Redken Extreme Mega Mask (proteinska)

Jasno vam je već da je Redken jedan od mojih omiljenih brendova. Njihove maske Redken All Soft Heavy Cream i Redken Extreme Strength Builder plus (u daljem tekstu Redken Extreme SBP) su moje omiljene maske, a u današnjoj recenziji vam predstavljam jaču verziju Extreme proteinske maske - Redken Extreme Mega Mask.

Ova maska dolazi u tubi i ima dve faze koje se sjedine kada pritisnete na označeno mesto na tubi. Za razliku od prethodno pomenute, koja ima 250ml, ova jača verzija ima 200ml proizvoda, a sama maska je gušća. Obe maske imaju istu cenu, i često čujem da vas buni jer ne znate koju da izaberete i koja je razlika, tako da ću vam to u ovoj recenziji objasniti. 

Proizvođač ističe sledeće: Redken Extreme Mega maska za tanku, svilenu i osetljivu kosu predstavlja tretman i dodatak nezi! Ovaj proizvod osmišljen za jačanje i podršku tankoj, svilenoj i osetljivoj kosi sprečiće njeno mršenje, olakšaće raščešljavanje, a istovremeno će je i negovati i jačati. Njegova bogata formula sadrži novi RCT kompleks 3 proteina koji čine kosu do 15x jačom, a taj efekat traje čak i do 3 pranja!


Maska ima miris koji meni nije najomiljeniji ali nije ni neprijatan. Gusta je, ali se ne razmazuje teško i nije masna. Nanosila sam je kao i svaku proteinsku masku, nakon pranja šamponom, od ušiju ka krajevima. Obično sam je držala na kosi oko 15ak minuta. Nisam želela da je držim duže jer sam se bojala da će ukrutiti kosu zbog koncentracije proteina, tako da mi je tih 15 minuta savršeno odgovaralo. Maska se lako ispira, ne ostavljajući mastan trag. Ne vodim računa koliko često koristim proteinsku, a koliko hidratantnu masku, ali češće koristim proteinsku, iz razloga što imam jako tanku kosu kojoj to najviše prija. U toku tekstiranja sam svakako najveći akcenat stavila na nju. Koliko često vi treba da je nanosite- procenite sami na osnovu potreba svoje kose.

Nakon pranja kosa nije ukrućena, meka je, ali ne kao kada koristim hidratantnu masku (što je sasvim normalno), a kosa pod rukom deluje punije, i rekla bih da je taj efekat kod ove varijantne izraženiji nego kod one slabije verzije. Ne želim da, kada kažem "slabija verzija" pomislite da je ta maska slaba, daleko od toga, i upravo zato želim da istaknem da su obe dobre. 
Da li je zaista jača od Redken Extreme Strength Builder plus? Rekla bih da jeste, ali se razlika ne ogleda u tome da je jedna mnogo bolja od ove druge. Razlika je u nekim sitnicama, poput gustine, potrebnog vremena za držanje maske i slično, ali obe jačaju i obe su jako kvalitetne, što je ključno.

Slabija verzija je ređa i nešto brže se troši, ali dolazi u većoj ambalaži, dok je kod jače potrebno manje proizvoda za jedno korišćenje. Jača verzija košta 3400 din. a slabija 3200 din. Jaču verziju sam obično držala kraće na kosi, dok sam slabiju mogla ostaviti i po pola sata a da je ne ukruti. Ni jedna ni druga ne ostavljaju kosu krutom i grubom na dodir što se može desiti sa proteinskim maskama.  I na kraju, sa obe imam utisak da je kosa jača, punija i otpornija, što je i cilj proteinskih maski.  Za koju god od te dve da se odlučite, ne možete pogrešiti.

Gde kupiti? www.prodajakozmetike.com, ili u prodavnici Bellissima (Njegoševa 15, Novi Sad)
Cena: 3400 din.
Količina: 200ml

4 коментара:

  1. Pozdrav! Pratim tvoj blog vec nekoliko godina unazad i zaista sam odusevljena. Sve do pre mesec dana, kada sam blansem izvlacila pramenove, kosa mi je bila pristojna. E sad je nastao problem. Blans je dosta ostetio moju kosu, jako je suva, ostecena, lomi se, jednom recju kosa mi je sprzena. Na osnovu tvojih recenzija kupila sam Tigi resurection i Tigi catwalk kombinovanu(onu sa medom, ne mogu se tacno setiti naziva), uz to imam i Selective Aminokeratin. Posto je nakon svakog pranja peglam, znaci svaki treci dan, zbog prirode posla, kupila sam i Tigi balzam za feniranje. Sad mi je potrebna tvoja pomoc. Posto mislim da mi ove maske nisu dovoljne za ovu moju sprzenu kosu, molim te reci mi koje druge maske mogu da ubacim u negu? Posto vidim da si zadovoljna Redkenom, htela bih da uzmem njihovu proteinsku i hidratantnu, ali ne znam koja bi bila bolja, da li obicna proteinska ili ona jaca verzija, i da li ona Mega Soft ili obicna soft. Oprosti sto ne pisem nazive maski, ocajna sam, nadam se da me razumes. Uglavnom me zanima sta bi mi od Redkena preporucila, ili ako postoji nesto jos bolje. Iskreno, tebi vise verujem nego frizerima, a da ne pricam tek o prodavacicama koje nemaju pojma o nezi kose, vec samo zele da uvale neki proizvod. Izvini na duzini komentara, ali sam straano ocajna. Hvala unapred. Veliki pozdrav i puno srece u daljem blogovanju!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti pre svega puno na praćenju. Nažalost, blanš može ekstremno da ošteti kosu, toliko ekstremno da maske i tretmani ne mogu mnogo da pomognu. Ne mogu da znam, ovako preko poruke, u kojoj meri je oštećena zbog blanša ali rekla bih da jeste jako. Još jedna otežavajuća okolnost je što takvu kosu nastavljaš da peglaš, što joj dodatno šteti. Možeš probati sa Redkenom, obe su zaista sjajne. Meni je lično malo draža ona u kutiji nego u tubi, iako je u tubi malo jača, ali mi je lakše korišćenje one u kutiji koja je malo ređa, dok sam imala problem pred kraj, da onu u tubici ravnomerno iskoristim (jer ima dve faze koje na kraju ne izlaze podjednako). Ono što je važno jeste da obe daju rezultate. Još nešto što ti može pomoći je dobar leave in sa proteinima, koji ima zadatak da uspori krazanje, a Redken ima baš takav proizvod, o kojem sam pisala Redken Extreme Length Sealer. http://zdravakosa.blogspot.com/2020/03/redken-extreme-lenght-sealer-leave-in.html

      Moram samo da naglasim, da ne očekuješ čuda. Kosa čija je struktura već jako oštećena, ne može da se spase od krzanja i cvetanja. Možeš samo da malo usporiš proces i ulepšaš izgled kose. Da malo "bezbolnije" prevaziđeš ovaj period dok kosa ne izraste i dok se šišanjem ne otarasiš oštećenih delova. Za to su potrebni meseci i godine. Moj savet je da se šišaš što češće i da neguješ kosu, kako bi se što pre otarasila tih najoštećenijih delova koji su pri krajevima. I budi strpljiva, jer oporavak blajhane kose dugo traje. Ako imaš Instagram, baci pogled na moj profil, delila sam svoje iskustvo, jer sam nekada i ja eksperimentisala sa blajhanjem i nije dobro prošlo.

      Želim ti puno sreće!

      Избриши
  2. Hvala puno na odgovoru! Jeste, kosa mi je jako ostecena, i znam da joj jos vise stetim peglanjem, ali sam u situaciji kada zbog posla moram imati sredjenu frizuru. Kupicu ovu Redken u kutijici, a uzecu i ovaj leave in sto si mi preporucila. Samo bih te jos pitala za hidratantnu masku, da li bi bila dovoljna ova Tigi Resurection ili bi bilo bolje da uzmem i Redken Mega Soft, ili ona Redken Soft? I da, jel prvo da koristim Redken leave in pa onda Tigi balzam za feniranje, ili i Tigi da zamenim Redkenom? Oprosti na gomili pitanja, sva sam zbunjena i ocajna, pa bih zelela u ovom periodu samo najbolje od preparata da uzmem kako bih kosu malo dovela u red.
    Jos jednom hvala sto nesebicno delis savete, zato je i tvoj blog jedini blog koji pratim. Pozdrav!😘

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nazalost, ne mogu da znam da li bi ti Tigi maska bila dovoljna, ali velike su sanse da bi.

      Ja kada koristim zastitu od toplote ne koristim uz nju drugi leave in. Sto se tice zamene Tigi zastite Redken zastitom, ukoliko si zadovoljna Tigi zastitom nema razloga da je menjas. Meni je Redken malo drazi, ali su oba proizvoda odlicna i rade posao.

      Veliki pozdrav

      Избриши