Remington s9600 SILK Presa za kosu


Najgora opcija koja postoji, kada su frizure u pitanju, jeste da imate  kosu koja nije ni potpuno ravna ni kovrdžava, već nešto između. Moja kosa je potpuno ravna nakon što se opere i prosuši fenom, međutim, vrlo malo joj treba da se krajevi tek toliko izviju da to više nije to. Tokom noći se uvek prelomi, i ujutru joj već treba malo stilozovanja. Upravo zbog toga sam rešila da ponekad sebe "častim" ispeglanom kosom, jer sam se uželela onog osećaja da je kosa savršeno ravna, glatka, sjajna, bez da moram na feniranje kod frizera. Usput, verujem da će vam biti od koristi recenzija neke prese za kosu, jer ih dugo nisam testirala.

Pre nekoliko meseci sam objavila na Instagramu anketu, i tražila vam da mi pišete preporuke za prese za kosu. Puno pozitivnih utisaka mi je stiglo baš za ovu. Bila sam spremna da izdvojim i malo više novca, jer mi je jako bitno da to bude kvalitetan uređaj koji će mi godinama služiti. Baš u tom trenutku je bila neka akcija u Tehnomaniji, kada sam je platila oko 8400din. (inače je 10000 din.).

Proizvođač ističe sledeće karakteristike:
- Sloj poboljšane keramike i svile sa svilenkastog dizajna sa 3D efektom - 2 puta lakše klizi
- Informativni displej za prikaz temperature prikazuje najbolju temperaturu za Vaš tip kose
- Varijabilna temperatura od 150- 235 stepeni
- Grejne ploče duge 110mm
- Dugačak kabl (3m) omogućava lako korišćenje prese
- Automatsko isključivanje nakon 60min.
- Torbica otporna na toplotu

Nije glomazna, ima tanke ploče, i jako je lagana. Dizajn je lep. Ne deluje previše luksuzno, iako sam imala takvu ideju, ali lepa je. Jako brzo se ugreje, za samo 10 sekundi, i kada dostigne željenu temperaturu čućete zvučni signal.  Uređaj pamti poslednje korišćenu temperaturu tako da će na njoj biti uvek kada upalite uređaj. Kada birate temperaturu na dispeju je označeno kom tipu kose je ta temperatura namenjena, a sve detaljno imate objašnjeno i u samom uputstvu. Ploče se nakon korišćenja mogu sklopiti i klikom na dugme zaključati, tako da kada se odloži nema straha da se mogu izgrebati, oštetiti. Takođe se uz nju dobija i torbica, tj.futrola u kojoj se presa može čuvati, i odložiti iako je još uvek vruća.


Ovom peglom možete ravnati ili uvijati kosu. Ja peglom ne uvijam kosu, tako da je nisam testirala na taj način. Peglam se na 180 stepeni. Probala sam i na 170 i uspevam lepo da je izravnam, međutim, imam utisak da tada moram dva puta da pređem preko pramena da bih bila zadovoljna, pa sam zaključila da je bolje da pređem svaki pramen jednom na temperaturi od 180 stepeni.  Pre samog peglanja, obavezno i 1000x obavezno nanosim zaštitu od toplote, a ako sam prethnodno prala kosu vodim računa da nanesem proteinsku masku radi dodatne zaštite, tj. ojačavanja dlake. Pre peglanja kosa mora biti potpuno suva. Kosa savršeno glatko klizi preko ploča bez ikakvog zapinjanja. Ploče deluju jako kvalitetno. Za razliku od ostalih presa koje sam koristila, sa ovom dobijam viši stepen sjaja. Kosa je nakon peglanja mnogo, mnogo glatka, svilenkasta, sjajna i izgleda kao da sam izašla iz salona. Kosa nakon peglanja ne izgleda "beživotno", već je i dalje lepršava i sjajna.. Ovo je jedan od razloga zašto sam želela presu, jer sam se oduševila kako izgleda kosa jedne moje poznanice koja se pegla i kosa joj savršeno deluje tako ravna i ispeglana, baš zato jer je puna sjaja i ostaje glatka, a inače je po prirodi suva.

Da li peglanje oštećuje? Da, naravno, kao svaki drugi uređaj koji emituje toplotu, a da li će se to odraziti pre ili kasnije zavisi od kvaliteta uređaja kojeg koristimo, od kvaliteta naše dlake, kao i nege koju pružamo kosi. Ja imam jako tanku i slabu dlaku i često peglanje ne mogu sebi da dozvolim, ali usled povremenog korišćenja dok sam je testirala, nije došlo do nekih velikih oštećenja zbog čega bih mogla reći da je ova presa loša. Naprotiv, jako sam zadovoljna i kosa je zaista predivna nakon peglanja.

Koliko često smete da se peglate- ne znam jer ni za sebe to ne mogu tek tako da procenim. Obično primetim ako sam nekad preterala sa peglanjem, a prvi znak je da nakon pranja osetim da mi je kosa grublja na dodir. Tada pauziram i pojačam negu. Uglavnom, ne postoji univerzalan odgovor na ovo pitanje. Svakako nemojte preterivati. 

Gde kupiti? Prodaje se u gotovo svim našim prodavnicama u kojima prodaju tehniku
Cena: oko 10000 din.

2 коментара:

  1. Ja koristim neku staru Braunovu peglu kupljenu pre ko zna sada već koliko godina, isto me je privukao tada taj sjaj koji kosa ima kada je opeglana, sada su doduše dosta drugačuje i nadam se kvalitetnije prese nego kada sam ja kupovala. Ja iskrneo nisam ni primetila da mi je kosa mnogo oštećenija od peglanja, ukoliko ne pržite kosu na nekoj ultra visokoj temperaturi, i peglate isključivo suvu kosu, sigurno će se malo oštetiti ali ništa ekstremno primetno.

    ОдговориИзбриши
  2. Pa da, zavisi od stanja kose, ali ostecenja ne moraju biti ektremna. :)

    ОдговориИзбриши