L’Huile De Leonor Greyl – Ulje za negu pre pranja i zaštitu od morske vode, hlora i uv zraka

Danas vam predstavljam jedan jako zanimljiv, specifičan proizvod, koji se može koristiti na različite načine, a idealan je i za negu kose leti. Leonor Greyl je luksuzna, prirodna kozmetika koja dolazi iz Pariza, i iako nemam nešto mnogo iskustva sa njihovim proizvodima, ono što znam je da su u samom vrhu kada je u pitanju nega kose. Ovaj tretman je nešto o čemu sam godinama unazad čitala, ali sam se dvoumila da li da isprobam jer inače nisam ljubitelj uljanih tretmana za negu pre pranja. Ipak mogu reći da je premašio sva moja očekivanja!

L’Huile De Leonor Greyl je uljani tretman koji se može koristiti:
  • kao nega pre pranja kose
  • kao vodootporna zaštita od sunca i vode
  • i kao nega bez ispiranja nakon pranja kose

U sastavu su kokosovo, susamovo, suncokretovo, mongongo i ulje jojobe. Nema silikone, ali nije u pitanju čist uljani serum već ima i drugih sastojaka. Zgušnjava se na niskoj temperaturi, a ako vam se to desi samo stavite bočicu pod vruću vodu da bi ga vratili u tečno stanje.

Ima prelepu staklenu ambalažu, masivnu i tešku, u koju staje 95ml, a rok upotrebe je 6 meseci. Mislim da realno i može toliko da potraje. Miriše nestvarno. Intenzivno. Nakon otvaranja cela soba miriše na njega.

Obećava negu, omekšavanje, hidrataciju, zaštitu od sunca, a može se koristiti i pre farbanja ili trajnog ispravljanja, kao tretman za zaštitu od agresivnih hemijskih preparata.

Nikad nisam naišla na neki sličan proizvod, i zaista mislim da je nešto posebno i jedinstveno na tržištu.


Kako se koristi? Uvek sam ga koristila kao tretman pre pranja. Za mene su i više nego dovoljna dva čepa. Može se naneti na suvu ili vlažnu kosu (ne vidim razliku), a ja bih savetovala da izbegnete da dodje u dodir sa kožom glave ako imate osetljivu kožu. Držala sam ga nekad 10 min., nekad par sati, a par puta i preko noći. Nisam primetila neku veliku razliku u instant efektu, ali verujem da bi dobro bilo da stoji što duže. Ako imate jako gustu i suvu kosu možete ga u maloj količini koristiti i bez ispiranja.

Koliko često? Može se koristiti pre svakog pranja ili po potrebi. 

E, sad, kako su došli sunčani dani, a ovaj proizvod se preporučuje i kao zaštita od ☀️, predlažem da ga koristite i na ovaj način, dok ste na letovanju: Nanela bih ga na celu kosu (sem na teme) dok sam na plaži. Vodootporan je, ali ako kvasimo kosu bilo bi dobro ponoviti nanošenje tokom dana. Kosa će biti zaštićena od sunca, hlora, slane vode, a istovremeno će je negovati. Na kraju dana bih je normalno oprala i nanela balzam/masku, bez potrebe da stoje dugo, jer i samo ulje odlično neguje.


Krajnji utisak: Kao tretman pre pranja je zaista WOW i proizvod kakav nisam vidjala kod drugih brendova. Miris je divan i zadržava se u kosi, a i soba mi miriše na njega. Već tokom nanošenja osećam kako omekša kosu. 

Ispira se lako, čak i uz šampon bez sulfata, tako da ne moramo brinuti da li će kosa ostati masna. Zaista ni najmanje ne slepljuje kosu

Testirala sam ga i bez dodatnog proizvoda za negu nakon pranja i rezultat je predivan! Moja kosa je nakon njega kao svila, meka, lepršava, sjajna, glatka, intenzivno hidrirana... Ono u šta možemo biti sigurni je da ne daje samo instant efekat već i intezivno neguje.

Može se koristiti tokom cele godine, ali posebno preporučujem da ga nosite na letovanje, jer je savršen proizvod za zaštitu kose od svega što joj nanosi štetu tokom leta, a uz to odlično neguje. Sigurna sam da će onaj ko ode sa ovim tretmanom na letovanje da se vrati sa još lepšom kosom. Preporuka, ogromna, najveća!

Cena: 4390 din. (90ml) i 1990 din. (25ml) u online prodavnici www.aponi.rs

0 comments:

Постави коментар