Korisni trikovi - Kako da iskoristimo proizvode za kosu koji nam ne odgovaraju?


Nedavno sam vas pitala šta radite sa proizvodima koji vam iz nekog razloga ne odgovaraju. Prepiska sa jednom od vas me je inspirisala da napišem post posvećen baš ovoj temi, kako biste dobile ideju kako da ipak uspete da iskoristite te proizvode.

Većina je davala vrlo slične, ali ipak zanimljive odgovore. Nije da se jedan proizvod može iskoristiti na 10 načina, ali svakako, složile smo se da se mogu iskoristiti i biti vrlo korisni za neke druge namene. Takođe, pisale ste da ih prosleđujete drugima, što je sjajno. Samo ih nemojte bacati. Makar ih sakupite i stavite u kesu i stavite pored kontejnera. Uzeće ih neko kome su potrebni. 

Šampon za kosu - Često se dešava da kupim šampon koji mi ne odgovara. Imam jako osetljivo teme i zaista nije lako pronaći šampon koji će mi prijati. Šampone najčešće koristim za pranje četkica i beauty blendera. Najčešći odgovor koji ste mi davale je baš ovaj. Takođe, dobila sam i dosta odgovora gde kažete da ih koristite za pranje podova, kupatila i stavljate u WC šolju da lepo miriše. Šamponi najčešće jako lepo pene i odmašćuju, tako da, biće savršeni za tu namenu.  Neka od vas je napisala da šampon iskoristi i za brijanje kao i umesto tečnog sapuna ukoliko je blaži. 

Balzami i maske -  I ovaj tip proivoda iskoristim u različite svrhe ali najčešće ih koristim za brijanje. Moram priznati da mi je žao da maske iskoristim za bilo šta drugo sem za kosu, čak i ako mi nekad ne odgovaraju savršeno, ali ako je neka jeftinija, a meni je hitno potrebno nešto za brijanje, onda iskoristim i nju. Balzami i maske će jako omekšati dlaku, zagladiti kožu, omogućiti da brijač lepo klizi, a meni je ovaj način brijanja bolji od bilo koje pene ili gela za brijanje.  Takođe, balzame ponekada iskoristim kao masku na stopala, tako što ih dodam u malo vode u koju potopim noge, ili ih stavim direktno na stopala, zatim stopala uvijem u plastičnu kesu i ostavim neko vreme da koža omekša, a onda vrlo detaljno isperem sve. Stopala budu neverovatno meka i mirisna. Jedna od vas mi je napisala da balzam iskoristi umesto omekšivača za garderobu.

Lak za kosu - Lak za kosu uvek imam kod kuće i jedna bočica mi traje jako dugo, jer ga koristim samo u specijalnim prilikama kada kosu uvijam figarom. Čak ih sve češće izbegavam jer su agresivni i ne mogu reći da mi je lak preko potreban. U poslednje vreme lak često koristim za obrve, da ih fiksiram i ukrotim, kako se ne bi pomerale. Moje obrve su guste i često mi poneka dlačica štrči, pa je lak sjajna pomoć u tom slučaju. Naprskam malo laka na četkicu za obrve, i samo lagano pređem preko njih. Nekoliko vas mi je pisalo da lak koristi i kao fiksator za šminku. Ja se nisam i ne bih usudila da to radim, jer mi je lice osetljivo. Takođe, na nekim youtube kanalima sam videla da devojke koriste lak tako što ga naprskaju da delove kože koji nisu dovoljno čvrsti, kao na primer butine, i na taj način zategnu kožu i celulit postane manje vidljiv a koža navodno deluje zategnutije i lepše. Ovo nisam probala, nemam potrebu i iskreno ne znam da li bih, a vi ako jeste napišite mi utiske. 

Pegla za kosu -  Pegla za kosu koju imam  nije proizvod koji mi ne odgovara, ali ako zatreba iskoristim je za još nešto. Kada sam počela da živim sama nisam imala peglu (onu za garderobu), a nekoliko puta mi se desilo da moram da ispeglam nešto. Uz malo muke uspevala sam da ispeglam garderobu sa peglom za kosu. Najlakše je išlo sa pantalonama, ali uspevala sam da ispeglam i majice. Ako neki mogu da koriste običnu peglu da ispeglaju kosu (što nikako ne preporučujem), zašto ja ne bih mogla peglom za kosu ispeglati garderobu? :)

Ukoliko vi imate neke drugačije ideje kako se mogu iskoristiti proizvodi za kosu koji nam ne odgovaraju pišite mi u komentaru. 

10 коментара:

  1. Posto kupujem prirodne i skuplje sampone za kosu ako mi ne odgovaraju uvijek ih iskoristim kao gel za tusiranje

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Super ideja. Sigurna sam da ne mogu škoditi koži tela. Hvala puno na komentaru.

      Избриши
  2. Ja maske koristim tako sto ih trpam na kosu pre pranja jakim samponom,da zastitim krajeve...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mišljenja sam da to nije ispravno. Šampon je namenjen pre svega koži glave. Dlaci je dovoljna pena koja se sliva prilikom pranja. Drugo, šampon otvara dlaku, a maska ili drugi proizvod koji nanosimo nakon pranja ima zadatak da je zatvori i učini otpornijom na spoljne uticaje. Neke maske i tretmani se mogu nanositi pre pranja, ali izuzetno je važno naneti nešto nakon šampona, naročito ako je kosa tretirana ili oštećena.

      Избриши
    2. Ma naravno,posle samponiranja koristim kvalitetne maske,a ovo stavim pre pranja zato sto moram 2 puta da samponiram teme pa da ne bih bezveze isusivala duzinu...taman ta dva samponiranja lepo skinu te proizvode koje stavim pre pranja.Ja recimo ne verujem da to sto se stavlja pre pranja moze da neguje kosu jer je ionako prljava,ne moze da prodre nista do dlake.

      Избриши
  3. Анониман10. јун 2017. 10:22

    Super saveti (kao i uvek),ja uglavnom ne znam sta cu sa samponima :).
    P.S. Znam da nije tema,ali da li mi mozete reci kakva je po sastavu ova maska?
    "INHALTSSTOFFE / TECHN. ANGABEN
    Water, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Candela Wax, Amodimethicone, Cetyl Esters, Isopropyl Alcohol, Glycerin, Methylparaben, Trideceth 6, Lactic Acid, Linalool. Sodium Hydroxide, Chlorhecidine Dihydrochloride, Cetronium Chloride, Limonene, Hexyl Cinnamal, 2 Oleamido 1,3 Octadecanediol, Hydrolyzed Corin Protein, Hydrolyzed Soy Protein, Hdrolyzed Wheat Protein, Polyquaternium 51, Yellow 5, Yellow 6, Parfume C163866/2"
    Hvala unapred :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ima proteine ali vrlo nisko pri sastavu pa ne mogu reci da je proteinska maska.

      Избриши
  4. Šampone možete koristiti i kao sredstva za čišćenje i pranje tepiha,staza,i tome slično .Plus za pranje kupatila dušu dalo 😂🙋🙋

    ОдговориИзбриши