Jeftini proizvodi koji su me oduševili #1

Na mom blogu često viđate recenzije o proizvodima koji su profesionalni, nešto višeg cenovnog ranga od drogerijskih. Obožavam profesionalne maske. Moje iskustvo je pokazalo da se mnogo više isplati uložiti u jednu koncentrovanu i kvalitetnu nego u 3 drogerijske koje su neefikasne.

Međutim, postoje neki drogerijski, jefitniji proizvodi koje obožavam. O njima sam vam pisala na blogu u obliku detaljnijih recenzija, ali kako ovaj sajt sadrži više od 200 tekstova, rešila sam da u jednom postu predstavim meni omiljene proizvode nižeg cenovnog ranga (prvi deo).


Počeću od šampona. Imam jako osetljivu kožu glave i zaista je malo tih šampona koji mi odgovaraju. Jedan od najjeftinijih šampona a meni najdražih jeste Velnea Matični mleč. Ovaj šampon ima divan blag miris, izuzetno je blag prema koži glave a pritom jako lepo očisti kosu. Ne isušuje, ni malo nije agresivan i apsolutno ga obožavam. Potrošila sam mnogo bočica ovog šampona i zaista mi je jedan od najboljih.


Još jedan šampon, vrlo jeftin i jako dugo u mojoj rutini je Afrodita Kopriva i pantenol. Ovaj šampon u kombinaciji sa dobrim maskama je mene odvikao, još pre nastanka ovog bloga, od šampona sa silikonima. Zahvaljujući ovom šamponu moja kosa je prestala da opada, i počela da raste ogromnom brzinom. Istina jeste da je malo jači i da nakon njega mora da se koristi maska, ali svakako vam i savetujem, da nakon svakog pranja negujete svoju kosu nekom maskom. Meni ni malo ne utiče na isušivanje kose, jer mi je kosa prirodno svilenkasta i meka. Čisti savršeno, toliko da uvek kada perem kosu njime vidim nečistoću pri ispiranju iako je drugi dan od pranja kose. 


Kada su u pitanju Garnier maske za kosu, ne mogu a da ne izdvojim dve koje su mi omiljene. Garnier ima sjajne hidratantne maske. Ukoliko imate izuzetno dehidriranu kosu, bojim se da vam Garnier neće mnogo pomoći, ali normalnoj kosi, i kosi koja je blago isušena verujem da će Garnier nega biti sasvim dovoljna. Definitivno večiti favorit kada je u pitanju Garnier, za mene je Garnier Ultra Doux Avocado oil & Shea Butter (i balzam iz iste linije je fantastičan). Ovu masku dugo godina koristim s vreme na vreme i fantastična je. Takođe, kao favorita bih izdvojila i masku Garnier Maslina, koja divno hidrira.




Schauma balzami su za mene pravo otkriće. U prepisci sa vama smo ustanovili da u sastav skoro svih njihovih balzama (bar onih na koje sam ja naišla) u sastav ulaze i proteini i to su uvek na visokom mestu. Nažalost, nisu toliko koncentrovani da mogu zameniti proteinske maske, to je jasno. Međutim, ovo su definitivno proizvodi vredni pažnje. Za mene koja imam tanku kosu i obožavam proteine i njihov efekat, njihovi balzami su najkvalitetniji balzami koje sam ikada imala priliku da probam. Schauma Keratin je prvi u kojeg sam se zaljubila, zatim Schauma Q10 čiji je efekat vrlo sličan ovom prethodnom. Ove balzame koristim rotirajući ih sa proteinskim i hidratantnim pakovanjem i savršeno upotpunjuju moju negu. Upravo isprobavam još jedan koji do sada nisam koristila, pa vam javljam utiske.



Za Serical maske ste verovatno čuli, a ako niste, ne znate šta ste propustili. Malopre sam rekla da su Schauma balzami najkvalitetniji balzami koje sam probala. E, pa moram reći da je Serical latte najbolja maska-balzam koju sam ikada probala :) Ova maska nije nešto što će dati dugoročne efekte na kvalitet kose, jer prosto, sastav je takav da nije nešto posebno bogat. Međutim, ova maska toliko divno omekša kosu i ima tako divan trenutni efekat, a pritom ima vrlo nisku cenu i ogromnu mililitražu. Savršeno ukroti krajeve, zagladi ih, daje predivan miris i divnu mekoću. Morate je probati, ako već niste.




Koji su vaši omiljeni proizvodi nižeg cenovnog ranga?

14 коментара:

  1. Анониман12. мај 2017. 20:49

    Od jeftinih proizvoda definitivno bih izdvojila Serical latte masku i Balea sampon vanila/bademovo ulje. I ovaj sampon je sasvim blag i ne sadrzi silikone a ima u sastavu pantenol i vitamin b. Takodje nije losa ni Alfaparf leave-in prskalica keratinsko mleko.

    ОдговориИзбриши
  2. Ja bih se slozila sa tobom I dodala Kalos Keratin. Cini mi se da je nisi probala, koliko pratim blog. Imamo slicnu kosu I mislim da ces se oduseviti. Topla preporuka.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sastav je loš (nije štetan, naravno, ali nije hranljiv ni najmanje), i efekat ništa bolji od balzama. ALi hvala puno na preporukama.

      Избриши
  3. I ja obozavam ovu Garnier Shea butter i avokado masku za kosu, a otkrila sam je potpuno slučajno, Serical make za kosu su mi dugogodišnji favorit, a sada kada sam videla moram probati taj Velena sampon, jer mi treba neki dobar i blag, jer od farbanja cesto dobijem perut. Divan post.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман16. мај 2017. 14:03

    Cao,pre svega pozdrav za tebe,i veliko hvala sto sa nama delis svoje utiske i znanje o nezi kose. Moram reci da od skoro pratim tvoj blog,i bas mi je krivo sto ranije nisam naisla na njega,jer mnogo korisnih stvari sam saznala zahvaljujuci tebi. Svaka ti cast,i samo tako nastavi.

    Ja imam problem sa suvocom kose. Ne mogu reci da je bas ostecena,ali sisam se stepenasto,farbam se na svaka dva meseca i to farbam celu duzinu,a pre skoro godinu dana sam izvlacila prameno ve blansem kako bih posvetlila vec farbanu kosu. I od tada krecu problemi😐 Kosa,koja je inace bila gusta,i dlaka je bila da kazem normalne debljine,postaje redja i vidno tanje dlake,a uz sve to suva i neukrotiva. Neukrotiva u smislu da kada je isfeniram sve je ok sat vremena,i nakon toga ona gubi oblik,presavija se kako ona zeli. A vrhovi se i nakon feniranja vide da su suvi. Nisu procvetali jer sam se sisala pre dva meseca,ali su vidno suvi,tj ceo povrsinski deo kose deluje mnogooo suvo. Mozda bih drugom frizurom uspela to malo smanjiti,ali obzirom da nemam nikakav volumen kose ovom frizurom dobijam koliko-toliko.

    Zahvaljujuci tebi izbacila sam dosadasnje sampone sa silikonima i jakim sulfatima,i kupila Babylove koji koristim vec desetak dana. Kad kazem desetak dana mislim i na toliko pranja,jer kosu perem svakoga dana,ne zbog masnoce vec zbog toga sto kosa gubi oblik,a od frizurica mi ni jedna ne pristaje. Od maski za kosu trenutno imam od Loreala Fibrology,Arginine resist x3, Clay pre pranja,Total repair extreme, i Gliss Total repair 19. Od balzama sam takodje po tvojoj preporuci kupila Shauma Keratin,i Balea Oil repair. Jedina maska koju sam uzela po tvojoj preporuci je ono putno pakovanje Alfaparf Diamond,i moram ti reci da sam njime zadovoljna,jer je kosa prelepa posle nje,ali ima i jedan problem. Sa njom gubim volumen,kosa mi deluje slepljeno. Mozda je i do kolicine,jer sam gledala da kosu dobro utopim maskom.

    E sad,nakon ovog kilometarskog teksta😶, zamolila bih te ako mozes da mi mazes sta od maski je potrebno mojoj kosi,kako bih je oporavila i kako bi licila na nesto? I da li mozda znas zbog cega kosa gubi oblik nakon sat vremena,i kako joj pomoci?

    Ah da,zaboravila sam da kazem da nakon svake maske obavezno prskam Lorealovu prskalicu Double elixir arginine,koju si recenzirala,kao i da pre feniranja koristim Balein sprej za volumen i zastitu od toplote,isto takodje koji si ti recenzirala,mada su mu sada promenili pakovanje. I u pravu si,nikakav volumen ne daje,ali se nadam da stiti kosu.

    Izvini na ovako dugom komentaru,ali zaista sam u problemu,i mnogo bi mi znacile tvoje preporuke. Citala sam blog,mada sam mozda mnoge stvari i preskocila,ali polako ucim.

    Srdacan pozdrav. Dorotea

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovo su moje omiljene hidratantne maske: Dikson Argabeta Collagen, Dikson Bambus maska, Matrix Total Repair, Tigi Resurrection, Davines VM, Biokap Hranljivi balzam.

      Pisala sam mnogo o suvoći kose, pa ću ti samo proslediti linkove tih postova, da se ne ponavljam:
      Kako se rešiti suvih krajeva bez šišanja -http://zdravakosa.blogspot.rs/2015/06/suvi-krajevi-kose-kako-ih-se-resiti-bez.html
      Omiljene hidratantne maske - http://zdravakosa.blogspot.rs/2017/04/omiljene-hidratantne-maske.html

      Pozdrav i hvala puno na lepim rečima i podeljenom iskustvu.

      Избриши
  5. Анониман17. мај 2017. 20:15

    od jeftinih proizvoda koristim babylove sampon(po tvojoj preporuci), i shauma keratin i balea oil repair balzame. Hvala na divnim savetima koje delis sa nama. Posto mi je suva i farbana kosa,koje bi mi prof.pakovanje preporicila od proteinskih i hidratantnih? Veliki pozdrav😀

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala tebi na predivnim rečima i na tome što me pratiš. Od hidratantnih najbolje su mi Dikson Argabeta Collagen, Dikson Bambus maska, Matrix Total Repair, Tigi Resurrection, Davines VM, Biokap Hranljivi balzam. A od proteinskih- Dikson Capelli Colorati, Selective Aminokeratin, tretmani Selective Protein Infuse, Selective Densi Fill i Dikson Glam B filler.

      Избриши
  6. Slazem se za Afroditin sampon, i onaj sa belim lukom mi je super. Pogledaj moj blog ako zelis :*
    limitededitionlady.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Nikako da probam Serical Late masku, odbija me velko pakovanje. Imam tanku, slabu kosu neke srednje duzine a kako volim cesto da menjam maske smatram da bi mi Serical trajala godinama. Secam se perioda od pre tri cetiri godine kad mi je kosa bila bezivotna, bez sjaja a ja ocajna guglam i naletim na tvoj blog. Iste veceri pobacam sampone koje sam imala (svi su bili sa silikonima) i sutradan odem do Lilija po Velnea sampon sa maticnim mlecom , secam se bio je na akciji nekih 80 dinara, ja u cudu i pitam se sta ja to kupih!!! Posle toga savet po savet sa tvog bloga i moja kosa zasijala, zivnula i poverenje je rodjeno!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nažalost, kažu da se Velnea matični mleč više ne proizvodi :(
      Mnogo sam srećna kada čujem da sam nekome pomogla. Mnogo ti hvala što me pratiš i što imaš poverenje u mene i moj blog.

      Pozdrav

      Избриши