Loreal Professionnel Absolut Repair - Zaštita od toplote


Čini mi se da, koliko god pisala o važnosti zaštite kose od toplote, ipak postoji puno vas koji me pratite a i dalje ne štitite kosu. Kada sam na anketi na Instagramu pitala zašto je to tako, najčešće ste navodili da vam većina proizvoda ukruti dlaku kao i da niste našli dobar proizvod za vas.

Većina drogerijskih zaštita je u formi spreja i ima alkohol u sastavu što dovodi do toga da se dlaka ukruti i ne bude lepa na dodir. Uz to, ako kosu peglate, nakon nanošenja spreja morate čekati da se potpuno osuši na kosi pre nego što krenete sa peglanjem. Razumem zašto vas je iskustvo sa takvim proizvodima odvratilo od toga da štitite kosu, ali verujte, jako je važno i ima puno proizvoda na tržištu koji to ne rade. Takvo iskustvo ne možete imati sa zaštitom u formi seruma, mleka, kreme, jer su takve formule najčešće bez alkohola, vrlo lagane i ostavljaju lep film na dlaci.


Danas vam predstavljam jednu divnu kremu za zaštitu od toplote Loreal Professionnel Abpsolut Repair. Dolazi u velikoj tubici koja vam može jako dugo potrajati jer ima čak 125ml. Ima baš fin miris koji nije nešto previše nametljiv i mislim da bi se većini dopao. Vrlo lepo se razmazuje, lagana je, nemasna i ne otežava dlaku (sem ako preterate sa količinom, verovatno :))


Može se nanositi na suvu ili mokru kosu pre feniranja/peglanja/uvijanja. Sem što pruža zaštitu od toplote, ostavlja kosu glatkom, dodatno je omekša a u nekoj meri će pružiti zaštitu od vlage i drugih spoljnih uticaja. Odnos kvaliteta, cene i količine je odličan, zbog čega imate moju ogromnu preporuku za ovaj proizvod. 


Ova i svaka druga kvalitetna zaštita od toplote radi tako što ostavlja tanak film na površini dlake koji usporava provođenje toplote, koji sprečava gubitak vlage koji dovodi do isušivanja i omogućava ravnomerno širenje toplote. To znači da će se kosa lagano zagrejati, a ne odjednom, što uzrokuje manje štete. Svako izlaganje toploti na neki način šteti kosi, i toga moramo biti svesni, ali proizvodi za zaštitu od toplote doprinose da šteta bude znatno manja. Zbog toga vam predlažem, ako ne štitite kosu, a želite da poradite na kvalitetu kako bi bila zdrava, duga i lepa, uložite u kvalitetnu zaštitu od toplote koja će vam uz adekvatnu negu dati dugoročne rezultate i omogućiti da produžite period između dva šišanja.

Cena: 2000 din.
Količina: 125ml
Sastav:


5 коментара:

  1. A da li se zaštita preporučuje i kod običnog kućnog feniranja ili samo kod agresivnijeg tretiranja kao što su presa i figaro?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mogu da podelim svoje iskustvo. Kada samo sušim kosu, najčešće ne koristim zaštitu već običan leave in a u svim ostalim slučajevima obavezno zaštita.

      Избриши
  2. Ja sam probala par tih zaštitnih sredstava i nekako mi smeta taj osećaj na kosi.... Imam osećaj da sam čistu kosu uprljala, nikako da se naviknem.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moja kosa se lako i brzo prlja ali ova zaštita, kao i bilo koja zaštita profesionalnog ranga bez alkohola, nije uticala na brze mašćenje. Ne znam šta si probala do sada, ali sigurno možeš naći neku koja ti odgovara.

      Избриши
  3. Da li je kosa lepša nakon ove zaštite za kosu ili Schwarzkopf BC peptide repair seruma? I mozes li da ih uporediš? :)

    ОдговориИзбриши