O brendovima - Koje brendove volim a koje ne

Ne volim da globalizujem. Ne bih mogla reći za određeni brend da je nepogrešiv, a za neki da je potpuno loš. Međutim, rešila sam da danas malo pišem o tome koje brendove u globalu volim, zašto ih volim ali i o onim koje najčešće izbegavam.

Ovo je samo moje mišljenje koje sam stekla isprobavajući proizvode raznih brendova, od onih papreno skupih pa do najjeftinijih, i naravno da ne mora da znači da će se podudarati sa vašim mišljenjem, i zbog toga budite slobodne da mi napišete u komentaru vaše mišljenje.

Pomenuću samo neke od brendova čije sam proizvode najviše koristila, tako da neka ne bude zabune ako ne pomenem neki proizvod koji me je oduševio, jer u današnjem postu akcenat nije na konkretnim proizvodima već na brendu!



Brend koji pripada drogerijskom rangu, a ima ubedljivo najveći broj proizvoda koje sam dugo koristila i volela je Loreal.
Od Loreala volim apsolutno sve sem šampona. Dakle, maske, serumi, prskalice su nešto sa čim retko kada ima greške, naravno ako dobro procenite koji proizvod je za vašu kosu, i ako imate realna očekivanja.
Bukvalno svaka Loreal prskalica mi je odgovarala, i obožavam ih.
Kada su u pitanju maske, takođe imaju odlične. Naravno, nađe se poneki izuzetak. Kao svog favorita navešću masku Elseve Color Vive, i uopšte celokupnu liniju Color Vive. Neka vas naziv ne zavara, ne morate imati farbanu kosu da biste ovo koristile. I maska, i obična prskalica, i prskalica koja se ispira su fantastični proizvodi. Obožavam ih!

Drugi drogerijski brend koji bih izdvojila jeste Stevan Still. Ima po mom mišljenju nekoliko promašaja, kao što su Popart maske za kosu, i maske za kosu u kesicama (sem one sa keratinom koja mi se dopala), ali u svom asortimanu imaju tri maske koje obožavam i mislim da ta tri proizvoda čine krunu ovog brenda. To su Still Malina, Maslina i Med i čokolada. Ako niste obavezno probajte. Što se mene tiče ne moraju proizvoditi nove maske, jer ove tri mogu ispuniti zahteve svake kose, sem one ekstremno oštećene kakvoj mogu pomoći samo profesionalni tretmani i makaze!

Serical.  Meni omiljeni brend u najnižem cenovnom rangu. Ako tražite veću količinu proizvoda sasvim dobrog kvaliteta, po zaista smešnoj ceni (oko 400din za čak 1000ml) ovaj brend će vas oduševiti. Serical volim zbog maski Latte, Placenta i Keratin, zbog odnosa njihove količine, cene i kvaliteta. Već godinama ih koristim, a utisci su nepromenjeni. Latte je najbolja maska (drogerijskog ranga) koju sam probala.

Velnea. Ovaj brend bih izdvojila zbog šampona, dok ostale proizvode iz njihovog asortimana nisam probala. Svaki Velnea šampon sem onog sa uljem Makadamije je fantastičan. Meni smeta većina šampona sa uljima, ali kako sam probala sve šampone iz njihove ponude mogu reći da je svaki dobar, da odlično čiste, nežni su, i povrh svega jeftini. Meni omiljeni je onaj sa matičnim mlečom koji svima preporučujem.



Izdvojila bih brendove čiji su proizvodi bazirani na prirodnim sastojcima a mnogo ih volim, a to su :
  • Weleda (probala sam šampone, i to više vrsta, ali pošto su bila mini pakovanja nisam pravila recenziju. Omiljeni mi je od ovsa, kao i balzam iz iste linije koji je pun proteina). Uopšte, ovaj brend smatram izuzetno kvalitetnim, ne samo kada su u pitanju proizvodi za negu kose, već kada je u pitanju sve što proizvode.
  • BioKap, probala sam više vrsta šampona i balzama, takođe u mini pakovanjima, i utisci su fenomenalni. Imaju jaču cenu ali ko voli ovakve proizvode sigurna sam da ne žali da plati malo više. Njihov hranljivi balzam o kojem sam pisala OVDE je jedan od meni omiljenih proizvoda, jer fantastično hidrira, omekšava i hrani.
  • Yves Rocher, probala sam više njihovih proizvoda i jako sam zadovoljna i prijatno iznenađena. Cene su pristojne, a zaista su kvalitetni. Meni omiljeni proizvod jeste njihov mlečni serum, koji i dalje koristim, i obožavam ga. Ima u sebi proteine, i to rekla bih u većoj koncenatraciji.
  • Manna, koju bih izdvojila zbog čistih ulja koje možemo koristiti za negu kose. Probala sam mnoga ulja i putere i bukvalno svakim sam bila prezadovoljna.


Kada smo kod drogeriskog ranga red je da izdvojim i brend koji najčešće izbegavam. A to je Gliss. Šamponi su mahom puni silikona, i to je ogroman razlog da mi ni ne padne na pamet da pomislim na kupovinu nekog  iz njihovog asortimana. Maske- ništa posebno. Puno silikona, malo hranljivih sastojaka. Maske koje samo stvaraju "masku" na dlaci, i kratkotrajno zakamufliraju oštećenja, ali čak ni to nije nekog inteziteta da bih neku njihovu masku koristila u tu svrhu. Meni Gliss deluje kao bleda kopija Loreala. Loši proizvodu u cenovnom rangu u kojem možete naći daleko bolje proizvode.
Takođe ne volim Head & Shoulders, zbog toga što smatram da je potpuno pogrešno stavljati silikone u proizvod koji treba da ukloni perut. Zbog toga ovaj proizvod izbegavam u širokom luku.
Izbegavam i Palmolive, Subrina, Keune (mnogo agresivna kozmetika, i veliki br.proizvoda je pun isušujućih alkohola...


Od profesionalnih brendova izdvojila bih više njih. Pre nekoliko godina, kada je moje iskustvo sa kozmetikom za negu kose bilo još siromašno nisam obraćala pažnju na ovu klasu proizvoda. Imaju više / visoke cene, i nisu bili dostupni u meri u kojoj su sada, i jednostavno me nisu interesovali.
A onda sam ušla u ovaj svet na velika vrata tako što sam isprobala Davines HBP masku. Ova maska je najbolji proizvod koji sam ikada probala, ako je suditi po onome najvažnijem a to je krajnji efekat, ovo je maska koja zaista oporavlja kosu.

A onda sam počela da se upoznajem sa brendom Selective, i izdvojiću ampulu Protein Infuse, koji je drugi najbolji proizvod nakon HBP-a. Proteini! Volim proteine. Imaju odlične leave in tretmane, a ovaj brend je poznat i po svojoj maski Amino Keratin koji je odlična zamena za Davines HBP. Pomenula bih i njihove farbe za kosu, koje sam koristila dok sam se farbala. 
Zatim fenomenalni Loreal Professionnel, Kerastase, Matrix, Dikson (probajte njihove farbe!)... Prosto ne znam koji brend mi je bolji. Svi su fantastični.

Njihova glavna odlika jeste veća koncentracija hranljivih sastojaka i onih koji zaista regenerišu i dubinski hrane kosu. Isplate se zato što su koncentrovaniji pa je samim tim potrebna manja količina  i nije potrebno da ih koristite nakon svakog pranja. Odlična opcija jeste rotiranje profesionalnih proizvoda sa onim jeftinijim.

Za proteinska pakovanja (ona koja imaju zadatak da oporave oštećene delove) uvek radije izdvajam više novca i kupujem profesionalna pakovanja, jer tvrdim da ne postoje jeftini a visokokoncentrovani tretmani.
Kada su u pitanju hidratantna pakovanja, uvek kupujem ona jeftinija, jer postoji masa sastojaka koji mogu da hidriraju kosu, i prosto je logično da se takva mogu naći po nižoj ceni i smatram da nije potrebno davati ogromne količine novca na hidratntna pakovanja, sem ako vam je zaista ogroman i jedini problem hidratacija.


Koje brendove vi volite,  koje izbegavate, i zašto?

27 коментара:

  1. Uvek se obradujem tvom novom postu:-) Divna si, temeljna i lepo objasnis.. L'oreal proizvode obožavam,kako iz drogerije tako i l'oreal professional fantastični proizvodi, kao i Kerastase..

    ОдговориИзбриши
  2. Svaka cast sto si navela i brendove koje ne volis, blogerke uglavnom pisu samo pozitivne stvari. Moj omiljen brend je Loreal Elseve i Serical koji sam otkrila zahvaljujuci tvom blogu. Ne volim Gliss, Syoss, Palmolive i Pantene.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema razloga da ne prenosim i negativne utiske, jer ipak je ovo samo moje misljenje :)

      Избриши
  3. Od šampona imam loša iskustva sa Glisom, Garnierom, Saumom i onim nemačkim na K.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja imam negativno iskustvo sa tim nemackim samponom, moj je bio za masnu kosu.

      Избриши
  4. Aposlutno se slažem sa tobom da su lorealove prskalice najbolje prskalice ikada. Ja lično koristim loreal elseve total repair 5 i fenomenalna je.
    Takođe se slažem i sa tim da su glisovi prozvodi užasni a pogotovo šamponi.

    ОдговориИзбриши
  5. Odličan post! Uglavnom nam se slažu utisci osim Velnea Makadamije linije koja mi je bila super. Isto važi i za Subrinu, ranije sam koristila njihove farbe, sećam se da nisu bile loše a sada imam šampon za suvu i oštećenu kosu i prija mi jako (već par bočica sam kupila). Od skupljih profi brendova nisam puno koristila, a trenutni favoriti su mi Indola keratin filer i Kallos maska za kosu (uz Subrina pomenuti šampon). L.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Lidija :)

      Joj, meni je taj sampon sa Makadamijom uzasan :( Rekla si mi za Indola keratin filer, i zaboravila sam uopste da malo istrazim o njemu. Dobro si me podsetila :)

      Избриши
  6. Sjajan post, nema žene koja ne voli da pročita ovako nešto :) Od drogerijskih isto ne volim Gliss i Keune koji smatram baš precenjenim, a i Garnier šamponi i balzami su me skoro uvek razočarali. Biće da sam jedina kojoj HBP nije bio fantastičan proizvod. Ne mogu da kažem da mi nije odgovarala ili da je imala neki loš efekat, ali nisam primetila ni pomak u oporavku kose, avaj.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, mnogo mi znaci..
      Da, da i Garnier proizvodima nisam preterano zadovoljna.. Zao mi je sto si imala lose iskustvo sa hbp-om, ja sam opcinjena tim pakovanjem :)

      Избриши
  7. Skroz si u pravu za šampone koje si navela da ne valjaju. Od Garniera redovno dobijem perut, ako slučajno operem kosu sa njim, Glis mi je spalio i kosu i teme. Ali ono što redovno koristim je Redken i Revlon. Malo su skuplji ali imam dugu kosu i ne volim da eksperimentišem mnogo. Ali ono što ti mogu preporučiti su Hemel proizvodi za kosu. Šamponi su između 300 i 400 dinara. Pakovani su kao 100 ml proizvoda, međutim potrebno je malo, a dobro očiste kosu. Takođe i ulje za jačanje kose ono je 50 ml oko 700 dinara, i stvarno podstiče rast kose i čini kosu gušćom, normalno neguje je. Ali ja ulje stavljam u farbu za kosu par kapi. Takođe sam koristila Diplona šampone, to je ono veliko pakovanje sa pumpicom i oni su mi bili sasvim dobri. Koštaju oko 500 dinara, ali mi je trebalo malo više vremena da shvatim kako funkcioniše pumpica.
    Pozdrav
    Ana

    ОдговориИзбриши
  8. Uh, pa mišljenja su nam poprilično slična. S tim da ja izbegavam L'oreal šampone :) Nivea šampone ne podnosim jer mi se teme ospe (a probala sam ih i razređivati, šta sve ne...) i nastane takva perut da je se jedva rešim. Probala sam Phyto šampon i mislim da je na pomolu nova (skupa) ljubav :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Verovatno nisi dobro procitala, jer i ja izbegavam Loreal sampone. Nisam pomenula i Nivea proizvode, i sa njima imam lose iskustvo. Za phyto znam, i bolje da se ne zaludjujem jos jednim ne tako jeftinim brendom :)

      Избриши
  9. Devojke da li može pomoc oko sampona imam dugu gustu kosu, teme mi se masti vec drugog dana nakon pranja :-( Trudim se da je ne perem cesto vec samo jednom nedeljno, ali vise ne znam koji sampon da izaberem probala sam i afroditu i biomelem i jos gore mi je od nih. Ko moze i ima iskustva nek predlozi nešto

    ОдговориИзбриши
  10. Devojke da li može pomoc oko sampona imam dugu gustu kosu, teme mi se masti vec drugog dana nakon pranja :-( Trudim se da je ne perem cesto vec samo jednom nedeljno, ali vise ne znam koji sampon da izaberem probala sam i afroditu i biomelem i jos gore mi je od nih. Ko moze i ima iskustva nek predlozi nešto

    ОдговориИзбриши
  11. Imala sam isti problem. Takodje imam dugu kosu pa mu;im muku. Dobar ti je CLEAR scalp & hair. Nekada su se prodavali u Liliju. Nisam ih dugo videla. Pakuju se u bele iteget flasice. Stvarno su odli;ni. Oseti[ olak[anj ve' posle dva pranja. Dobar je i Eucerin DermoCapillaire ima za masnu i suvu perut. Gore sam vec pisala o Hemel samponima, moyes ih naci u njihovom shopu na Zelenom vencu. Koristila sam i Alpecin Double Effect Sampon 200ml protiv peruti i opadanja. Zatim Klorane Šampon sa mirtom - protiv peruti. Izvinjavam se vec sam pisala gore.

    Veliki pozdrav.
    Ana

    ОдговориИзбриши
  12. Mislim da vecina zena ima problem sa masnom kosom. Ja imam tanku kosu koja se brzo masti a i krajeve koji su osteceni. Koju masku za kosu i sampon preporucujete?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Teks o tankoj kosi koja se brzo masti : http://zdravakosa.blogspot.com/2014/04/tanka-kosa-koja-se-brzo-masti.html
      Tekst o tome kako izabrati masku : http://zdravakosa.blogspot.com/2014/05/kako-izabrati-masku-pakovanje-za-kosu-u.html
      Tekst o tome kako izabrati sampon : http://zdravakosa.blogspot.com/2014/05/kako-odabrati-sampon-u-zavisnosti-od.html

      Избриши
  13. A meni je Gliss sasvim ok, ili bar moja kosa i koza glave ne reaguju burno. Ono sto ne stavljam kosu - L'Oreal dragstorski mi je uzas zivi, Garnier, Syoss, Balea. Od njih mi kosa izgleda popareno. Volim Keune, Bonacure i Dikson maske, Velnea sampone, Bonacure prskalice, Moroccanoil ulje. Dobro su mi se pokazali Free limix i Rolland Una preparati. Preporucujem prskalicu Una Silker. Ali Rolandova Insight linija mi ne odgovara. Aussie nista posebno. Alfaparf ima dobre stvarcice. Indola takodje, mada je malo skupa za ono sto se dobije. Toliko od mene :)

    ОдговориИзбриши
  14. Poštovanje!Blog je odličan.Imam problem sa pojačanim opadanjem kose u poslednja 4 mjeseca.Inače kosa mi je do tada bila jako gusta i kovrđžava.Pila sam terapiju za stitnu Eutyrox,zbog malih odstupanja hormona,malo usporeniji rad žljezde.Nakon 10 dana pijenja lijeka kosa je počela opadati,tanji se i prorjeđena je.Imam i problema sa ciklusom već 2 godine.Dermatolog mi je prepisao Pantenol sprej,Anafase šampon i elocom losion.Rekli su mi da je to sve hemija i da probam napraviti šampon od Koprivinog šampona,AD kapi,pantenol rastvora,kapi koprive i ricunsovog ulja.Danas sam ga počela koristiti.Ljek ne pijem već 2 meseca,ali kosa i dalje opada.Zanima me Vaše mišljenje.Izvinite zbog opširnog opisa.Unaprjed Hvala! Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  15. I dalje nema posta o Amikinom kupastom figaru. Dugujes nam ..... Ne moras da slikas kosu da bi napisala post. lol

    PoZZ!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam Sanja, ali nekako mi je nepotpuna recenzija bez fotografija kakav je na delu :( Požuriću, obećavam :) :*

      Избриши