Septembar- Omiljena šminka ovog meseca, nega kose i kanta

Iako je ovaj blog o nezi kose, želim da vam s vremena na vreme (uglavnom u postovima namenjenim retrospektivi) predstavim i utiske o dekorativnoj kozmetici i preparativi.

ŠMINKA 

Počeću sa nekoliko proizvoda koje sam kupila ovog meseca, i kojima sam oduševljena



1. RIMMEL BB KREMA. Uzela sam nijansu Medium dark, koja je najtamnija. Pored nje, u izboru sam imala još dve nijanse. Mislim da će mi ova biti pretamna za kraj jeseni i početak zime, ali snaćiću se već nekako, da je iskobinujem sa nekim drugim proizvodom. Ovo je prva BB krema koja odgovara mojoj mešovitoj koži sa masnom t zonom. Fenomenalna je. Ne osećam je na koži, ne klizi sa lica, nije masna, solidno prekriva, i bukvalno ceo dan je postojana. Preko uglavnom stavljam puder u kamenu, i to je, za mene savršena kombinacija.

2. NYX MAT BRONZER.

Obožavam mat bronzere, i probala sam mnoge sa našeg tržišta, a ovaj je u samom vrhu. Uzela sam nijansu Medium, mada sam mogla i tamniju, ali s obzirom da letnji ten polako bledi, ova nijansa će biti adekvatna za naredni period. Dovoljno je pigmetnovan, postojan, i predivno izleda na koži. Mislim da ću ovom bronzeru biti verna još dugo.





3. KAMENI PUDER RIMMEL STAY MATTE

Ovaj puder koristim već godinama, s tim što sam do sada koristila nijansu 001 Transparent, a sada sam prvi put isprobala nijansu 005 Silky Beige, koja mi još više odgovara. Ovaj puder omogućava da mi se t zona ne prosija brzo, savršeno matira, i u mom slučaju je izuzetno postojan.



4. NYX Ruž za usne.

Nyx-u naprosto nisam mogla odoleti, i poželela sam da kupim bar 80% od celog asortimana. Sa Nyx-om sam se prvi put susrela po raznim forumima, a zatim sam se nagledala postova i videa, u kojima su devojke radile recenziju ruževa. Prva nijansa koju sam morala da imam je Stella. Kako imam tamnije usne, nijansa na njima ne izgleda baš kako sam zamišljala ali je svakako divan. Kremast je, i nije baš mnogo postojan. Ali meni nije nikakav problem da ga popravim nekoliko puta.



Sledeća nijansa koju sam isprobala je Nude. Ovo mi je omiljena, iako sam bila ubeđena da je Stella najnajnajnajdivnija :) ovaj ruž je mat i postojaniji je od Stelle. Obožavam ga, stvarno je odličan. Malo mi se uvlači u pore, ali problem je isključivo u mojim usnama, jer su jako, jako suve, i ne mogu sa tim da se izborim.





NEGA LICA

Sledeće što ću vam predstaviti jesu noviteti na mojoj polici kada su u pitanju proizvodi za negu lica.





1. BABYLOVE KREMA SA CINKOM I KAMILICOM. i LILLY CINKOVA PASTA

U poslednje vreme bubuljice vode veliki rat sa mojim licem. Nema ih mnogo, ali su bile upaljene, bolne i prosto odvratne. Po preporuci sam krenula u nabavku, po kremu sa cinkom, i kupila sam ove dve.
Babylove je jako gusta, ali nije mnogo masna, u poređenju sa cinkovom pastom. Stavljam je u velikoj količini pri čemu je prvi put razmažem po mestu koje je zahvaćeno bubuljicama, a onda u debelom sloju stavim na bubuljicu. Čini mi se da je blaža od cinkove paste, ne isušuje kožu i prilično je umiruje. Malo teže se skida sa lica, ali po meni to nije nikakav problem. Koristim je sada, kada se lice smirilo, i često je stavim na bubuljice ispod pudera/BB kreme i ni malo mi ne smeta.
Cinkovu pastu stavljam u ogromnim količinama i to na isti način kao i babylove.  Nju sam isprobala prvu, i utisci su sledeći- Masna je, kocnetrovana. Volela bih da je malo gušća, na primer kao Veoma Zdrava krema za problematičnu kožu. Ova pasta mi je bukvalno spržila bubuljice. Na bradi sam imala 2 potkožne koje su me jako bolele. Ceo dan mi je pasta stajala na delu zahvaćenom bubuljicama i ujutru su one skroz splasnule, a oko njih se malo ljuštila koža, što me je prvo jako uplašilo. Međutim, to se samo tad desilo, a tih bubuljica više nema, što mi je najbitnije.

2. LOREAL MICELARNA VODA 

Čitajući, na raznim forumima o ovoj micelarnoj vodi, nisam mogla da odolim a da je ne kupim. Namenjena je osetljivoj koži baš kakva je i moja i stvarno je fenomenalna. Ni najmanje mi nije iziritirala kožu, savršeno skida šminku, ne čini kožu suvom, i apsolutno ni jednu negativnu stvar ne mogu da napomenem kada je u pitanju ovaj proizvod.

3. FREEMAN MASKE ZA LICE: Plava, sa MINERALIMA MRTVOG MORA, i zelena SA GLINOM I AVOKADOM. 

Ove maske su, jedne od najboljih koje se mogu naći na našem tržištu. Odlično čiste kožu, čine je jako mekom, ten ujednačenim, i koža je toliko nežna na dodir da se to ne može opisati. Obe su odlične i imaju vrlo slično dejstvo. Plava maska, je hranljiva, čisti zapušene pore lica, uspostavlja balans i hidrira kožu, dok zelena maska prodire u pore lica, i upija masnoću koja se skuplja. 



NEGA KOSE U SEPTEMBRU

Na redu su proizvodi koje sam koristila intenzivno ovog meseca. Ja volim da isprobavam različite proizvode, ali postoji nekoliko njih koji će uvek biti deo moje rutinske nege, jer su nezamenljivi.

1. Serical Latte

Konkretno mislim na ovo pakovanje za kosu, koje želim uvek da imam. Ne koristim ga nakon svakog pranja, već bar dva puta mesečno, dok u međuvremenu isprobavam različite proizvode. O ovom pakovanju neću mnogo pisati jer je sve rečeno OVDE,

2. Allin šampon i losion

O njima sam dosta pisala OVDE i OVDE. Ove proizvode sam koristila ovog, a koristiću i narednog meseca, kao tretman za sprečavanje opadanja i za brži rast kose. Zbog toga ne koristim druge šampone, ali ništa ne brinite, čim se testiranje završi biće više recenzija o ostalim šamponima.

3. Loreal Extraordinaire ulje/serum za krajeve

Ovog meseca sam intenzivno koristila ovo ulje, koje predivno miriše, lepo zaglađuje krajeve i čini da izgledaju negovano. Sporo se troši, ima zadovoljavajući kvalitet, pa ću ga zbog toga koristiti i dalje. Više o njemu čitajte OVDE.

4.Amika ulje

Ovo ulje radi sličnu stvar kao i Lorealovo,  s tim što gajim veće simpanije prema Amika ulju. Čini mi se da je koncentrovanije, miriše još lepše, miris dugo ostaje u kosi, a pošto mi je pri kraju jedva čekam da ga ponovo kupim. Više pročitajte OVDE.

5. Loreal Elseve Arginine Resist prskalica za jačanje korena kose

Ovu prskalicu koristim redovno, skoro svakog dana, i nakon nanošenja nemam osećaj da sam bilo šta stavila na teme, tako da ne masti, ne isušuje, tačnije, nema nikakvih nuspojava. Iskreno, ne znam koliko je dobra, i da li ima efekata, jer je za krajnji utisak potrebno da proizvod duže vreme koristim, jer kosa ne postaje jača preko noći niti kroz par nedelja. Ima zadatak da poboljša cirkulaciju kože glave, pa samim tim i kosa nesmetano raste, pa zbog toga očekujem da ima efekata i na polju rasta.  Više pročitajte OVDE.


KANTA, tj POTROŠENI PROIZVODI






1. Revlon uniq one

Jako mi je žao jer sam ovaj proizvod potrošila... Ovo je najbolji balzam bez ispiranja koji sam ikada koristila, a probala sam ih mnogo. Ne oporavlja krajeve, ali čini kosu jako mekom, sjajnom, mirišljavom... Sigurno ću je ponovo kupiti. Više pročitajte OVDE.

2.Still Maslina maska za kosu

Sasvim dobra hidratantna maska. Ima prijatan miris, lepo omekša kosu, nije potrebno da se dugo drži na glavi. Daje lep, prirodan sjaj. Sve što očekujem od hidratantne maske, ova definitivno ispunjava. Više o ovom pakovanju pročitajte OVDE.

3. Garnier Goodbye Damage, maska za oštećenu kosu

Ovom maskom ni malo nisam oduševljena. Nisam uspela da je iskoristim do kraja, jer nije imala nikakvog efekta na moju kosu. Da ne dužim, više pročitajte OVDE.

4. Loreal Color Vive Elseve-prskalica za farbanu kosu

Još jedan proizvod koji sam mnogo volela. Daje diiivan sjaj, i super završnicu mojoj frizuri. Ovo nije moja omiljena prskalica ali je definitivno u vrhu.  Više pročitajte OVDE

5. Pantenol rastvor

Ovog meseca sam potrošila i ovaj proizvod koji je vrlo često deo mog kozmetičkog kutka. Koristim ga i za lice i za kosu, pa ga brzo trošim. Koristila sam ga i ovog meseca, sledećeg verovatno neću, jer koristim Allin losion, ali sigurno ću ga i dalje kupovati, jer je odličan proizvod.

6. Avon serum za kosu na bazi arganovog ulja

Prepun je silikona? Da, ali je bio odličan za moju kosu. U malim količinama, stavljajući na vlažnu kosu (krajeve) nakon pranja, davao je odličan efekat zaglađenosti i sakrivanja spoljnih oštećenja. Imam u planu da kupim druga ulja za kosu, ali nekada ću, verovatno opet kupiti ovaj serum.



34 коментара:

  1. Obozavam Freeman maske ali ih retko vidjam u poslednje vreme. Gde ih nabavljas? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Čujem da ih više ne drži Lilly. Ja sam ih uzela u Češkoj, jer su bile nešto povoljnije. Ali možeš ih poručiti ovde http://www.kozmetika-teatar.rs/

      Избриши
    2. Hvala za sajt , upravo sam videla da freeman ima jos 5 novih maski, ukupno je sada 11.A rekli su mi da u Liliju nedrze robu , zato sto lilli neplaca dobavljacima.

      Избриши
  2. aaaa ruzevi su mi predobri =D , a morat cu i ja kupiti taj KAMENI PUDER RIMMEL STAY MATTE =D
    post je odlican =D

    ОдговориИзбриши
  3. Ruževi su prelepi :)
    I ja obožavam Rimmel puder i Latte pakovanje :)

    ОдговориИзбриши
  4. Ja koristim vec dugo stay matte, ali sam uzimala uvek nijansu 001, nisam ni znala da postoji druga.

    ОдговориИзбриши
  5. I ja obozavam Stay Matte :)
    Toliko je hvaljen taj NYX bronzer da jednostavno moram da ga probam ;)
    Kada su NYX Matte ruzevi u pitanju, mislim da nije problem to sto kazes da su ti usne jako suve i iz tog razloga ti se uvlaci u sitne nabore, vec je jednostavno takav. Moje usne nisu uopste suve, svakodnevno uradim piling i nahranim ih, ali kada nanesem jedan od tih ruzeva bas nekako neuredno izgledaju na usnama. Boje su fenomenalne, ali kvalitet i ne bas tako dobar. Medjutim, igranjem sa raznim ruzevima nasla sam nacin kako da izgledaju super. Jeste da malo promene nijansu, ali i dalje je super boja ;) Probaj i ti sa nekim kremastijim ruzevima pribliznih nijansi da ga pomesas, bice bolje :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno na savetu, probaću već sutra, ali mi je isti slučaj sa svim ruževima :( Trenutno imam Kiko, Rimmel i Nyx ruževe, i uvek isti problem. Slažem se da Nyx ruževi nemaju baš neki vrhunski kvalitet, ali sam bila ubeđena da su problem moje usne. Baš ću sutra da probam i da javim.

      Избриши
    2. Slazem se za nyx ruzeve, isti slucaj sa mnom, iako mi se suse usne znam da nije do usana vec do teksture ruza, oni koji nisu mat su mi bolji, prijaju vise, ali probaj da ih mesas sa nekim drugim malo, ili sa providnim sjajem :)

      Избриши
  6. Koristila sam vecinu proizvoda iz ovog posta i sve sam jako volela :) Jedino sto nigde ne mogu da pronadjem masku sa mineralima Mrtvog mora :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam se uplašila da je ovde nigde neću naći, jer mi se mnogo dopala, ali kao što sam već jednoj čitateljki napisala, možeš naručiti ovde http://www.kozmetika-teatar.rs/

      Ali ima je i u Bg-u, koliko ja znam. Kontaktiraj nekoga sa tog sajta, oni će ti reći gde možeš naći tu masku. Ja sam ih već kontaktirala, jer mi treba neki njihov proizvod za kosu

      Избриши
    2. Freeman ima u Rodic vecim marketima... i jeftiniji su od http://www.kozmetika-teatar.rs/. Maska zuta sa glinom sam platila 457,00din

      Избриши
  7. Prestanite me tjerati da kupim Uniq1. Imam osjećaj da sam ga vidjela na svkaom blogu i nikako ne pomažu pozitivne recenzije :D

    ОдговориИзбриши
  8. Odlicni proizvodi. Gde kupujes ovu plavu Freeman masku? NIkada je nigde nisam videla! Zelim da je porobam.

    ОдговориИзбриши
  9. uh, allin sampon... fenomenalna stvar. ja sam koristila zeleni (za kosu koja se brzo masti) a losion nikako da uzmem, malo me odbija to sto mora da se koristi, tipa, 10 dana zaredom ili tako nekako. ja imam kose za izvoz, sat vremena mi treba da je isfeniram, i ovo na 3-4 dana sto je perem se jedva nateram, kamoli deset dana, svaki dan. :/ serical isto ne koristim stalno ali bar jednom mesecno nanosim kao masku za kosu (ostavim da odstoji na kosi malo duze). diiiiivota. probala sam carotta (taj sam uvalila mami na kraju) i frutta (nema silikone!), jezivo sporo se trosi pa latte tek treba da dodje na red ali sam cula da taj najlepse mirise. pantenol rastvor sam se sad inspirisala da kupim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Verovatno si, vezano za Allin bila na njihovom starom sajtu, kao sto sam i ja prvi put, pa mi nista nije bilo jasno.. Tamo piše da se stavlja deset dana za redom. Ovo je njihov novi sajt www.allin.rs, i tu ti je detaljno objasnjeno. Ne stavlja se 10 dana za redom, već noć pred svako pranje, pa makar prala kosu jednom nedeljno. I tako deset puta. Pa narednih 5 pranja koristis samo sampon, pa opet sve u krug. I ja sam pisala u jednom od prethodnih postova o svemu tome.

      Избриши
  10. Super post! :) Nikada ne koristim kamene pudere, volela bih da isprobam, inspirisala si me :) Mozda bas ovaj kupim, moram da ubodem nijansu samo, nisam vesta u tome, vec dugo koristim Garnier BB al masna je za moju kozu malo a od pudera Bourjois healthy mix, preporucujem ti ga, otkad se pojavio nisam ga menjala :) Sad sam zaintrigirana ovim u kamenu, al sam uvek mislila da ne bude previse :/ Kao sta ce mi to kad u tu svrhu bronzer koristim...A slazem se za Nyx, koja zaraza, sve bih im pokupovala! Stella mi je na wish listi il neki slican jarki karmin (imam mat pale pink i kremasti pumpkin pie :)) A dala si mi ideju i za cink kremicu za bubuljice kad se pojave .Za Allin se slazem i koristim! :) Ni ja nikako da kupim Unique1, ali svaka prskalica mi "radi " posao, a ta je izgleda jos bolja, svi je hvale! :) Super proizvodi koje si nam predstavila :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam bas razumela u koju svrhu koristis bronzer?
      Probala sam Borurjois HM i ok je.

      Избриши
    2. Stavim ga malo preko pudera tj.preko celog lica, kao rumenilo ali i na celo bradu...Jesam cudno napisala gore :)

      Избриши
  11. Pojma nisam imala da Rimmel ima BB kremu, a mislila sam da znam za sve na tržištu :D Freeman maske su i meni sjajne i to sve do jedne, mada ih sve manje viđam po prodavnicama.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da nema ove BB kreme kod nas.:( Ali se nadam da ce stici, jer bih bas volela da uzmem jos jednu nijansu

      Избриши
  12. Odličan post, volim kad ima svašta da se pročita ;) Ja ne znam šta sam radila pre nego što sam otkrila Stay Matte! :)

    ОдговориИзбриши
  13. i love that powder from rimmel, is awesome :9 i just found your blog and i found it pretty nice, i like it. what do you think about following each other? xo diannetho.blogspot.com.es

    ОдговориИзбриши
  14. Sjajan i detaljan post <3
    Moram da idem u pohod na Nyx ruzeve i napokon da probam tu Loreal Micelarnu koju sve hvalite :D
    FreeMan maske za lice su fantasticne :)

    ОдговориИзбриши
  15. super i proizvodi koje si volela i oni koje si potrosila :) polako se navlacim na nyx :)

    ОдговориИзбриши
  16. moram probati rimmel stay matte puder, ali nemogu ga naci nigdjee :( odlican post! :D

    mfashionfreak♥blog

    ОдговориИзбриши
  17. sviđaju mi se baš ove nijanse ruževa:) lijepi proizvodi

    ОдговориИзбриши
  18. Jako mi se svidjaju ruzevi :)
    Bas imas odlican blog, svidja mi se kako pises :) Nadam se da se vidimo na mom blogu :)

    Pozdrav iz Zuricha.
    Kristina
    http://beneaththecoat.blogspot.com

    ОдговориИзбриши