Kristin Ess Moisture Mask (hidratantna)Kristin Ess je u svetu vrlo poznata i cenjena frizerka koja se brine o kosi najpopularnijih holivudskih ličnosti, a lepa vest je ta da je njen brend od nedavno dostupan i kod nas u Sephori. Ne znam za vas, ali meni jako uliva poverenje u neki brend činjenica da je proizvode kreirao frizer, neko ko zaista poznaje kosu, i ko svakodnevno radi sa njom. Jako me je oduševio sam sajt www.kristinesshair.com gde je za svaki proizvod vrlo lepo objašnjeno čemu je namenjen, kako se koristi, a  podelila je i  savet iz njenog iskustva, kako neki proizvod može najbolje da se iskoristi.

Kokosovo ulje, ši puter, suncokretovo ulje, mango puter, avokado i ricinusovo ulje su glavni sastojci ove maske koji pružaju hidrataciju. Na samom kraju liste sastojaka nalazi se protein, ali ga verovatno ima u maloj koncentraciji jer se uopšte ne oseća. Na osnovu svega, ovu masku svrstavam među hidratantne. Nema silikone. Moram naglasiti da je sastav koji možete pročitati na njihovom sajtu, sastav stare, prvobitne verzije ove maske za američko tržište, dok je ova koju ja imam nova verzija koja ima nešto bolji sastav.


Kada sam dobila ovaj paket, prvi utisak je bio miris koji sam osetila i pre otvaranja. Zaista je predivan. Sudeći po sastavu ove maske očekivala sam malo težu, masniju formulu, zbog prisustva ulja i putera, ali me je iznenadilo to koliko je lagana, u smislu da ni najmanje ne ostavlja mastan trag niti oteža kosu. 

Miris ove maske kao i miris svih Kristin Ess proizvoda je preeedivan. Miriše i izgleda luksuzno.  Maska je toliko lepo kremasta, poput najfinije hidratantne kreme, savršeno razmaziva. Jako je lep ugođaj kada nanosim nešto ovako lepo, mirisno, kremasto na kosu. I ne bih to menjala ni za jedan frizerski tretman u salonu.


Nanosim je pramen po pramen, kao i sve maske, trudeći se da svaka dlaka od ušiju ka krajevima bude obložena maskom. Već prilikom nanošenja osećam da momentalno omekša dlaku.  Držim je na kosi 15-ak minuta, a kada imam vremena volim je, kao i svaku hidratantnu masku, ostaviti malo duže.
Lako se ispira, i kao što rekoh ne ostavlja mastan trag što mi je sjaaajno s obzirom na sastav, jer inače izbegavam masnije formule. Iako nema silikone, uopšte ne osećam da mi fale, iako naravno ne čini kosu baš onoliko glatkom koliko to može uraditi maska sa silikonima. Kosa je na dodir jako meka, češlja se bez problema i savršeno miriše sve do sledećeg pranja. Ovo je zapravo jedina hidratantna maska bez silikona koja me je baš oduševila.

Ja nemam većih problema sa suvoćom kose, pa nisam sigurna kakav efekat bi bio na izuzetno suvoj kosi, ali ja bih joj svakako dala šansu zbog baš lepog sastava koji obećava dobru negu. Ako ne izbegavate silikone, uz nju bih vam preporučila da koristite i neki silikonski serum/kremu jer i silikoni bitno doprinose zaštiti od spoljnih uticaja a i samoj hidrataciji.

Gde kupiti? Sephora
Cena: 3240 din.
Količina: 200ml

0 comments:

Постави коментар