Proizvodi za brži rast kose

Gotovo svaka devojka je opterećena rastom svoje kose. Neke od nas čak i mere izrastak :) I iskreno se nadam da će vam moj post pomoći da biste doneli ispravnu odluku o kupovini proizvoda koji bi trebalo da ubrzaju rast.

Moje istraživanje na ovu temu traje dugo, i vredno sam pratila tuđa iskustva (što radim i dalje) i pronašla  nekoliko proizvoda koji bi trebalo da vam/nam pomognu.

Ulja -Pre svega, moram reći da se zaklinjem u ulja, o kojima sam već pisala u prethodnim postovima. Kada je u pitanju rast tu je fenomenalan brahmi i ricinus. (ricinus košta oko 100din, i brahmi oko 350din.).

Pantenol rastvor- Pantenol koristim za negu lica, tela, ali i kose. Prskam ga na teme pre svakog pranja, a nekada ga izmešam sa ricinusom i nanesem na celu kosu i sa tim na glavi prenoćim. Opšte poznato je da pantenol pozitivno utiče na rast kose. Čak se i koristi i pri terapiji za ćelavost kada nije u pitanju genetski faktor. Više o pantenolu: klik OVDE

Kopriva- Još kada sam bila mala, baba mi je govorila kako je kopriva dobra za kosu... Kada je ona u pitanju, možete kupiti kapi koprive, ili čak ispirati kosu čajem od koprive. Najbolje bi bilo i da pijete čaj od koprive, jer je stvarno učinkovito i jako zdravo.

Zeleni čaj- Kao što je bitno da kosu negujete spolja, tako je bitno da utičete i na svoj organizam. Zeleni čaj ima mnogo blagotvornih dejstava, a jedan od najbitnijih je da ubrzava metabolizam. Kada je metabolizam usporen, ili nedovoljno brz to se odražava na sve, pa i na kosu.

Glina- O glini sam pisala OVDE. Ona dubinski čisti kosu, izbacuje toksine, poboljšava cirkulaciju, i logično, samim tim kosa raste brže. Glinu je potrebno redovno i dugo koristiti.  Većina preparata koje koristimo ima jake supstance koji, iako ih ne stavljamo na teme lako završe na istom.. Takođe, sam vazduh je pun štetnih materija, naročito u gradskoj sredini. i jako je bitno da se teme redovno dubinski očisti od svih nečistoća.

Šampon-Bitno je da šampon bude bez silikona (I PARABENA), koji će sa temena otkloniti svu nečistoću i koji će pripremiti dlaku kako bi najbolje "upila" ono što sledi. Takođe, kada je teme totalno očišćeno kosa može nesmetano da raste. Afrodita Kopriva i pantenol je savršen izbor. O ovom šamponu sam  takođe pisala u nekom od prethodnih postova.
Nešto što takođe može doprineti u velikoj meri jeste šampon Allin. Više o njemu pročitajte OVDE.


MORATE OŠIŠATI NAJOŠTEĆENIJE DELOVE KOSE- Zaista postoji dosta dobrih proizvoda za rekonstrukciju oštećene dlake, ali velikim oštećenjima nema drugog spasa od šišanja. Kosa vam neće brže rasti jer je ošišana, to je apsolutna glupost, ali će rasti zdrava i negovana kosa!


Naravno, nega kose se ovde ne završava. Tu su i pakovanja koja će negovati krajeve. Ukoliko primetite veliki izrastak a da je kosa ostala na istoj dužini (što jako često čujem), to je znak da su krajevi veoma oštećeni i da se kidaju. Zbog toga je bitno kvalitetno pakovanje, ili kao što sam rekla šišanje (u zavisnosti od stepena oštećenja). Informacije o pakovanjima koji su se meni najbolje pokazali možete pročitati u ostalim postovima.

I kao što svima stalno ponavljam-Ne očekujte čudo za mesec dana. Morate se naoružati upornošću.

Ako je vama pomogao neki drugi proizvod, podelite to sa nama :)

Još malo o ovoj temi pročitajte OVDE, gde je detaljnije objašnjena upotreba proizvoda za brži rast kose.
_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________

102 коментара:

  1. Анониман25. мај 2013. 14:27

    Blog ti je super. A za rast je ricinus provereno dobar.

    ОдговориИзбриши
  2. Одговори
    1. Анониман1. јул 2015. 22:46

      Mozete li mi reci koij bi preparat bio najbolji da ubrza rast kose pre nedelju dana sam se osisao na bas kratkoo i izgled je uzasan ba bi hteo da potpomognem kosi da brze raste molim vas hitnoo

      Избриши
    2. Анониман1. јул 2015. 22:49

      Molim vas mi posaljite u poruci iz Beograda samm na broj 066007536 snosicu troskove za porukuu stvarno mi je hitno hvala unapred

      Mozete li mi reci koij bi preparat bio najbolji da ubrza rast kose pre nedelju dana sam se osisao na bas kratkoo i izgled je uzasan ba bi hteo da potpomognem kosi da brze raste molim vas hitnoo

      Избриши
  3. Анониман29. мај 2013. 22:03

    Masaza glave :) zvuci ludo ali pokusajte! Masirajte teme svako vece pred spavanje, trebalo bi da se na taj nacin pospesi cirkulacija :) uh dvoumim se oko tog losiona, naka neko napise iskustva, ako ima takvih :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probajte sa structur forte ampulama, sprecavaju opadanje i pospesuju rast kose, i u pravu ste za masazu ona je jako bitna koji god proizvod da se nanosi, pozz

      Избриши
  4. Slazem se... Meni je bas dosta porasla kosa od poslednjeg sisanja, i uskoro cu napisati jos jedan post o tome..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман30. мај 2013. 22:43

      Obavezno! :) inace, super ti je blog, sve sam teme iscitala i skoro sve komentarisala :D pozdrav, Julijana

      Избриши
  5. Hvala Julijana... Nadam se da cu imati vise vremena da se posvetim blogu jer radim. Ali ako vam se svidja dacu sve od sebe.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман31. мај 2013. 21:45

      Hehe:) blogovanje je po meni zabava, hobi, nije nista nuzno, eto kad stignes ti pisi, sigurno ce biti i jos pratilaca uskoro

      Избриши
    2. Анониман29. март 2014. 01:09

      Sta da koristim za ostecenu kosu?
      Ja bukvalno po 2 puta dnevno peglam kosu, jer mi se stalno uvija i onda je uzasna. Krajevi su mi se bas mnogo rascvetali. Ne znam sta da koristim, a mnogo mi je zao da je skratim, jer hocu da mi poraste kosa, zato sto jos uvek nemam onu duzinu koju bih volela da imam. Kratka je, tj.do ramena mi je kosa i zato ne zelim da je skratim kako bi porasla.

      Избриши
    3. Nazalost, tesko da ces uspeti da potpuno preobrazis ostecenu kosu. Mogu da ti predlozim samo pakovanja na bazi keratina, ali nema svrhe ako ne uzmes neku bas jaku, tipa Davines, Selective, Joico, i sl. Ali moras biti spremna da izdvojis dosta novca za to.

      Избриши
    4. Анониман27. јун 2014. 15:23

      Slazem se da je bitno kupiti kvalitetnu masku, ali mislim da nema potrebe za jako skupim maskama, posebno onim koje ne mogu lako da se kupe u manjim gradovima, sem u Beogradu. Zato bih posavetovala devojke koje imaju problem sa ostecenom kosom, bitno je samo postepeno negovati maskama (Loreal, Pantene itd) , sisati kosu po malo , i videce se rezultati... Imala sam isti problem, a sada hvala Bogu imam divnu plavu kosu...

      Избриши
  6. Pre svega-blog ti je odlican. Nastavi da nam pises.
    Drugo, od kad sam izbacila silikonske sampone kosa mi se preporodila. Koristim ricinus jednom u nedelju dana-dve nedelje, brahmi sam upravo potrosila, nekad kosu isperem cajem od koprive, ali se ponekad feniram, peglam, ali kosa mi je SJAJNA, ZDRAVA i JAKA. i zivi sam dokaz da kosa moze da bude zdrava i kada je tretirana.

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман10. јун 2013. 23:21

    Kupila sam Allin sampon (malo mi opada kosa pa zbog toga) , oprala do sada 1x ali se bojim da mi ne isusi kosu :/ inace koristim Velneu sa msticnim m.i super jeee! Nema silikone.Pocela sam da pijem vitamin b jer sam se uplasila, kosa mi nikada ne opada, svega dlaka,dve ali u poslednjih 10ak dana mnogo vise :( javicu kakvi su rezultati :) kupicu najverovatnije i Allin losion, razmisljam da pokusam prvo sa ricinusom. Pozdrav svima! :) Julijana

    ОдговориИзбриши
  8. Do sada nisam cula da je ikome isusio kosu. Ja sam odustala od kupovine njihovih proizvoda jer sam resila da probam sa ricinusom, pantenolom, brahmi uljem i cajem od koprive. Mada ni za to u poslednje vreme nemam vremena.

    Ako ti je za utehu, i meni jako opada poslednjih mesec dana a nikada mi ranije nije opadala. Skoro sam prestala sa koriscenjem kontraceptiva, pa je mozda to u pitanju, ili prolecno opadanje, ili mozda jer je cesto vezem u rep ovih dana... Ne znam.. I ja sam se jako uplasila. Sad mi se cini da se malo smanjilo.. Stavljala sam glinu oko mesec dana, mozda mi je to pomoglo.

    Javi ako resis problem. Srecno. Julijana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман12. јун 2013. 23:02

      Mene mama koja je lkar uverava da je u pitanju polecno opadanje! Doduse ja sam se malo stresirala zbog ispita ,mozda i od toga..Kupila mi je vitamin b (Betavitevit pivski kvasac) i zbog stresa nam je apotekarka preporucila uz taj vitamin i malo bromazempa, npr. 1/4 nista mnogo, to naravno treba da se izbegava ali mene stres nekad ubija pa uzmem mali (u periodima ispita hah) i to NE PRELORUCUJEM ali preporucujem izbegavanje stresa sto vise...I koristim taj sampon sada, ne vezujem je u rep osim u pundjice, mozda je to isto ali ne bi trebalo, nikko da kupim i Allin losion...(samponom sam 2x oprala kosu i jdenticno je stanje, opda -.- al ajde mozda mu treba mnogo duze da deluje...a znam kakav je osecaj eto i tebi se desavlo, pre nisam obracal paznju a sad me strah da operem kosu, tad najvjse opada...tebi je sigurno zbog prestanka upotrebe pilula i proleca ,meni zbog stresa i proleca :)

      Избриши
  9. Super ti je blog, imaš super savjeta :)
    Ja sam baš prije par mjeseci na svome pisala kako mi je nova frizerka upropastila kosu, ali s mješavinom ulja (kokosovo, ricinusovo i maslinovo) sam uspjela povratiti svoju dužinu u samo tri mjeseca - raste kao luda :) A i inače nema mi dražeg od DIY maski za kosu :)

    ОдговориИзбриши
  10. Hvala Saro :)

    Uvek je lepse kada sam nesto napravis a ima efekta :) Ja obozavam ulja za kosu, fenomenalna su. ALi isto tako obozavam proteinska pakovanja (kupovna):)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман28. јул 2013. 14:41

      Možeš mi napisati koja proteinska pakovanja koristiš?..Hvala.

      Избриши
  11. Davines Hair Building Pack i Serical Latte-trenutno... Mada cesto menjam. Davines mi je pri kraju, sada cu kupiti neko drugo, koje vec duže vreme planiram, pa ćete čitati o tome u nekom od narednih postova

    ОдговориИзбриши
  12. bravo za ovaj post..
    mogu da kazem da sam imala dosta muka u vezi kose,i istustava.
    mnogo sam farbala kosu,cak sam je na kraju krajeva blajhala,tako da mi je bila katastrofa.
    sve i svasta sam koristila,mada mi nije pomoglo bas pretjerano,tako da sam bila primorana da osisam vrhove.
    ii to mi je zaista pomoglo.
    kad sam osisala vrhove,koristila sam ricinusovo ulje i koprivu i sad mi jako brzo kosa raste a pri tome je zdrava :)

    ОдговориИзбриши
  13. Kako se nanosi ricinus na koren,krajeve,ili celom duzinom kose?
    unapred hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Na koren kose. Najbolje je da ga prethodno zagreješ ili pomešaš sa npr. čičkovim uljem koje je nešto ređe pa ćeš lakše utrljati u koren.

      U svemu tome jako je bitna i masaža temena dok utrljavaš ulje, jer se na taj način podstiče cirkulacija, a cirkulacija je nužna za rast. Za krajeve kose koristi neko drugo ulje, poput ulja jojobe, kokosa, badema i sl.

      Избриши
  14. i nakon ricinusa se opere kosa samponom obicnim ,jel da ? plus balzam ...
    a jel ostaje tako umasiran ricinus kratko vrem u kosi ,ili samo utrljam u koren i posle normalno pranje samponom ?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Opereš šamponom kojim želiš (verujem da želiš da brže raste, tako da je najbolje da koristiš neki šampon namenjen za brži rast, npr Alin, Afrodita kopriva, ili neki po tvom izboru)... Trebaće ti dva šamponiranja da bi skinula svo ulje.

      Kada ricinus utrljaš u koren, ostavi da odstoji što duže, po mogućstu celu noć. Ako ne, onda bar par sati. Posle normalno, šampon, balzam/pakovanje...

      Избриши
  15. a kako se koristi ricinusovo ulje u kombinaciji sa koprivom ,ko sto pise u prdh poruci ?ja sam danas kupila neki sampon medicinski ,protiv opadanja kose ...pa cemo videti kako deluje .opada mi jako kosa nakon vantelesne uveeeek ,ali uvek.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nadam se da će ti se brzo to rešiti. I ja sam imala problem sa opadanjem zbog hormona. I tebi su sad sigurno hormoni u haosu... Ako ti opada u ogromnim količinama obavezno se posavetuj sa endokrinologom, jer u tom slučaju nikakav šampon neće pomoći.

      U ricinusovo ulje možeš dodati i kapi koprive, jer je i kopriva dobra za rast, ili ispiraj kosu sa čajem od korpive... Nema nikakvog pravila, možeš da kombinuješ sastojke kako god želiš

      Избриши
  16. ekstra ti je blog... a koje bi mi pakovanje preporucila ,,,amo nemoj neko skupo ,posto mi vise treba beba (mislim na vantelesnu ),nego kosa ... :)))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno na lepim rečima. :) I želim ti svu sreću sa vantelesnom!!!!

      Reci mi, pre svega kakav ti je tip kose? (debela/tanka dlaka, masno/suvo teme, suvi kravi? Farbana?)

      Избриши
  17. uh uh,,pa ovako ...nesto i nije tako masna ,,,krajevi su mozda malo suvlji (mada mislim da bi treballa da se sissam ,jer to redovno radim ),kosa tanka bas ,bas ,proredjena (a nije bila takva ) .na jastuku ostane bas saka dlake ,prilikom kupanja -kada provucem ruku kroz kosu -u saci mi ostane bas ...
    to me je i uplasilo .doduse nemam perut ,niti sam ikada imala .cak mi se i lice iskvarilo ,neke bubuljice ,pa sam kupila pantenol krem i losion,da i lice sredim.
    tacno znam da je od vantelesne .krenula sam i neko ciscenje organizma ,ako i to ima neke veze sa licem i kosom...'?!

    ОдговориИзбриши
  18. da doda jos da se farbam ,feniram tj susum kosu ...a ponekad i ispeglam ....
    koristim sayos balzam ,sampon neki sa cickom i koprivom iz avona ,a danas sam kupila i protiv opadanja kose medic sampon.zove se NERILEX

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Za opadanje je jako dobar Alin šampon i losion. Čula sam mnogo dobrih utisaka. I sama planiram da kupim u skorije vreme. Najbolje je da dalju komunikaciju nastavimo putem mail-a da ne bih slučajno neki komentar propustila.

      Избриши
  19. I STO JE NAJGRDJE ,kosa mi je bez sjaja ....pre par meseci sam koristila iz avon kolekcije ,onu masku sa maslinovim uljem PLANET SPA ... meni je jako tada prijala ,
    e,sad neznam dali bi mi opet pomogla ,po pitanju opadanja kose?

    ОдговориИзбриши
  20. Sigurno ima veze sa tim, jer, kao što sam rekla, imam problema sa hormonima (telo ne proizvodi dovoljno hormona), nemam ovulaciju i svakakvih još problema imam i lekar mi je objasnio da je opadanje, slaba i krhka kosa sasvim normalno stanje za hormonski poremećaj ali da to mora da se sredi odgovarajućom terapijom. Verujem da će nakon trudnoće sve da se stabilizuje, bar tako bude u većini slučajeva.

    Što se tiče maske-ako su ti krajevi suvi onda ti definitivno treba hidratacija. Hidratantna pakovanja za kosu možeš da koristiš posle svakog pranja. Preporučujem ti Serical Placenta (oko 350din je, i ako si iz Beograda možeš ga naći na skoro svakoj pijaci. Pakovanje je od 1kg, mnogo je dobro i povoljno). Takođe, dobro je pakovanje Still Malina i Still maslina. Oba su oko 300din.

    Ako su ti krajevi oštećeni bilo bi dobro da koristiš i neku masku za rekontrukciju dlake. To su proteinske maske. (Dlaka je izgrađena od proteina, pa kada se ošteti, potrebno je da se ti isti proteini nadoknade) Predlažem da uzmeš Serical Latte (naći ćeš ga na istom mestu kao i Placentu i ista je cena) ili Still Med i Čokolada (oko 300din). O svim ovim pakovanjima sa pisala na blogu, možeš lako da ih nađeš.

    Stvarno su jako dobri proizvodi, a mislim da bi ti i cena odgovarala.

    Ako te bilo šta još interesuje piši mi na mail zdravakosa123@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  21. ...hvala veliko ! nisam iz bg ....((((
    pogledacu ovde u mom gradu ...

    ОдговориИзбриши
  22. U proteklih par godina bas sam upropastila svoju kosu... Sve moguce boje, blajhanje, naravno, svakodnevno pranje, feniranje, peglanje, uvijanje figarom, tapiranje i neverovatne kolicine laka! Vise ne mogu ni da vratim boju u svoju prirodnu, jer sa svakim pranjem nove boje izbijaju iz same valasi, zato na svakih nekoliko nedelja osvezavam boju kanom... Morala sam i cesto da je sisam, ne bih li otklonila sva ostecenja... Ali ni to nije pomoglo, i dalje je opadala. Naposletku sam napravila pakovanje koje koristim pre svakog pranja koje je preporodilo moju kosu i zaista brzo raste. Jednostavna kombinacija ricinusovog, maslinovog i eukaliptusovog ulja, tecnog pantenola, nekoliko pakovanja uljanih AD kapi i ampula vitamin B kompleksa. Uglavnom to dobro utrljam u teme, kadkad i prespava sa tim(uvijem kosu prvo u foliju, pa u frotir). Dva samponiranja najobicnijim samponom od Koprive i (trenutno) Velnea, DM balzam za volumen. Kosa je sjajna, gusta, meka na dodir... Sve sto sam ikada pozelela! Zaista preporucujem ovakav tretman, verujem da ce svima pomoci.

    ОдговориИзбриши
  23. Jos nesto bih napomenula... Drugarica mi je preporucila da posle svakog pranja sam koren kose isprskam tecnim pantenolom. Kaze da ne masti kosu uopste, da znatno pomaze rastu i sprecava opadanje kose. Zasto da ne?

    ОдговориИзбриши
  24. Tečni pantenol je zapravo pantenol rastvor o kome sam pisala.

    Hvala na opširnom komentaru i savetu. Odlična kombinacija sastojaka. Svaki sastojak je dobar za kozu glave.

    ОдговориИзбриши
  25. Kako se stavlja ricinusovo ulje ? :-P
    Jer se namaze pre pranja pa se stavi da odstoji, ili se namaze na kosu kao i ova ostala ulja za kosu :-P

    ОдговориИзбриши
  26. Djorđe, staviš ulje pre pranja, najbolje veče pre, utrljaš u kosu uz blagu masažu i ujutru opereš. Ako nisi u mogućnosti da držiš celu noć onda možeš i par sati. A ako voliš da stavljaš ulja na kosu, kao deo stajlinga, mozes i tako da ga koristiš, bez ispiranja.

    ОдговориИзбриши
  27. Zdravo :)! Verujem da sam dosta mladja od svih vas, ali pomoc mi je neophodna. Veoma rano sam pocela da se farbam, istovremeno peglam kosu a to traje vec vise od 2 godine. Jako je ostecena, proredjena poprilicno i nemam bas neku duzinu. Retko dopustim sebi da izadjem iz kuce sa neispresovanom kosom, jer krajnje ocajno izgleda. I sve vise opada, a to je ono sto me plasi najvise. Koristila sam svasta nesto, ne mogu reci da nije pomoglo ali ipak to nije to. Potrebno je nesto nestvarno da bi se moja kosa oporavila, a ja verujem da imate dobar savet, inace ostadoh bez kose :(
    Unapred zahvalna, Sara :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koliko često se farbaš? I šta si sve probala da koristiš što bi smanjilo opadanje?

      Šta god da koristiš, moraš da shvatiš da moraš da budeš UPORNA. Da rezultate ne možeš dobiti preko noći, a ni za mesec dana.

      Ako stavljaš pantenol i ricinus, znaj da moraš da ih stavljaš redovno, bar 3 meseca.

      Nisam lekar, mogu da pišem samo na osnovu svog iskustva i iskustva ljudi koji me okružuju. Da li si pomislila da odeš kod lekara da proveriš da nije zdravstveni problem u pitanju, ako ti već toliko opada?

      Ako želiš da ti kosa ostane na glavi, moraš da prestaneš da se peglaš. To je prvo! Pravi neke frizurice, lepo oblikuj kosu bez toplote, i neće biti potrebe za peglom.

      Koju farbu koristiš? Možda koristiš neku preagresivnu. Ošišaj najoštećenije delove, jer ti je bitno da ti kosa bude LEPŠA a ne DUGA i iskrzana. Kupi kvalitetnu masku namenjenu za rekonstrukciju dlake. Teško da bi tvom problemu mnogo pomogle obične drugstore maske.


      I još, što se tiče sprečavanja opadanja kose, ne znam da li si čula za Alin šampon i losion? Čula sam dosta dobrih utisaka, ali, naravno, i to moraš da koristiš redovno i duže vreme da bi videla rezultate.

      Nadam se da ćeš rešiti svoj problem. Mogu da zamislim kako ti je, ali moraš ovaj problem shvatiti skroz ozbiljno.

      Šatirala sam se blanšem u drugoj polovini prošle godine, i to 2 puta, početkom ove jednom, svaki put sam stavljala i preliv, ove godine sam se farbala dva puta, ošišala sam dugu kosu na dugi paž kako bih ošišala delove kose koji su mi oštećeni zbog učestalog korišćenja pegle..... I ako sada, osoba sa jako tankom kosom, koja je toliko izmučena, može da ima lepu kosu koja se sija, koja me meka i zdrava, onda možeš i ti da rešiš svoj problem.

      Избриши
  28. Gde da kupim ricinusovo ulje povoljno?

    ОдговориИзбриши
  29. Odlican ti je blog.Ja ne znam sta se dogadja sa mojom kosom u poslednjih sest godina konstsntno mi je na istoj duzini (malo preko ramena) nikada se nisam farbala,sve do svoje 23 godine,a onda sam morala da pocnem da se farbam zato sto su mi krenule sede.Farbam se u svoju prirodnu smedju boju vec tri godine i koristim garnier farbe,ali mislim da to nema veze sa mojim problemom jer samo farbam koren.Krajeve skracujem na svaka tri meseca.Teme mi je relativno masno (tu mi se brzo izmasti kosa) a ostatak je nekako suv iako koristim uredno loreal regenerator pa isperem pa onda stavim loreal isu masku i pustim da odstoji a onda stavim loreal pakovanje sakeratinom i isperem.To je moj sastavni ritual svakog pranja,dok sampon koristim iskljucivo na biljnoj bazi -biomelem ili kupim od kamilice neki.Jednom nedeljno celu kosu namazem nerafinisanim kokosovim uljem i ostavim par sati da odstoji i....-nista se ne dogadja vec vise godina je na istoj duzini i bas sam nezadovoljna zbog toga neznam vise sta bih mogla preduzeti.Skoro nikada kosu ne susim fenom,vec pustim da se sama susi.Da li mozda imas neki savet sta bi mi moglo mozda pomoci?

    ОдговориИзбриши
  30. Odlican ti je blog.Ja neznam sta se desava sa mojom kosom.Vec sest godina je konstantno iste duzine (malo preko ramena).Nisam se farbala sve do svoje 23 godine,a onda sam pocela da se farbam u svoju prirodnu smedju boju zato sto su mi naglo krenule sede.Farbam izrastak samo sa garnier farbom i tako vec evo tri godine.Teme mi je masno i bas mi se brzo umasti kosa vec posle dva dana,dok mi je ostatak kose nekako suvlji.Skoro nikada ne susim kosu sa fenom jer mi je tanka dlaka i nekako mi se i brzo osusi sama kosa.Kokosovo ulje mazem jednom nedeljno i ostavim da odstoji par sati.Koristim biomelem sampon na biljnoj bazi a potom stavim loreal regenerator,isperem,pa posle toga loreal masku i to odstoji pet do deset minuta i potom isperem,pa onda stavim loreal masku na bazi keratina (vrlo malo) i to odmah isperem.Sve u svemu promena nema kosa je stalno na istoj duzini.Krajeve skracujem jednom u dva do tri meseca.Zaista sam nezadovoljna svojom kosom,pogotovo sto kad sam bila mladja imala sam prelepu dugu kosu i zaista neznam sta se dogodilo?Da li imas neki savet koji bi mi mozda pomogao.?

    ОдговориИзбриши
  31. Može svašta biti u pitanju, od zdravstvenog problema, do problema kada je u pitanju rutinska nega.

    Može biti u pitanju i farbanje, iako samo koren farbaš jer kosa ti raste iz korena. Ja, lično nisam za Garnier farbe.

    Mislim da ti je dovoljna jedna maska za kosu, koju kada koristiš ne treba da koristiš i balzam. Nadam se da masku i balzam stavljaš isključivo na krajeve kose.

    Ne znam kakav je biomelem ili šampon sa kamilicom kojeg pominješ, tako da što se toga tiče ne mogu ništa da tvrdim, ali smatram da je šampon izuzetno važan faktor kada je u pitanju rast.

    Pošto ti je kosa pri krajevima suva,to može biti razlog da ti se kosa brže oštećuje pri krajevima, tako da se dosta krza i samim tim imaš osećaj da ti kosa ne raste, tj ostaje na istoj dužini.

    Takođe, može biti da ne koristiš adekvatnu masku za kosu. Može biti da ti je potrebna maska koja pruža mnogo jaču hidrataciju, pa se krajevi krzaju kao što sam rekla u pasusu iznad.

    ОдговориИзбриши
  32. Imam pitanje za tebe. Vidim da se dosta razumes u kosu i jako mi se svidja tvoj blog. Uvek sam imala dugu i lepu kosu, i od svakodnevnog feniranja mi se dosta iskrzala i morala sam dosta da se osisam, i kosa mi je jako sporo rasla a ja posto sam opsednuta duzinom odlucila sam da stavim klipse i ofarbam se. Klipse sam bez prestanka nosila 2 meseca, bukvalno bez prestanka svaki dan. I primetila sam da mi je na delovima gde sam drzala klipse, skroz iscupana kosa. Skinula sam klipse cim sam videla, i totalno sam u soku. Nadam se da imas neki savet za mene, jer zelim da povratim svoji kosu i jako zelim da mi poraste sto pre :)))

    ОдговориИзбриши
  33. Koliko cesto se sme koristiti to ulje ricinusovo ? I koliko se kolicinski nanosi ? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema pravila. Kolicina-onoliko koliko ti je potrebno da naneses na celo teme. Najbolje je da koristis svako drugo pranje, ili jednom u dve nedelje :)

      Избриши
  34. Sve pohvale za blog, ovo je nesto sto nam je trebalo :)

    Svoju kosu sam unistila farbanjem, izvlacenjem iz crne boje (dva puta), feniranjem, peglanjem, uvijanjem. A inace, po prirodi mi je tanka dlaka i sporo raste. Nedavno sam dosta kose skratila, jer nisam vise mogla da gledam svoje unistene vrhove i sad dodatno patim zbog kratke kose :) Mozes li mi dati savjet (od sampona,ulja,balzama) sta da radim da bih u potpunosti oporavila kosu i pritom poboljsala rast kose da ubrzo vratim svoju duzinu (koja je sad malo ispod ramena, a bila je ispod grudi)? Hvala unaprijed :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala tebi na lepim rečima.

      Pre svega, drago mi je što čujem da si skratila kosu, jer se za to malo žena odluči, a to je najbolje rešenje. Dobar korak za početak.

      Kada je u pitanju šampon, ja ti savetujem da uzmeš Velnea, matični mleč, ima ga u Lilly-u. On je stvarno odličan, ne isušuje dodatno kosu, i za njega imam sve pohvale.

      Što se tiče maske namenjene oporavku kose, predlažem ti da u tom slučaju izdvojiš malo više novca. Moj predlog su sledeće marke, ali nadam se da znaš da njih nema u klasičnim drogerijama, poput lilly-a i dm-a, već ilu u salonima, ili u radnjama koje prodaju proizvode za prof.upotrebu. To su: Davines HBP, Selective-Aminokeratin, Selective-Protein infuse (ovo je ampula ali jako lepo deluje na ostecenja), Joico K-Pack...

      Kada je u pitanju maska za hidrataciju, ona ti je potrebna ako ti je kosa dehidrirana i suva. Za takve maske ne moras da izdvajas mnogo para, jer mnoge dobro hidriraju. Ja ti preporucujem Garnier Butter mask, Still malina/maslina, Serical Placenta..

      Kosa ce ti lepo rasti ako je negujes i ako koristis dobar sampon. Ako hoces da dodatno ubrzas mozes da probas sa pantenolom i ricinusovim uljem. O ovoj metodi sam vec pisala. Ili sa Alin samponom i losionom, koji trenutno testiram.

      Избриши
  35. Hvala draga puno na savjetima. Pokusat cu sa ovim i nadam se da ce rezultati biti dobri. Jedino sto me brine jeste da mozda necu naci ove proizvode, jer nisam iz Srbije, vec iz Bosne :/ eh u tom slucaju vec ne znam sta bih. Ali javim ti se ja da te obavijestim o svemu :) Lijep pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na cemu. Pitaj sta god da te interesuje. I obavezno javi ako ne nadjes, da ti nesto drugo preporucim

      Избриши
  36. Draga, javljam se da te objavijestim da Velnea sampon nisam nasla (ali sam usput vidjela da ima Afrodita kopriva i pantenol) i da nisam uspjela naletiti na Garnier butter mask (ali sam vidjela da ima Garnier goodby damage i garnier od maslina). Pa mozes li mi ipak preporuciti sta drugo da koristim?

    I da, sto se tice proteinskih pakovanja, nisam stigla obici salone ili te radnje za prof. pa cu to naknadno provjeriti. Ali sam svakako pocela korisititi ricinusovo i pantenol rastvor :)

    ОдговориИзбриши
  37. Velnea šampon imaš u svakom Lilly-u. AKo ne možeš da se snađeš pitaj nekoga ko tu radi. Ne preporučujem Goodbye Damage.

    Pisala sam o raznim maskama za kosu, pa je najbolje da pročitaš prethodne postove i sama vidiš šta bi ti najviše odgovaralo. Kada uđeš na blog imaš sa desne strane deo gde piše -Pakovanja za kosu. Kada tu klikneš otvoriće ti se stranica sa svim postovima u kojoj sam pisala o pakovanjima.

    ОдговориИзбриши
  38. Recite mi nesto o majonezi, kakva je za kosu i za sta konkretno

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kupovni majonez nikako nije dobar za kosu. Sastojci koje u sebi sadrži-jaja i ulje su super, ali ostatak ne valja za kosu. Stavljajte maslinovo ulje na kosu i pravite masku sa jajima, to je skroz ok.

      Избриши
  39. blog ti je super i verujem da svima pomaze.imam jedno pitanje.moja kosa je tanka i mnogo se masti ,ali uopste nece da raste.htela sam da probam ulja koja si spomenula ali se plasim da mi jos vise ne izmaste kosu jer mi je masnoca veliki problem ne samo za kosu vec i za kozu.ako bi mogla da mi kazes sta da koristim za brzi rast ada pritom ne izmastim kosu bila bih ti zahvalna.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slobodno koristi ova ulja, neće ti dodatno izmastiti kosu, sigurno. Ja imam jako masno teme i nikada nisam imala problema zbog ovih ulja, ne brini. Samo dobro operi kosu, jer se ricinusovo ulje malo teže skida.

      Hvala na pohvalama :)

      Избриши
  40. imam problem sa opadanjem kose vec 6 meseci,imam osecaj da nista nece ostati od nje,posle svakog pranja opada u nenormalnim kolicinama,molim vas za savet.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vi morate posetiti lekara ako vam već 6 meseci intenzivno kosa opada. Ni jedan preparat vam neće rešiti problem ukoliko na njega prevashodno ne delujete iznutra

      Избриши
  41. Zanima me da li je pozeljno mesati razlicita ulja (ricinius i bademovo, npr) i ricinus sa pantenolom? Je l' nema nikakvih kontraefekata takvih smesa? Hvala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ih ne mesam direktno. Vec prvo stavim pantenol, sacekam par minuta pa utrljam ricinus. I sve je bilo u savrsenom redu

      Избриши
  42. Колико коси треба да порасте десетак центиметара ако се третира рицинуспвим уљем?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To je apsolutno relativna stvar. Ne raste svakome kosa istom brzinom, niti nam kosa svakog meseca raste podjednako.

      Избриши
  43. Probajte ALVERDE sampone, bez silikon i parabena, skoro potpuno prirodni (realno jedino potpuno prirodno pranje kose je uz pomoc korena sapunike i mirisljavog bilja koje smo nabrale na livadi pored planinske reke u kojoj cemo sve to isprati). Ricinus u pantenol su dobitna kombinacija, mada planiram da probam da ricinus pomesam sa jednom dobro izgnjecenom bananom... Ne moze da skodi, a i lepse ce mirisati dok je na glavi :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Videcu kakvi su Alverde samponi. Koristila sam samo avokado i shea puter i bila sam zadovoljna.

      Избриши
  44. frizerka mi je unistila kosu, da budem preciznija istesterila je nesto sto gajima jako dugo. dok me nije unakazila imala sam kosu do dupeta ( izvinjavam se na izrazu ali ne znam drugacije da objasnim ) koja je bila jaka, bujna itd. kad bi porasla 5 cm, to bi me smirilo. inace mi kosa raste 1 cm mesecno otprilike, a ja bih to da ubrzam, pa me zanima sta mislite da je najdelotvornije da dostignem tih 5 cm ako je moguce za 2 meseca? iz komentara ovde stekla sam utisak da vam kosa raste 1, 1,5 cm uz preparate koji se savetuju, a to mi nista ne znaci kad vec inace tom brzinom raste.

    ОдговориИзбриши
  45. zanima me sta mislite o samponu fitoval? za ubrzan rast kose je. frizerka me je unakazila skratila mi kosu 10 cm, ono sto gajim god dana. preplakala sam ceo dan, sramota me da izadjem na ulicu na sta licim. stekla sam utisak iz vasih komentara da vam kosa raste 1, 1,5 cm i sa preparatima, pa onda ne znam da li da ista kupujem, meni inace raste 1 cm mesecno, a sve bih dala da mogu da dostignem duzinu od 5 cm za 2 mes. ricinus utrljati u suvu kosu i prenociti tako, pa sutradan prati? :)

    ОдговориИзбриши
  46. Анониман24. март 2014. 18:57

    Imala sam jaku kosu I zdravu, dok nisam pocela da se farbam .. pocela je kosa da mi opada nenornalno... sada koristim konjski sampon 6 meseci I dosta mi je bolja kosa.. ali su pocele neke sitne bubuljice da mi izlaze na celo verovatno je od sampona.. pa izbegavam da ga kotistim.. kako mogu da oporavim kosu?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sto se tice bubuljica, ne znam sta da vam kazem. Moze biti svasta. Procitajte u odeljku Pakovanja za kosu, pisala sam o nekim proizvodima koji mogu popraviti ostecenja. Kao na primer Davines HBP. Ako mislite na ostecenja strukture dlake. Ako mislite na opadanje i o tome sam dosta pisala u delu-Opadanje kose, tako da ne bih da se ponavljam, jer imate tekstove u kojima sam detaljno opisivala.

      Избриши
  47. Kosa mi je prilično zdrava, ali bih želela da ubrzam njen rast. Prilično sam mlada pa se bojim da isprobam sve ove proizvode. Jako bi mi pomoglo ako bi od svih ovih recepata mogla da mi izdvojiš jedan/dva koja su najdelotvornija! Hvala unapred :)

    ОдговориИзбриши
  48. Samo da ti se zahvalim.Ni sam neznam koliko sam para pukao na razne preparate i rezultat je bio 0.Uzeo sam ricinus i ovo je neverovatno kosa mi raste cak i na zaliscima .

    ОдговориИзбриши
  49. Анониман23. јул 2014. 18:56

    Imala sam kosu preko grudi, i osisala sam se do ramena i kajem se. A sada bi tako volela da imam dugu kosu kao i pre.

    ОдговориИзбриши
  50. Pozdrav iz Makedonije,blog ti je super samo tako nastavi.E ovako sad ako mozes da mi pomognes da uradim sampon...kupio sam kapi od koprive i AD kapi(vodeni rastvor) jel moze vodeni ili da kupim uljeni AD kapi? Uzeo sam i pantenol planiram i ricinus ali nih cu da stavljam na kozi glave noc pre pranja.Ricinus mora da se zagrije ili moze nakon pantenola da se direktno stavi? i u koliko ml sampona mogu da stavim 30 ml kapi koprive i 10/15 ml AD kapi vodeni rastvor/uljeni i koji sampon je najbolji,afrodita kopriva ili bekutan?

    ОдговориИзбриши
  51. Zdravoo citala sam sve komentare redom i htela sam te pitati ja imam seborecni dermatis isla sam kod dermatologa sve i svasta sam stavljala na glavi i nista .Molim za pomocc

    ОдговориИзбриши
  52. Blog je suuper,i bas ima dobrih savjeta.Ali htjela bih da pitam da li se smije toliko drzati ulje na kosu, jer Cula sam da ako ricinusovo ulje drzis vise od pola sata na kosu da moze da pozuti kosa,to mi je frizerka rekla.Nikad ga nisam koristil,a htjela bih da probam njega?
    Kosa mi je bila bas gusta,ali se u zadnje vrijeme prorijedila.Mislila sam da pokusam sa ricinusovim uljem,Afroditinim samponom i nekom maskom od ovih sto ste preporucili..

    ОдговориИзбриши
  53. Zdravo! Ja bih da podelim sa vama jedno moje iskustvo. Napravila sam masku od kvasca i zumanceta (pronasla sam da je odlicna za pospesivanje rasta kose). Medjutim, drzala sam masku par sati, i kad sam isprala, moja farbana kosa nije vise imala istu boju - imala sam boju divlje kupine, a nakon maske postala sam zuta, kao da mi je kosa izgorela na suncu. Smatram da je kvasac odigrao tu *ulogu*, jer jaje u kombinaciji sa nekim uljem ne ispira boju kose. Tako da dragim damama preporucujem da budu obazrive kad drze masku od kvasca na farbanu kosu inace se nece moci sutradan pojaviti na ispitu (kao sto je sa mnom slucaj) ili otici bilo gde, naravno ako su imale neku tamniju boju farbane kose. :)
    Pozdrav od mene!
    Blog vam je super!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Izvini sto te pitam al stati je zapravo kvasac?
      Neko kaze za mlijeko kiselo kvasac,za germu isto ima slucajeva da kazu za pivo isto.

      Избриши
  54. Koristila sam iskreno sve i svasta dosada al nista ne pomaze moja kosa uopste ne pomera da raste i opada neopisivo ako neko zna neki lek da ubrazam rast kose i zaustavim opadanje kose nek mi napise unaprijed xvala.

    ОдговориИзбриши
  55. Moje dete je pre mesec/dva osisalo kosu do ramena, imala je prelepu dugu kosu. Ima 12 godina i ocajna je. Molim vas preporucite mi bilo sta stvarno je hitno i jako ce mi znaciti. Hvala vam unapred!
    P.S. Blog ti je odlican, svaka cast!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sampon bez silikona, i vece pre pranja naneti pantenol i ricinusovo ulje na teme. To je najbolja kombinacija, ako vec mene pitate :)

      Избриши
  56. Анониман1. март 2015. 10:02

    Moja kosa opada neopisivo a cini mi se traba vjecnost da izraste 1cm imal kakvo resenje xvala

    ОдговориИзбриши
  57. Анониман7. март 2015. 00:18

    Da li smem da koristim ricinusovo ulje na teme ako mi je teme i kosa masno? Negde sam cula da ne sme, da moze da se zapusi folikul dlake ako se na masno teme stavlja ulje... Zanima me da li je to tacno? Molila bih vas da mi odgovorite. Kosa mi se jako brzo masti, tanka je bas i retka i slepljena uz glavu sva. :(

    ОдговориИзбриши
  58. Анониман11. мај 2015. 23:34

    I ja sam imala relativno dugu kosu koju sam ostetila blajhanjem, pa sam morala drasticno da je skratim. Ni tu nije bio kraj mojim mukama, jer se frizerka zanela i trimerom mi je ostetila kosu. Frizura je bila veoma losa, radilo se o losoj asimetriji koja je na kraju izgledala kao da su se deca igrala. Losa frizura + ostecena kratka kosa=ocaju nikad kraja! Pocela sam sa koriscenjem Allin losiona i crvenog sampona, i istina je da je opadanje kose zaustavljeno, ali je losa strana preparata ta sto previse isusuju kosu, te je bila bez sjaja i suva. Zatim sam dosla na sjajnu ideju, te sam ubrala sveze koprive, izmiksala ih sa malo belog luka, prelila vodom, sutradan procedila i to nanosim na teme sa pantenol rastvorom vece pre pranja. Moja kosa je neverovatno mekana, sjajna i zaista je pocela da raste. Stvarno sam odusevljena! Koristim 2 nedelje korpivu, i kosa mi je porasla skoro 1 cm. Kosa mi je inace tanka i slaba i brzo se masti, ranije je sporo rasla.

    ОдговориИзбриши
  59. Анониман29. јул 2015. 15:09

    Pozdrav svima.Imam jedno pitanje.Moja cerka ima slabu i tanku kosu ona ima 4 god.Potrebno mi je misljenje oko ricinusovog ulja da li da kupim i da joj perem kosu s tim.Vec duze vreme razmisljam i ne mogu da se odlucim.I da li neko zna gde se kupuje Hvala...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne možete prati kosu sa ricinusovim uljem. Možete ga nanositi pre pranja.

      Kupuje se u apoteci.

      Избриши
  60. Анониман29. јул 2015. 15:20

    Hvala na odgovoru,probacu pa cu vam javiti kakav je rezultat Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  61. Znate li mozda koliko puta smem da nanesem ricinusovo ulje? Pre nedelju dana sam prala kosu i tada sam stavila, da li bih mogla veceras da stavim pre pranja? Pitam, jer sam cula da ako se stavlja cesce da moze razrediti kosu. Molim vas, hitno je.

    ОдговориИзбриши
  62. Cao..citam tvoje savete i zadivljena sam sto svima odgovaras i resavas muke...;)e owako...dugo sam bila crna i odlucila sam da odem u salon da skinem crnu boju i da se ofarbam u smedju boju da vratim moju prirodnu boju..medjutim frizerka mi je unistila kosu,nije radila sa skidacem kako je rekla nego sa blansom..drzala mi je na kosi sat ipo vremena blans...unistila mi je kosu..kosa mi je bila do polovine ledja,sada je do usiju..mefjitim jos mi je unistena i sprezena tj.ti krajevi koje vise nmg.da se osisaju jer nema vise sta da se sisa..,mora mialo porasti da bi ih osisala i neka frizura mogla da se naprawi...doduse to je jos sveze..ima tek nedelju dana kako me je unistila...sta mi ti preporucujes za kosu za rast i to spaljeno...inace meni je kosa uwek nenormalno rasla a sad neznam kako ce..molim te daj mi neki tvoj savet...hvala unapred..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. O bržem rastu kose imaš mnogo tekstova na blogu. Izmedju ostalog u ovom tekstu ti je gotovo sve objasnjeno.

      A sto se tice spaljene kose, pomocice ti sisanje koje je neophodno + pročitaj ova dva teksta, u njima sve piše
      http://zdravakosa.blogspot.rs/2015/03/nega-tanke-i-slabe-kose.html
      http://zdravakosa.blogspot.rs/2015/06/suvi-krajevi-kose-kako-ih-se-resiti-bez.html

      Избриши
  63. Анониман10. мај 2016. 03:02

    E cao! Ja sam muskarac i u poslednjih godinu dana sam skontao da mi malo vise opada kosa i stvorili su mi se veci zalisci i sad me to jako nervira.jel znas neki sampon od kojeg ce sve to lepo da mi poraste i da ponovo budem brutalan lik?? Hvala
    Takodje mi se nekad malo utalasa kosa i to me isto nervira

    ОдговориИзбриши
  64. Protiv opadanja kose preporucujem Redermu biljni losion za novi rast kose.

    ОдговориИзбриши