Dikson 10 in One - Mask Cream Spray

 

Probala sam veliki broj različitih leave in proizvoda (= proizvodi koji se ne ispiraju), u bukvalno svakom obliku: sprej, krema, kristali, silikoni, serumi... Bitno je znati, pre svega, da će proizvodi ovog tipa manje biti korisni u svrhu nege dlake, ali u većoj meri imaju ulogu da dlaku zaštite od spoljnih uticaja, što ovakve proizvode ne čini manje bitnim delom rutine nege kose.

Ono što ovaj sprej čini drugačijim od većine onih koje sam koristila jeste što mi je u svakom smislu savršen za period leta, a pre svega jer poseduje UVA i UVB filtere. Oni su, kao što sigurno znate, izuzetno bitni, a kada je nega kose u pitanju vrlo zanemarivi.  Kako je bitno zaštititi kožu, tako je bitno koristiti i zaštitu od sunca za kosu, u vidu šešira, marame, ili jednog ovakvog proizvoda sa zaštitom.

Čemu služi?
Ovaj proizvod je, kao što po nazivu možete zaključiti, 10 u 1, što znači da pruža više benefita kosi. Može se koristiti kao antioksidant, protiv starenja, kao UVA i UVB filter, zaštita od fene i pegle, za trajnost frizure, kao antistatik,  za kontrolu kovrdža, hidrataciju farbane i oštećene kose, sjaj, mekoću, da neguje i popravlja rascvetale krajeve, i takođe ima zadatak da obezbedi da kosa bude vitalna i lepa. Ne mogu se složiti da čini sve što obećava, kao na primer da popravlja rascvetale krajeve, jer nema u sastavu nešto što bi moglo doprineti tome. Ali za sve ostalo što je navedeno se definitivno može koristiiti.


Miris, nanošenje
Miris je izuzetno lep, malo je jači i zadržava se u kosi. Kao i svaki Diskon proizvod ima jak i postojan parfem. Raspršivač je ok  i lepo se dozira (u odnosu na Revlon Uniq one koji ne omogućava da se proizvod ravnomerno nanese prskajući na kosu direktno). Vrlo sporo se troši i nije potrebna velika količina za jedno korišćenje. Ukoliko se pretera sa količinom može doći do toga da se pod prstima oseti sloj na dlaci (što može biti korisno za kovrdžavu i neukrotivu kosu, dok tanjoj može zasmetati).

Na plaži
Može se nanositi na vlažnu ili suvu kosu, a ja ga nanosim na oba načina, kada mi kako padne na pamet, s obzirom da je krajnji efekat isti. Kada ga koristim dok sam na suncu, na plaži, tj. bazenu, obično malo pokvasim kosu, zatim ga naprskam po dužini i posebno po krajevima (izbegavajući teme), i na kraju uvijem kosu u punđicu. Na kraju dana, nakon izlaganja suncu, kosa je zaista meka, lakše se češlja i nije isušena od sunca i vode. Obavezno operem kosu šamponom, nakon kupanja u bazenu, jer hlor  nije prijatelj kosi (kao ni morska voda). Ovaj sprej mi služi kao savršena zaštita dok sam na suncu.

Kod kuće
Što se tiče mojih utisaka kada je u pitanju korišćenje kod kuće, tj. u klasičnoj rutini nege kose, nanosim ga isključivo na krajeve u vrlo maloj količini koja mi je dovoljna da krajeve zagladim. Za zaštitu prilikom feniranja radije koristim Dikson Brilly Brix Thermo sprej, dok ovaj sprej više volim da koristim u estetske svrhe radi lepšeg izgleda krajeva .

Revlon Uniq one ili Dikson 10 in One?
Mnoge od vas me pitaju da li mi je bolji Revlon Uniq one ili ovaj sprej, s obzirom da se radi o vrlo sličnoj formuli. Moj odgovor je da su zaista vrlo slični, oba spreja lepo zaglade, imaju UVA i UVB filtere, omekšaju dlaku, imaju istu količinu i  predivne mirise. Jedina razlike jeste što je Revlon sprej skuplji, i košta oko 2000din. dok je Dikson 1360din. Ni jedan ni drugi ne mogu uticati na postojeća oštećenja, i molim vas da to imate u vidu, ali za sve ostalo što sam navela oba mogu podjednako dobro poslužiti. Svakako preporučujem ovaj proizvod, naročito leti kada je od izuzetne važnosti zaštititi kosu!

Gde kupiti? Dikson prodavnica u Beogradu (Balkanska ulica br. 3, iza hotela Moskva), preko njihove oficijalne FB stranice.
Cena: 1360 din. - u Dikson radnji, 1883 din. - na sajtu www.prodajakozmetike.com
Količina: 150ml
Sastav: Aqua, Cetyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Behenyl Alcohol, Oleyl Erucate, Decyltetradecanol, Simethicone, Lastic Acid, Quaternium 95, Propanediol, Phenoxyethanol, Parfum, Limonene, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Geraniol, Cumarin, Citronellol, Benzyl Salicylate.

6 коментара:

  1. Iskreno, ocekujem za koju godinu da napravis svoju liniju proizvoda, u realizaciji sa nekim brendom, pa neka to bude i Dikson. To bi bio pun pogodak, kako za tebe, tako i za nas. Imam jedno pitanje. S obzirom da se u sastojku spominju alkoholi. Da li u tom slucaju za kovrdzavu kosu sluze da umire dlaku, tako sto je na nekom nivou ucine dehidriranom, pa se zbog toga ona vise ukovrdza i zaglade dlaku zajedno sa silikonima? Ne mislim konkrentno na ovaj proizvod, vec i za neke leave in balzame koji ovakvu vrstu alkohola sadrze. Hvala na odgovoru!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao, pa hvala ti, ovo su tako velike reči. Mislim da to ni malo nije lako izvodljivo ali nikad se ne zna.

      Sto se tiče alkohola, oba alkohola u sastavu ovog proizvoda nisu isusujuci. Dakle, ovo su alkoholi koji su tu sa drugom funkcijom. Oni ce cak dati vlaznost kosi. Postoje isusujuci i neisusujuci alkoholi. Ja ih pamtim tako sto oni koji nisu isusujuci uvek imaju alkohol u drugoj reci u nazivu sastojka (cetyl Alcohol) dok kod isusujucih uvek ide prvo Alcohol pa ta druga rec. Nadam se da me razumeš. Isusujuc je npr. Alcohol Denat, koji se najčešće pojavljuje u kozmetici. Alkoholi iz ovog sastava ne pripadaju toj grupi. Bez brige, uvek naznacim kada se u sastavu nalaze alkoholi koji isusuju. Ovaj proizvod će zagladiti kovrdzavu kosu i blago je hidrirati. Tako da ne brini.

      Избриши
    2. Ti toliko znas dobro ovu tematiku i vladas sa njom, da me cudi kako te ne zovu da odrzis neko predavanje ili radionicu. Mislim da vecina frizera, da li jacih ili lokalnih, ne znaju ovoliko o samom tretiranju i negovanju kose, kao ti. Tako da, ako je neko mudar, trebao bi da te uzme kao strucnog konsultanta u toj oblasti. HVALA ti puno na pojasnjenju. Nisam ni sumnjala da cu dobiti drugaciji odg. Sve je jasno i razumljivo, jer i sama dobro znas. Nalazi sve to primenu vec sada. ;)

      Избриши
    3. Pa ti si stvarno predivna. Mnogo mi znači ovo što pišeš.

      Eh, na tu temu bih mogla da ti mnogo pričam. Uglavnom, većina frizera ne vole moju filozofiju. Ne znam šta je u pitanju, ali prosto im se ne dopada. Manjina se edukuje, mada i te edukacije koje se organizuju kod nas su mahom jako loše odrađene. Volela bih zaista da nekada u budućnosti uspem ovo da podignem na viši nivo, ali situacija sada ne ide meni u prilog :) Ni moja objektivnost se ne sviđa mnogim brendovima, niti se frizerima sviđa da im bilo ko soli pamet, a oni su +10 godina u poslu i "sve znaju" :). Hvala ti još jednom :*

      Избриши
  2. Da li je za zaštitu kose od spoljašnjih uticaja, pegle, fena, bolji Dikson 10 u 1 ili su Dikson kristali? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zaista ne mogu procenjivati koji više štiti jer nemam mogućnost da to izmerim :) To Oba proizvoda su dobra, a na mestu potencijalnog kupca bih se odlučila na osnovu toga da li mi više odgovaraju kremasti proizvodi ili formule u vidu silikonskih seruma.

      Избриши