Subrina Nutri Care - Šampon za suvu i oštećenu kosu

Već neko vreme razmišljam da li da podelim ovu recenziju, jer nisam imala mnogo toga da kažem. Tako obično biva kada sam nezadovoljna određenim proizvodom, ili kada sam, jednostavno, ravnodušna. Retko kada grešim prilikom kupovine proizvoda za kosu, jer znam šta želim i šta mogu da očekujem, pa kupovina ovog proizvoda nije moja greška, već greška moje mame, koja voli da kupuje šampone, naročito ako na njima piše da su namenjeni suvoj kosi.



Proizvođač kaže sledeće:



Subrina šampon za suvu i oštećenu kosu. Sadrži sastojke koje kosu obnavljaju, vraćaju joj glatkost i elastičnost. Proteini pirinča kosu dodatno neguju, ekstrakt bambusa štiti ih od isušenja, zato kosa postaje negovana i sjajna.


Moji utisci:


Ovaj šampon sam testirala jednom prilikom kada sam na temenu imala ricinusovo ulje, koje koristim radi jačanja korena. Ako ste koristili ricinusovo ulje znate da je ono prilično gusto i da se ne ispira baš lako. Jedno šamponiranje ni sa najboljim šamponom nije dovoljno, a prilikom korišćenja ovog šampona kosu sam prvenstveno šamponirala 2 puta, nakon čega sam shvatila da moram isprati ponovo, jer sam pod prstima osetila još tragova ulja. Dakle, ne čisti baš najbolje, naročito u poređenju sa šamponima kojima sam u prethodnim postovima hvalila (Loreal Prof., Alin, Manna, Velnea).

Lepo peni, i ima prijatan miris.


Ne mogu da procenim da li pruža negu koju proizvođač obećava, jer nakon šampona obavezno koristim masku, ali svakako od šampona ne očekujem da pruža negu i obnavljanje oštećenih delova. Kosa je meka, ima onaj prirodan sjaj i ne raščešljava se lakše nego kada koristim ostale šampone. Kada se sve sabere i oduzme ostajem ravnodušna. Proizvod me nije razočarao, jer nisam imala neka velika očekivanja, ali nije me ni posebno oduševio. Ne bih ga ponovo kupila.


Ovaj šampon je kupljen na nekom popustu u Lilly-u, pre nekoliko meseci, tako da nisam informisana o ceni, a akcija sigurno više nije aktuelna, pa verujem da vam ta informacija ne bi mnogo značila.


Količina: 400ml

Rok trajanja: 3 godine
Sastav: AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, LAURYL GLUCOSIDE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, GLYCERIN, COCO-GLUCOSIDE, GLYCERYL OLEATE, GLYCOL DISTEARATE, COCAMIDE MEA, PARFUM, PHENOXYETHANOL, BENZYL ALCOHOL, POTASSIUM SORBATE, TOCOPHEROL, LAURETH-2, SODIUM CITRATE, SODIUM CHLORIDE, CITRIC ACID, POLYQUATERNIUM-10, BAMBUSA VULGARIS EXTRACT, BUTYLENE GLYCOL, ORYZA SATIVA EXTRACT, PROPYLENE GLYCOL, SORBITOL, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, LINALOOL, HEXYL CINNAMAL, LIMONENE, AMYL CINNAMAL,,

------------------------------------------------------------- Ne zaboravite da učestvujete u nagradnoj igri i osvojite ROSE OF BULGARIA set proizvoda. (KLIK)




16 коментара:

  1. Njah,sampon ko sampon :) Ni ja od sampona ne ocekujem previse(samo da mi ne isusi kosu,sto je Pantene aqua light cinio nazalost) ,sve drugo mi je nebitno(a da, i da nema silikona :)) I dalje su znaci Velnea mm i Allin najaktuelniji :) Julijana:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja od šampona nisam očekivala nikada mnogo- Samo da savršeno čisti i da ima dobar sastav, bez silikona, podrazumeva se. ALi ogroman deo asortimana na našem tržištu čini ona lošija grupa prepuna silikona, parfema, i sl. među kojima su proizvodi koji daju samo trenutan efekat, i varaju ljude da im je kosa zdravija, a zapravo se stvara samo još veći problem, i maska, koja kada padne, ostane oštećen koren koji prouzrokuje opadanje i suva dlaka, koja se lako krza.

      A Velnea, Allin i još nekoliko šampona su definitivno ispunili sve što ja očekujem. Ovih dana sam prala sa Velneom, posle dužeg vremena, i ponovo sam postala opsednuta obožavanjem :)

      Избриши
  2. Citam odgovor na Julijaninom komenaru. I mislim da se meni upravo to sada desava, pocela sam da koristim sampon bez slikiona, i parfema i slicnih "hemija", i on radi svoj posao zasta je namenjen, gusca mi je kosa vidno, lepo raste, ali je spala MASKA, nema silikona pa mi je kosa sada vidno suva, a pre je bila valjda zbog njega zagladjena...
    Subrina mi je u svemu prosek, nista specijalno bilo sampon, balzam ili farba za kosu...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jecika,, ali šamponi služe tome, da speru nečistoću, nataložene silikone... A ti je dalje neguješ maskama. Meni kosa nikada mekša nije bila od kada koristim šampone bez silikona. Ali zato za krajeve koristim serume na bazi silikona, većina maski ima u sebi silikone... Ali zato pored svega toga imaju i hidratantne sastojke, proteine, minerale, itd, tako da se na taj način kosi obezbedi sve što je potrebno. Zna se, teme mora da bude čisto i bez silikona.

      Избриши
    2. E pa onda cu se "ucmekati" :)))
      Ja stvarno ne znam sta joj je... Redovno je pakujem, kapi iz Avona na krajeve stavljam, cak sam i kokosovo ulje uzela, i nema mi cak ni onaj instant efekat, da ja pomislim da je trenutno bolja... Nikad je manje nisam fenirala, nisam je farbala 4 meseca, ne koristim sampon sa silikonom vec 3 meseca, ne stavljam maske i regeneratore na teme da mi ne bi ostao silikon i nistaaa :'(((
      :)))) valjda ce proci ovaj period...

      Избриши
    3. Dobro, te kapi imaju samo svhu da zaglade i sakriju oštećenja, ništa drugo.

      A koje bre maske sada koristiš? Regeneratori takođe ne rade ništa posebno da znaš. Jedino kvalitetne maske, ampule i ostali tretmani mogu da pomognu sa suvom kosom.

      Treba još vremena sigurno, znaš i sama koliko si namučila kosu do sada. Meni je trebalo baš puno vremena...Evo, možda tek sad, nakon nešto više od godinu dana intenzivne nege, primećujem baš veliki pomak. Ali i logično je, na kosi sam imala blanš. Taj deo mora da izraste, jer ne mogu te delove oporaviti

      Избриши
    4. koristim still med i cokolada i garnier goodbye demage... i prvo mi se cinilo da joj je bolje, aliii jok... ja imam nekako paucinastu dlaku, mnoogo tanku i mrsi se uvek. Kad sam bila mala devojcica mama je morala da me osisa na paz, posto su mi se stalno pravila "gnezda" u kosi zbog zamrsenosti. Tada mi je kosa bila kovrdžava, a posle se ispravila na neku talasastu varijantu. Ali je kvalitet, odnosno NEkvalitet ostao isti. Moja frizerka kada je napadnem sto me sisa kaze, idi se zali mami sto te rodila sa takvom kosom :D

      Избриши
    5. E, reci frizerki da nema pojma :p

      Pišem ti sad na fb.

      Избриши
  3. Prilično sam zadovoljna svojim prirodnim oblikom kose, blagi talasi, ali kosa mi nikada ne deluje nekako sređeno, uvek mi štrče dlačice sa strane, i možda deluje pomalo i neuredno. Kako da izbegnem taj efekat, koristim Avonov serum i ulje, ali je efekat samo kratkotrajan.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Serumi i daju samo trenutan efekat, ne mogu oni učiniti mnogo na duže staze.

      Moraš mi prvo reći šta od proizvoda koristiš. Kako si opisala rekla bih da imaš suvkastu kosu. U mom slučaju najbolju zaglađenost krajeva dobijam pakovanjima na bazi proteina.

      U recenzijama sam pisala kakav stepen zaglađenosti daje svaka maska za kosu, tako da možeš pretražiti blog, pa ćeš steći utisak šta bi ti najviše odgovaralo. Pogledaj poslednji post, kako je jednoj čitateljki Latte smirilo krajeve, a kosa joj je inače neukrotiva.

      Избриши
  4. Nisam ovaj sampon probala,vidim da su malo menjali dizajn :),znam da su ranije imali u manjim pakovinjima kada sam ga ja koristila,i bio je srebrne strukture,i lepo je penio i mirisao,a efekat nije bio los,to je bilo pre par godina tako da se ne secam tacno naziva,mislim da je bio za farbanu kosu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne znam za dizajn, ali se sećam da sam imala davno i taj za farbanu kosu. Ne sećam se ni utisaka.
      Stvarno lepo miriše i peni, ali moji kriterijumi su malo veći

      Избриши
  5. Ima li ko kakva iskustva sa Afroditinim samponom od koprive? Da li su njeni najbolji samponi za jacanje i eventuualno brzi rast kose?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. http://zdravakosa.blogspot.com/2012/11/afrodita-sampon-za-kosu-kopriva-pantenol.html

      Već imate post na blogu o ovom šamponu.

      Избриши
    2. Hvala. Umakao mi je taj post. Ali sada cu videti :-))

      Избриши