Forest Story B7 šampon

Šampone bih grupisala ovako:

  • blagi
  • dobro izbalansirani
  • nešto agresivniji

Na naše tržište (i u DM drogerie) je stigao novi korejski brend i njihov odličan šampon Forest Story B7, koji bih svrstala u grupu dobro izbalansiranih. 

Proizvodjač kaže da je ovo umirujući šampon za osetljivu kožu namenjen onima koji žele da spreče gubitak kose. Medjutim, kao što uvek naglašavam, nemojte se slepo vodiiti preporukom proizvodjača jer bi ovaj šampon odgovarao i onima koji nemaju osetljivu kožu i nemaju problem sa opadanjem. Takodje je istaknuto da ima efekat ljuštenja, te eliminiše mrtve ćelije koje blokiraju pore na koži glave. Ovo ne treba da vas brine, jer nema vidljivog ljuštenja. Ovde se više misli na efikasno uklanjanje nečistoća.


Šampon dolazi u veeeelikom pakovanju od čak 500ml i ima pumpicu. Kremast je i ima prijatan miris, a dosta se oseća mentol koji daje osećaj svežine. Pravi jako lepu penu.

Kosu njime šamponiram jednom ili dva puta, s tim što drugi put koristim duplo manju količinu. Nakon pranja ne čini kosu grubom, isušenom i zamršenom.

U sastavu su pantenol, salicilna, niacinamid, biotin, biljni ekstrakati, proteini, cink, mentol. Ima sulfate ali nije ni najmanje agresivan. Pohvalno je što je proizvodjač naveo pH vrednost (5.5) što govori u prilog tome da je dobro izbalansiran (optimalna pH vrednost). Nema silikone i ulja.

Iz mog iskustva, šampon sa ovakvim sastavom bi mogao biti dobar i za one kojima se kosa pojačano masti i gde se povremeno javlja masna perut (za ozbiljnije probleme se treba konsultovati se sa lekarom). 

Daje osećaj savršeno čiste kose.  Iako volim i one blage šampone i rado ih koristim, meni ovakav tip šampona ipak najviše prija.

O sprečavanju opadanja ne mogu da tvrdim jer su ovde bitniji unutrašnji faktori koji se tiču zdravstvenog stanja, ali možda nekima može biti od koristi uz lečenje uzroka koji dovodi do opadanja kose

Preporučujem!


☑️ Pogodan je za osetljivu kožu

☑️ Može se koristiti za češću upotrebu

☑️ Dobar je za kosu koja se brzo masti i kod koje se povremeno javlja masna perut

☑️Efikasno čisti

☑️Dolazi u ogromnom pakovanju sa pumpicom


Cena: 2179 din. (500ml) - www.onlinekozmetika.com i DM drogerie

0 comments:

Постави коментар