Milkshake Amazing Curls & Waves - sprej za uvijanje kose

Milkshake Amazing sprej (onaj crni) je i mene, a rekla bih i vas oborio sa nogu. S obzirom da je on za ravnu kosu (feniranje/peglanje), morala sam da isprobam i Milkshake Amazing Curls & Waves koji se koristi za kovrdže/talase. Danas delim utiske o njemu.

Njegova uloga je da zaštiti frizuru od uticaja vlage, da neutrališe frizzy efekat, produži trajnost frizure i zaštiti kosu od toplote. Može se koristiti prilikom uvijanja kose figarom, peglom ili četkom/feniranjem, ali i za stilizovanje prirodnih talasa/kovrdža.

Može se koristiti na mokroj ili suvoj kosi, nakon ili izmedju dva pranja.
Nakon pranja kose, tako što će se naneti na mokru kosu, osušiti fenom a zatim uviti uz pomoć pegle ili figara. A izmedju pranja tako što se nanese na suvu kosu, zatim se kosa prosuši prirodno ili uz pomoć fena, a zatim uvije figarom ili presom.


Formula je potpuno lagana, nemasna i kao i običan Amazing ne oteža ni tanku kosu poput moje. Ima stepen učvršćivanja 1/4 što znači da se jedva oseća, tek toliko da kosa ne bude previše lepršava, a daleko od onog osećaja koji daje lak za kosu. Kada se on koristi, apsolutno nema potrebe za dodatnim proizvodom koji će fiksirati lokne/talase. Daje blagi volumen.

Potpuno je lagan i neće otežati kosu usled čega bi se lokne brzo opustile. Ne čini kosu krutom na dodir već dlaka ostaje meka i lepa pod prstima. Ovo su glavne prednosti u odnosu na lak/penu za kosu, a moram da napomenem i da nema alkohol u sastavu. Štiti od vlage što pomaže da frizura duže traje, a pruža i zaštitu od toplote pa nema potrebe za dodatnim proizvodima.

Iskreno, meni je ovo level up kada je uvijanje kose u pitanju. U jednom proizvodu imam i zaštitu od toplote i proizvod koji će produžiti trajnost frizure, što znači da nakon pranja samo njega koristim, a u suprotnom bih verovatno morala naneti i zaštitu od toplote i lak, a zatim i neki serum na krajeve kako kosa ne bi bila kruta nakon laka.

Bravo za ovaj brend. I crni i roze Amazing su za mene nešto revolucionarno 👍

Cena: 2160 din. (200ml) u online prodavnici www.tvojakosa.rs

0 comments:

Постави коментар