Joico K-Pak proteinski tretman

Joico K-Pak Reconstructor, čuveni proteinski tretman za kosu je na mojoj listi želja još i pre pokretanja bloga, ali ga do sada nisam testirala, verovatno jer Joico kod nas nije mnogo popularan (sem u svetu frizera gde je vrlo cenjen), pa se svi mi više interesujemo za brendove koji su nam već dobro poznati i o kojima se priča više. Međutim, rešila sam da konačno dam prostor ovom proizvodu, a sada kada sam završila sa testiranjem, mogu reći da mi je jako drago što danas pišem o njemu.


U pitanju je profesionalni proteinski tretman koji ima i ulja, međutim proteini se vrlo "osete" i sa razlogom ga stavljaju u koš sa najboljim proteinskim tretmanima. U većini slučajeva kada pišem o proteinskim tretmanima, imam potrebu da istaknem da to nisu obične maske kakve viđamo u drogerijama, na primer, već su u pitanju koncentrovani tretmani, proizvodi nešto višeg ranga, kojima se tretira određeni problem. Ako ste novi na mom blogu, ukratko ću vas informisati -  Proteinski tretmani su namenjeni jačanju strukture dlake. Njima se može tretirati svaki tip kose kojem je potrebno jačanje, bilo da je u pitanju kosa koja je tanka po prirodi, kosa koja je već pretrpela veća oštećenja, kosa koja se često fenira/pegla/uvija figarom, kosa koja je farbana/blajhana ili na kojoj planirate da trajno menjate boju, ili kosa dobrog kvaliteta kod koje želite da održavate kvalitet kose. Proteinskim tretmanima jačamo kosu, usporavamo proces krzanja, produžavamo vreme između dva šišanja i štitimo je od spoljnih uticaja.


Proizvođač o ovom proizvodu ističe sledeće: Maksimalna koncentracija Quadramine Complex-a, najbolji izbor za istinsko obnavljanje kose, obnavlja strukturu kose negativno i/ili pozitivno naelektrisanim proteinima, za obnovu oštećene kose. Ne utiče na postojanost boje.

Ovaj tretman postoji u varijanti od 50ml, 150ml i 1000ml. Ja sam poručila od 150ml što je regularna varijanta, sasvim dovoljna za nekoga ko tretman koristi za kućnu upotrebu. Meni miriše, recimo, na neki pečeni kolač sa bananom i cimetom, ali miris ne dominira nešto posebno i ne zadržava se u kosi. Struktura ove maske je malo specifična, nešto ređa od regularnih maski i ima dve faze, pa vam savetujem da pre upotrebe promućkate ambalažu.

Nanosim ga na kosu opranu šamponom, koju sam prethodno uvila u peškir kako bi upio višak vode. Uzimam malu količinu koju nanosim pramen po pramen, od ušiju ka krajevima, a nakon toga kosu očešljam The Wet Brush četkom koja je idealna za češljanje mokre kose. Imam utisak da češljanjem bolje rasporedim proizvod, s obzirom da koristim malu količinu, a primećujem i da se na taj način nakon pranja kosa lepše češlja, i nema mršenja.  Proizvođač preporučuje da se drži na kosi 5 min, a ja je držim između 5 i 15 min. Moje iskustvo je takvo da je nakon 5 min. gotovo ni malo ne ukruti, a ako je držim duže od 15 min. ukruti prilično, tako da biram neku sredinu između 5-15 min.držanja, jer mi odgovara taj mali stepen krućenja koji mi daje bolju kontrolu. Naročito volim kada mi proteinska maska blago ukruti kosu ako je feniram na ravno ili peglam, jer tada kosa duže ostane ravna. Moram da napomenem da je vrlo individualno da li će i u kojoj meri neki proteinski tretman kod vas izazvati krućenje. Ukoliko ne volite taj momenat krućenja, to ne treba biti razlog da izbegavate proteinske maske, jer se taj problem vrlo lako reši tako što nakon ispiranja proteinske maske koristite bilo koji regenerator koji vam lepo omekša kosu ili neku hidratantnu masku. Na ovaj način nestaje krućenje. 
Kada je u pitanju učestalost korišćenja, ja proteinske maske koristim jednom nedeljno ili češće ako osetim potrebu, a vi možete raditi onako kako procenite da vama najviše prija. 

Neki od vas su mi pisali da vam se čini da se brže troši, mada ja nemam utisak da je potrebno više proizvoda, jer koristim baš malu količinu, ali imajte u vidu da ova bočica ima 50ml manje od npr. Schwarzkopf Peptide Repair maske i čak 100ml manje od Redken Extreme Builder Plus maske, pa je i logično da se u odnosu na njih brže potroši.


Efekti ove maske su fantastični. Maska je dosta koncentrovana, čak mogu reći i jedna od najjačih proteinskih koje sam probala. Nakon pranja kosa je kruta u zavisnosti od toga koliko masku držim, ali u svakom slučaju je kosa fenomenalno zaglađena, sjajna, lakše se ravna i dlaka je punija na dodir. Ne mogu detaljno da je poredim sa ostalim maskama koje su moji favotiti, jer ih nisam skoro koristila ali činjenica je da je dosta jaka i da je ne treba držati predugo. Moj subjektivni osećaj je da je najjača Moroccanoil Repair, zatim Joico K-Pak, zatim Redken Extreme Builder Plus, zatim Schwarzkopf Fibre Force, i na kraju Schwarzkopf Peptide Repair. Sa Moroccanoil i Joico maskom sam više morala paziti koliko dugo treba da ih držim, zbog krućenja, dok sa ostalim maskama nisam imala taj problem, čak su mi u nekim slučajevima fino omekšavale kosu.  Sve pomenute maske su fantastične, svaka na svoj način i sve su moja preporuka ako tražite dobar proteinski tretman. Moj predlog je da se ne zadržavate na jednoj proteinskoj maski, već da kada nju potrošite pređete na proteinsku masku drugog brenda, i da ih rotirate, jer na taj način pružate različite sastojke kosi koji imaju zadatak da jačaju, i neće vam jedna maska dosaditi.


Pišite mi ako ste probale i imate za mene neku preporuku kada su u pitanju Joico proizvodi 💓


Gde kupiti? www.prodajakozmetike.com , Bellissima shop (Njegoševa 15, Novi Sad)
Količina: 150ml
Cena: 2610 din.

2 коментара:

  1. Zdravo, da li ima negde u Beogradu da se nabavi?? Ako znate molim vas odgovorite, baš mi je potrebna neka proteinska maska.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joico se moze kupiti u salonima i frizerskim shop-ovima koji rade sa ovim brendom. Ukucaj na google Joico Beograd i izaci ce ti prodajna mesta. Takodje i mozes poruciti sa sajtova koji prodaju Joico, moja preporuka za online prodavnicu je na kraju recenzije.

      Избриши