Monoi de Tahiti ulje

Monoi de Tahiti je ulje koje se dobija potapanjem, otpilike 10 cvetova Gardenije (tačnije radi se o cvetu Tiare, koji je vrsta Gardenije) u 1l nerafinisanog kokosovog ulja. Tahićanima,  reč "Monoi" predstavlja mirisno ulje koje su ljudi naroda Ma'ohi (na tahičanskom tahićani) smatrali svetim.  Biljka Gardenija je poznata po svom specifičnom mirisu i čudesnim kozmetičkim svojstvima, a raste samo na području Tahitija.

Sveštenici su, čak,  ovo ulje koristili u različitim tradicionalnim obredima zbog verovanja da ono čisti ritualne predmete, darove i oltare.




Najbitnija karakteristika ovog ulja jeste hidratacija, po čemu je ovo ulje bolje od bilo kog drugog, zato što prodire u sve slojeve epiderma i stvara zaštitni sloj, pa samim tim štiti i od spoljnih uticaja. Ima izuzetno snažno dejstvo koje je vidljivo već nakon prvog korišćenja, što sa sigurnošću tvrdim.

Može se koristiti za:
  • negu veoma suve kože tela, pri čemu deluje veoma brzo i efikasno, 
  • za negu suve kože lica pri čemu sprečava prevremeni nastanak bora
  • za masažu, u kombinaciji sa drugim esencijalnim uljima
  • za sprečavanje nastanka strija kod trudnica
  • sprečavanje glavobolje
  • čak i kod teških oboljenja jetre
  • zaceljivanje pupka kod beba, i negu bebine kože
  • ublažavanje iritacija kože
  • sunčanje i negu kože nakon sunčanja (ima zaštitni faktor 4)
  • i ono što je nama najbitnije za negu izuzetno suve kose, i kože glave

Ono na šta obavezno morate da obratite pažnju jeste logo koji predstavlja garanciju da se radi o originalnom proizvodu, koji je napravljen tradicionalnim postupkom. Jedini kokos koji je dozvoljen u proizvodnji ovog ulja jeste zreo plod biljke Cocos Nucifera. Ulje koje proizvodi manna ima ovaj logo.



NEGA KOSE

Kada je u pitanju nega kose, ovaj proizvod se koristi na sledeći način-
Stavite bočicu pod mlaz vrele vode, i kada puter počne da se topi i dobije strukturu ulja (kao na slici ispod), možete ga naneti na kosu. Ako imate suvu kožu glave utrljajte ga slobodno u teme. Na taj način vam može pomoći da se rešite suve peruti.



Pošto ja nemam suvu kožu glave ovo ulje sam nanosila na celu dužinu kose, a posebno na krajeve. Obično ga nanosim veče pre pranja, i držim ga celu noć na glavi.  Možete ga, naravno držati i kraće, npr. pola sata-sat, pri čemu bi bilo najbolje da stavite na glavu plastičnu kapu za tuširanje, ili da zagrejete kosu kako bi ulje brže počelo da deluje.

Vrlo lako se ispira, ali ja za svaki slučaj našamponiram kosu dva puta, da bih bila sigurna da sam je dobro oprala.

Mislila sam da kokosovo ulje nema konkurenciju, ali dobio je i to vrlo ozbiljnu! Kosa je toliko lepo hidrirana, meka, čak i bujna. I sada u potpunosti razumem ljubitelje prirodne kozmetike, jer polako otkrivam sve čari iste, i zaista sam oduševljena. Nije ni čudo što tahićanke toliko vole ovo ulje i što im kosa izgleda jako i zdravo. Iskreno, do skoro nisam mnogo verovala u prirodnu kozmetiku, kada je u pitanju nega krajeva, ali sam jako zadovoljna.
Ovaj proizvod je odlična zamena za hidratantne maske, čiji se efekat ne može meriti sa ovim proizvodom. Ljubitetji prirodne kozmetike bi se naročito oduševili ovim proizvodom jer se može koristiti u razne svrhe pri čemu je zaista delotvoran, čak i nakon prvog korišćenja.

Jedina mana prilikom korišćenja ovog ulja jeste što mi se krajevi razlete, jer je kosa lepšava. Dakle, nisu zaglađeni, pa moram da koristim serum ili neku leave in prskalicu kako bi ih "smirila". I još jedan nedostatak lične prirode, je taj što ne znam kada da stanem. Uvek mislim da treba da dodam još malo, i još malo ulja i tako uvek stavim više nego što treba, pa ne znam koliko dugo če mi ovo ulje trajati, s obzirom da dolazi u ambalaži od 100ml.



Manna Monoi de Tahiti ulje, može se kupiti na sajtu www.manna.rs
Cena: 1320din= 100ml
Ingredients: Cocos Nucifera, Gardenia Tahitensis
Sastojci: kokosova palma, ulje cveta gardenije Tiaré

33 коментара:

  1. Deluje supeeeer ! Jos nisam stigla do ovih proizvoda,moj budzet ne moze da istrpi sve zamke i iskusenja:D posebno sto samo dodajem na listu sta bih sve zelela da kupim,preko kremica,sminke,proizvoda za kosu,lista se samo produzava a I moji apetiti :( :) ovo stvarno super deluje I probala bih,Zao mi je samo sto je ova militraza mala,mozda da probam za pocetak kokosovo ulje iz neke Zdrave hrane,da vidim da li mi odgovara,posto mi npr.maslinovo nista ne valja,Ali npr.onaj avokado buter Alverde mi je superiska.Imam ga cini mi se za jos 2 godine :D a trudim se da se normalizujem pa da mozda Nesto prvo I potrosim pre nego sto kupim novo ...ovo mi se ipak bas dopada,ali morace da saceka da dodje na red :D najveci pozdrav:*** it is I,Leckler :D haha.Julijana :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kokosovo obavezno probaj. To je jedno od retkih koje može da prodire u dlaku, tako da se ne može porediti sa maslinovim.

      I polako, doći će sve na red. A ovo ulje je baaaš dobro. I u pravu si, militraža je baš mala. Ja se sve trudim da što manje trošim ali mi ne ide :) Alverde sam prosledila jednoj blogerki, jer ga nikada neću potrošiti, pa da mi ne stoji, ako već drugome može da koristi. Njega svima preporučujem :)

      Zavirila sam ti malo u profil, kad si komentarisala. Videla sam ti slike. Mnooogo si slatka. I baš mi tvoji komentari idu uz tvoj lik :) Možda glupo zvuči, ali ja sam to tako povezala :) Najveći pozdrav i za tebe :***

      Избриши
  2. Nisam ovo ulje probala, ali verujem da je dobro. Tahicanke su poznate po kosi, koja je bujna i duga.
    Moja rodjaka ima ekcem i koristi one njihove sapune, i neki puter, ne znam tacno koji. Samo znam da joj je mnogo pomoglo. Lepo si nam prenela pricu o ovom puteru, saznala sam mnogo stvari. Iskreno, nikada nisam cula za ovo ulje, ali sigurno je s razlogom tako cenjeno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Od sapuna sam probala samo onaj sa limunovom travom, i sapun za kosu Taj sa limunovom travom mi ne odgovara za lice, ali se kupam sa njim. Nije los..

      Избриши
  3. Prvo da pohvalim slike :) Ovo ulje deluje super. Volela bih da ga probam, ali moram prvo da skupim pare. :) Jedino sto je bas skupo za tu kolicinu, ali verujem kada ti kazes da je dobro. Mislis da se isplati?
    Imam i jako suvu kozu. Zimi mi se cak i lice peruta. Mozda bi ovo moglo da mi pomogne,ili neki drugi puter.Sta mislis?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala :) Verujem da bi ti pomoglo. Pise samo da nikako nije za maznu kozu lica. Mozes za masno lice da probas i shea puter, kokosovo ulje, ili ovo.. Kazu da ovo najvise hidrira, ali mislim da su i ostala podjednako dobra, pa ti vidi sta ti vise odgovara.

      Избриши
  4. Zvuci fenomemalno :) Nadam se da cu ga uskoro probati :)

    ОдговориИзбриши
  5. UUUUU ako je bolje od kokosovog ulja kojeg obožavam, onda me ovo opasno intrigira :D

    ОдговориИзбриши
  6. Kako me samo mamis sa svim tim Manna proizvodima <3 Zelim i ovo, kao i sve prethodno sto si recenzirala ;)

    ОдговориИзбриши
  7. Kad procitam tvoje iskustvo sa uljem, pocnem da kriziram da porucim i ja... Al mislim da cu kao i Julijana prvo uzeti neko kokosovo, pa onda kad mi se poprave finansije ovo Manna... Mada tako privlaci kad vidim kako lepo hidrira, a to mi je sada preko potrebno!!! :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mogle ste zajedno uzeti ono veliko kokosovo u tegli i podeliti. I ovako je ogromno :)

      Избриши
  8. Ovo je totalno za mene i moju kosu! A znam kako monoi de tahiti inače super miriše! :)

    ОдговориИзбриши
  9. Jaoooo,koliko lepo zvuci :)) Stiglo mi kokosovo ulje danas moram jos da ga probam,a sad me i ovo zanima :))) Navukla sam se na ulja za kosu zbog tebe ali ozbiljno! hehe :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jedva cekam utiske za kokosovo... I ti meni pravis probleme svojim recenzijama, cisto da znas. Sad smo kvit :)

      Избриши
  10. Đizs, ovo pod hitno treba, Sve što je Monoi Tahiti i tog tipa ja naprosto obožavam <3

    ОдговориИзбриши
  11. Masaza,migrena,nega koze,nega kose,ja ne smem vise da svracam na ovaj blog :D :)) Svasta nesto bih probala,ovo mi se cini kao prava stvar za mene. Malo im je jaca cena za 100ml ali verujem da je dobro,super je slika na drvetu umetnicka :)

    ОдговориИзбриши
  12. zvuci zaista odlicno! svidja mi se to da je za suvu kozu kakva je moja koza lica. jako bih volela da ga probam kako za kosu tako i za kozu i svakako cu ga imati u vidu u neko skorije vreme :)

    ОдговориИзбриши
  13. Uvijek volim otkriti nešto novo :) i baš bih željela isprobati :)

    ОдговориИзбриши
  14. Kokosovo je fantasticno, volela bih i ovo da probam. Da li primecujes neku razliku izmedju ovog i kokosovog ulja, sto se tice krajnjeg efekta na kosi posle pakovanja? Koliko vidim ovo Monoi de tahiti je isto kokosovo ulje sa cvetovima gardenije.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Monoi de Tahiti je malo jace, cini mi se. Vise hidrira, i daje malo veci sjaj. To je bar moj utisak. Jako je tesko porediti ova dva proizvoda jer su slicni.

      Ovo ulje, na primer, ne bih mogla korisititi za negu lica jer je dosta masnije od kokosovog. Njega koristim samo za kosu jer je previse jako za moju kozu koja nije suva. Samo vam ovakvo poredjenje mogu dati.

      Избриши
  15. Moram ga probati, bas me privlace te prirodne stvarcice

    ОдговориИзбриши