Acca Kappa Pneumatic Oval Brush Kotibe Wood - Četka za kosu + Brush Cleaner



Kada sam prvi put u životu sa pažnjom izabrala kvalitetnu četku za češljanje kose, prestala da koristim "random" češljeve i četke koje su stare ko zna koliko i kupljene ni sama ne znam gde, moj pogled na češljanje se potpuno promenio, i ni malo ne preterujem kada to kažem. Od tada, svaki pokušaj češljanja  sa nečim što nije moja četka je bio izuzetno neprijatan i pitam se kako sam ikada mogla da se češljam tako agresivnim četkama i češljevima. Iako na prvi pogled možete pomisliti "to je samo četka", verujte ogromna je razlika između dobre i loše.


Već sam vam pisala o svom iskustvu sa različitim četkama za kosu, što možete pronaći ako istražite moj blog i profil na Instagramu (@zdravakosa.i.kozmetika , a danas vam predstavljam svoju prvu četku za češljanje sa prirodnom dlakom (tj.kombinacijom prirodne dlake i najlonskih iglica). Ovo je četka cenjenog italijanskog brenda Acca Kappa koji je širom sveta poznat po svojim četkama, a o vrednosti brenda vam može reći i činjenica da postoji od 1869 godine.  Ako na internetu krenete da istražujete o ovom brendu, svuda ćete naići na pohvale za kvalitet, a ja ću vam kroz ovu recenziju potvrditi da je kvalitet izvrstan.


Acca Kappa brend je, pre svega, namenjen frizerima, berberima i šminkerima (da, proizvode i četkice za šminkanje), a imaju i svoju liniju kozmetike o čemu se možete informisati na njihovim oficijalnim stranicama. Asortiman ovog brenda je zaista impresivan kada su u pitanju četke za kosu. Plastične, drvene, keramičke, četke sa prirodnom dlakom i kombinacijom prirodne dlake i najlonskih iglica, četke za sve dužine kose, specijalne četke za ekstenzije, četke za feniranje, češljanje, stilizovanje, četke za češljanje mokre kose, četke sa antistatičkim dejstvom, kao i one sa jonskom funkcijom, specijalne četke za jako debelu i otpornu dlaku ali i za one sa najosetljivijom kosom... Bukvalno carstvo četki, kakve god možete zamisliti. Na mom instagram profilu u highlights delu imate sačuvane priče o ovom brendu gde sam predstavila njihov katalog pomoću kojeg možete odabrati četku koja odgovara vašim potrebama, a detaljnije o svakoj se možete informisati na sajtu www.prodajakozmetike.com.




Ja sam dobila priliku da izaberem četku koju želim da isprobam, a pre svega sam razgovarala sa predstavnicom njihovog brenda, koja mi je pomogla da se odlučim za četku koja je idealna za moj tip kose, a to je Acca Kappa Pneumatic Oval Brush sa anatomskom drškom od Kotibe drveta i kombinacijom iglica od prirodne (veprove) dlake i sintetičkih iglica.  Zajedno smo došle do zaključka da je četka ovalnog oblika idealna za mene, jer odgovara mojoj srednje dugoj kosi prosečne gustine.  Takodje, izbor je pao na četku sa kombinacijom prirodne veprove dlake i najlonskih iglica, jer je takva kombinacija zahvaljujući veprovoj dlaci dovoljno nežna za moju tanku i osetljivu kosu.

  

Veprova dlaka je dosta nežnija od sintetičkih iglica i četke sa prirodnom, veprovom dlakom bolje i ravnomernije raspoređuju prirodna ulja prilikom češljanja što će kosu učiniti još sjajnijom, a na internetu sam pronašla informaciju da četke sa prirodnom dlakom bolje uklanjaju prašinu sa kose. Proizvođač ističe da je ova četka idealna za kosu srednje dužine, da održava čistoću i daje punoću i sjaj.



Uz četku sam dobila i Brush Cleaner, koji je zapravo vrlo korisna stvar sa kojom se četka sa lakoćom očisti i održava urednom i čistom. Preporuke proizvođača za održavanje i čišćenje četke su sledeće:

    • Čistite redovno vašu četku tako što ćete skidati dlake koje su ostale na njoj.
    • Za najbolje rezultate, koristite specijalni Acca Kappa – čistač za četke.
    • Predjite čistačem kroz iglice od jednog kraja četke ka drugom a zatim po dijagonali uz lagani pritisak kako biste skinuli kosu koja je ostala na četki.
    • Operite iglice na četki veoma pažljivo samo ako je to neophodno, koristeći hladnu vodu i blag sapun. Uronite iglice čistača u penu i iščetkajte iglice držeći četku licem prema dole, da biste sprečili da voda udje u jastuče.
    • Protresite četku za kosu kako biste odstranili ostatke vode i ostavite je da se osuši prirodno na vazduhu sa iglicama okrenutim na dole, bez direktnog izlaganja suncu ili izvorima toplote.


Četka zaista izgleda jako kvalitetno, svaki detalj na njoj je perfektno odrađen. Drška je anatomska i jako udobna, a četka savršeno nežno klizi kroz kosu i mogu reći da je ovo najnežnija četka koju sam ikada probala. Verujem da je ona sa 100% veprovom dlakom još nežnija ali mislim da bi bila previše nežna da bi razmrsila kosu ukoliko je nekada zamršena. Češljanje njome je toliko prijatno iskustvo, da ne pamtim da sam ikada ovoliko često češljala kosu. Sebum na mojoj kosi brzo izbija jer je dosta tanka, a redovnim češljanjem, što je bar 3x dnevno, imam utisak da se sebum bolje rasporedi po kosi i da  sporije izbije na površinu. Takođe, nakon češljanja mi se čini da je kosa još mekša i glađa, lepše složena, što mi je toliko neverovatno da se pitam da li sam to umislila.   Jako sam zadovoljna njome i srećna jer sam dobila priliku da vam predstavim jedan ovakav brend koji je vredan svake pažnje. Budite slobodni da se obratite za pomoć putem sajta www.prodajakozmetike.com ili njihove instagram stranice, ukoliko niste sigurni koja četka je najbolja za vas jer su mnogo više od mene informisani o celokupnom asortimanu. I naravno, javite ako probate 💓


Gde kupiti? www.prodajakozmetike.com ili u prodavnici Bellissima (Njegoševa 15, Novi Sad)
Cena: Veća- 4080 din. (ova koju ja imam), manja- 3240 din. 

2 коментара:

  1. Koliko su agresivne najlonske iglice? Probala sam skoro takvu slicnu cetku, ali su jako jako agresivne po meni, imam utisak da mi četka grebe teme.

    ОдговориИзбриши
  2. Uopste nisu agresivne i ni najmanje ne grebu. Istakla bih u recenziji da je suprutno.

    ОдговориИзбриши