Schauma Nature Moments Honey Elixir & Barbary fig oil - Balzam sa medom




Schauma balzami su pored Garnier balzama, za mene pravo otkriće. Garnier balzami su mahom jako hidratantni i jači od većine drugih, običnih balzama, dok Schauma balzami dosta visoko pri sastavu imaju proteine što ih čini hranljivim i vrednijim od ostalih. Zanimljivo je da svaki njihov balzam ima proteine u prvoj polovini liste sastojaka. 

Već sam vam pisala o Schauma Keratin i Schauma Q10 balzamima, koji su zaista sjajni. Vođena dobrim iskustvom, rešila sam da probam i ovu verziju Schauma balzama sa medom.

Schauma Nature Moments Honey Elixir & Barbary fig oil je balzam za koji proizvođač kaže da hrani i ravna kosu. Namenjen je slaboj i lomljivoj kosi, trebao bi jačati strukturu vlasi, pružiti kosi hranljive sastojke i obećava da pomaže u sprečavanju budućih oštećenja. Koristi se kao svaki drugi balzam, nakon pranja šamponom.


Malo je ređe teksture i jako brzo ga trošim. Potrebno mi je dosta proizvoda pri jednom korišćenju jer u dodiru za kosom gotovo da nestaje, tj.kosa ga momentalno upija. Nekako nije kremast, već dosta vlažan. Oseća se da ima dosta vode u sastavu.

Ipak, efekat na kosi nije blag. Ovo nije klasičan balzam koji će omogućiti lakše češljanje i tu završiti svoj posao. Ovaj proizvod ima relativno visoko na listi sastojaka hidrolizovani keratin. Što je više na listi, sastojak se u proizvodu nalazi u većem odnosu. Nažalost, ovo ne znači da se radi o visokokoncentrovanom proiteinskom proizvodu koji se može nazvati maskom, jer je očigledno da ovaj proizvod sadrži dosta vode. Ali efekat je vrlo dobar i pruža određeni stepen nege, za razliku od većine balzama koje možemo naći na tržištu, koji ne rade ništa drugo sem da omogućavaju lakše češljanje.


Kao i kod Keratin i Q10 balzama, i ovaj ostavlja sloj na dlaci koji daje teksturu i težinu što kosu čini ravnijom. Ovo može zasmetati osobama sa masnom kosom koje stavljaju balzame blizu temena. Ja ih stavljam od ušiju ka krajevima, pa mi ne utiču na mašćenje i ovaj tipičan proteinski efekat mi ni najmanje ne smeta. Teksturom koju ovaj proizvod daje imam osećaj da je kosa jača i dlaka punija, što je karakteristika proizvoda sa proteinima ukoliko ih ima u većoj količini.  Imam osećaj da je kosa dobila neke kvalitetne sastojke. Daleko je od efekta skupljih maski koje volim i koristim, ali kako njih ne koristim prilikom svakog korišćenja vrlo mi je isplativo i korisno koristiti proizvod poput ovog koji će za vrlo malo novca ipak pružiti određeni stepen nege i zaštite, i usput, omogućiti lakše češljanje što je osnovna funkcija svakog balzama. Ovaj balzam nije ništa lošiji od ostalih Schauma balzama. Šta više, svaki od njih mi je vrlo sličan. Definitivno ću nastaviti da kupujem Schauma balzame, jer za ovu cenu i za ovaj rang, definitivno ne mogu biti bolji.

Gde kupiti? Drogerije, Maxi i ostali manji i veći marketi
Cena:  oko 200din.
Količina: 200ml
Sastav:


***Ukoliko vas interesuje zašto su proteini važni za kosu, post o toj temi pročitajte klikom OVDE

2 коментара:

  1. Анониман16. јун 2017. 13:33

    Jedno pitanje, da li se ovaj balzam moze kombinovati sa Aminokeratinom, u smislu da se balzam i maska izmesaju pa tako onda nanesu na kosu? I da li je potrebno proteinske maske zagrevati kao i hidratantne, ili ih je samo dovoljno drzati na kosi po 15-ak minuta? Hvala. Pozdrav...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa možeš ih tako naneti ako želiš, ne može naškoditi svakako.
      Da li će se maska zagrevati ili ne- za to ne postoji pravilo. Zagrevanjem ubrzavamo proces prilikom kojeg dlaka upija masku. Svako može da radi kako mu prija i više odgovara :)

      Избриши