Moroccanoil Weightless Hydration maska (kombinovana/hranljiva)


Moroccanoil Weightless Hydration je vrlo kvalitetna i koncentrovana hranljiva maska za kosu, od koje možemo očekivati rezultate na duge staze. Specijalno je formulisana za potrebe tanke kose, i mislim da je baš za takvu kosu idealna. Proizvodjač ističe da je za hidrataciju, medjutim, ja bih rekla da je malo više od toga, i nazvala je kombinovanom, hranljivom maskom. Šta to znači? To znači da pored hidrirajućih sastojaka ima i proteine, pa pored hidratacije, na duže staze možemo osetiti i uticaj na jačanje dlake. Dakle, pruža kompletnu negu pa može biti jedina maska koju ćemo koristiti ili je možemo rotirati sa još nekom maskom, proteinskom ili hidratantnom, ako postoji potreba.

Tekstura maske je dosta laganija i lakše razmaziva od ostalih Moroccanoil maski. Lako se nanosi i ispira i ne ostavlja sloj na dlaci koji bi mogao tanku kosu otežati, mada takvo iskustvo nisam imala ni sa jednom Moroccanoil maskom.

U sastavu su ulja, ši puter, proteini, antioksidansi, silikoni i ostali sastojci koji u ovoj kombinaciji vlaže i jačaju kosu.

Nanosim je na vlažnu (ne previše mokru kosu) pramen po pramen od ušiju ka krajevima, nežno prodjem četkom za češljanje mokre kose i ostavim masku da deluje 15-20 min. Nema potrebe držati je duže od toga. Odmah nakon pranja kosa deluje lepše, krajevi su mekši (ali ne previše), dlaka deluje punije na dodir (zahvaljujući proteinima) i generalno kosa deluje zdravije. S obzirom da sam je koristila u periodu kada su mi krajevi već zreli za šišanje, mogu reći da jako lepo zakamuflira oštećenja. Zahvaljujući većem udelu proteina, bolje se fenira i kosa duže ostaje ravna. Takodje sam primetila da je kosa čak i lepša na dodir kada prodje malo vremena od pranja (par sati nakon ili sledećeg dana).

Ovo je jedna od najjačih kombinovanih maski koje sam probala. Kod većine dominira hidrirajući efekat, dok se efekat proteina manje oseti, a kod ovog tretmana to nije slučaj, već se oseti i dobra hidratacija a i da ima veću koncentraciju proteina. Ne troši se brzo, vrlo je koncentrovana, i to obavezno uzmite u obzir ako vas odbija nešto viša cena.

Preporučujem!

Cena: 5400 din. u online prodavnici www.tvojakosa.rs

0 comments:

Постави коментар