Nadogradnja kose (tehnike)

Duga i lepa kosa je ono čemu većina nas teži. Nažalost, često nam spoljni uticaji i loša nega mogu otežati put do zadovoljavajuće dužine kose. I ono za šta će se dosta devojaka odlučiti jeste nadogradnja kose.

Mnogo je slučajeva gde devojke ulože dosta novca za kosu, a dobiju veliko razočarenje u vidu suve, zamršene i loše nadogradnje. Zbog toga je vrlo bitno da se prethodno informišete o salonima u kojima biste nadogradili kosu, o samoj tehnici, prednostima i nedostacima, cenama i kvalitetu kose.

Prvi potreban korak jeste da se informišete o tehnikama nadograđivanja kose. Postoje razne tehnike poput čvorovanja, nadogradnje silikonom ili keratinom, šivenja, nadogradnje klipsama i nadogranje alkama

Čvorovanje –To je metoda kod koje naša kosa i kosa za nadogradnju sjedinjuje sitnim pletivom i prave cvorici malog precnika. Ova metoda je u principu najčešce radjena jer se nekombinuje ništa što ima hemiski sastav.




Klipse – Ovom tehnikom nadograđena kosa se za vašu kosu vezuje metalnim kopčama, koje sami možete da skidate i vraćate po potrebi. Takode ovu metodu nadogradnje kupujete gotovu i postavljate sami i vecinom služi za sam profil kose.

  Šivenje –  Nadogradnja kose šivenjem je metoda koja se radi na pletenicama vaše kose širine 0.5 do 1 cm, plete se na specijalan nacin i opšivaju koncem i kosom na tresi, koja je vec pripremljena u 1.2 ili 3 reda zavisnosti od gustine vaše kose.







Keratin – Keratin se aparatom topi i priprema na kosi za nadogradnju i onda pripaja za vašu kosu, i samim tim je neprimetnog izgleda.





Alke Ovom  Postupak stavljanja (mikro ringovima) alkice su takozvani metalni prstenovi precnika od par milimetra koji se stavljaju pri korenu vaše kose. Spaja se vaša i kosa za nadogradnju, navlače se prstenovi i stežu specijalnim kljestima.

5 коментара:

  1. Koliko se kosa osteti prilikom stavljanja nadogradnje sa keratinom i koliko se osteti prilikom skidanja istog???

    ОдговориИзбриши
  2. Pa... Osteti se. A koliko, to je vrlo individualna stvar

    ОдговориИзбриши
  3. Одговори
    1. http://zdravakosa.blogspot.com/2014/05/kosa-za-nadogradnju-pitanja-i-odgovori.html

      Избриши
  4. ja vec imam kosu ispletena u kiku samo mi treba sivenje i klipse da li mozete to da odradite i ako mozete koja bi cena bila

    ОдговориИзбриши