Goldwell Scalp Specialist Deep Cleansing - Šampon za dubinsko pranje

Prvo da se podsetimo zašto su šamponi za dubinsko pranje korisni:
  • uklanjaju nečistoće, ostatke hlora i proizvoda koje obični šamponi ne mogu ukloniti
  • nakon njih je efekat tretmana za negu bolji
  • pomažu da ne dodje do problema na koži glave do kojih dolazi jer običan šampon nekad ne uspe da ukloni sve
  • korisni su posebno za kosu koja se pojačano masti
  • takodje su posebno korisni kada se za redovnu upotrebu koriste blagi šamponi bez sulfata
  • preporučuju se i kada se često koriste proizvode za stilizovanje (pena/lak/vosak i sl.)
  • čine dlaku lepršavijom i manje slepljenom


Goldwell Scalp Specialist Deep Cleansing šampon je namenjen svim tipovima kose pa i osetljivoj. Moja koža glave je sklona seborejičnom dermatitisu i nisam imala nikakvih reakcija.

Ima sulfate koji su uvek prisutni kod ovakvih šampona, cink koji utiče na lučenje sebuma, ekstrakt crne vrbe i limete, pantenol…

Prijatnog je i osvežavajućeg mirisa. Pravi bogatu penu i u većini slučajeva nemam potrebe da 2x šamponiram kosu. Ako vi procenite da vam treba dva šamponiranja - slobodno, samo imajte u vidu da vam je za drugo šamponiranje dovoljna duplo manja količina. Nakon dubinskog pranja obavezno koristite neki tretman za negu (maska/ampula).

Dubinsko pranje ne treba raditi često jer ovakvi šamponi imaju jače čistače. Proizvodjač preporučuje da se koristi 1-2x nedeljno. Ja ne bih preporučila da ga koristite češće od jednom nedeljno, a verujem da će mnogima biti dovoljno i po dva puta mesečno. Procenite sami jer učestalost korišćenja najviše zavisi od vaših potreba. Meni se kosa brzo prlja jer svilenkasta tanka dlaka brže pokupi nečistoće, tako da sam ga koristila jednom nedeljno, a na dalje planiram da ga koristim jednom u dve nedelje ili po potrebi.

Nakon pranja je kosa sjajna, blago izdignuta iz korena, lepršava, i efekat tretmana koji koristim je lepši. Uplašila sam se da bi mi ovako često koriscenje moglo isušiti kosu, medjutim, baš naprotiv, kosa mi nikad mekša nije bila). Jako je fin, kvalitetan, dobro formulisan. Ni jednu zamerku nemam, odličan je. Preporučujem 👍

Cena: 1560 din. (250ml) na sajtu www.tvojakosa.rs

0 comments:

Постави коментар