Godišnji favoriti *nega kose* #2016


Završava se ova dvehiljadešesnaesta. Završava se četvrta godina mog druženja sa vama na ovom blogu. Kada dođe kraj godine uvek setim se svog početka. Počela sam krajem 2012 godine, želeći da podelim utiske o proizvodima za kosu koje sam koristila, i tada nisam mogla da zamislim da će toliko vas da mi pokloni svoje poverenje, svoju pažnju i toliko lepih reči. Hvala vam na tome! Zajedno smo dolazile do sjajnih proizvoda, novih saznanja, učile na greškama, i brinule o kosi. I bile smo sjajne, ove, dvehiljadešesnaeste!

Kao i svake, prethodne, i ove su se izdvojili sjajni favoriti. Ja sam konačno zadovoljna svojom kosom, pa stoga mislim da mi je ovo najuspešnija godina na tom polju. Nadam se da je i vama!



Selective Densi Fill botoks za kosu + Protein Infuse - O ovom tretmanu sam vam nedavno pisala deleći sa vama moj recept za najbolji proteinski tretman u ampuli, gde mešam botoks sa polovinom ampule Protein Infuse. Ovo je jedan od mojih najvećih favorita ove godine i ovaj tretman obožavam. Ako vas interesuje nešto opširnije, pogledajte recenziju ovog botoksa OVDE (klik), i recept sa Protein Infuse ampulom OVDE.


Garnier Avocado Oil and Shea Butter - Balzam za kosu - Ovaj balzam je najbolji od bilo kog balzama koji sam ikada probala. Već godinama ga kupujem i to leti. Ne znam zašto, ali svakog leta ga se setim i obavezno ga nosim sa sobom na plažu/bazen i držim na glavi veći deo dana. Ovaj balzam ima odličan sastav, i može parirati mnogim drogerijskim maskama za kosu. Ja ga lično kupujem zbog toga što jako dobro omekša kosu, i čuva njenu hidrataciju, što mi je naročito bitno leti kada se mnogo izlažem suncu. Neće biti dovoljan za dubinsku hidrataciju osobama sa izuzetno suvom kosom, ali kao balzam je bolji od bilo kog drugog! (Za recenziju ovog proizvoda kliknite na naziv proizvoda u početku pasusa)


Tigi Urban Antidotes Ressurection - Jedna od jačih hidratantnih maski koju sam probala. Ova maska je puna hemije, ali ne u negativnom smislu. Dosta je jaka i koncentrovana i fantastično omekša kosu. Preporučila bih je svima koji imaju većih problema sa suvom kosom i dehidratacijom. (Za recenziju ovog proizvoda kliknite na naziv proizvoda u početku pasusa)


Dikson Move Me Dense Crystals - Cele ove godine, aktivno koristim ovaj proizvod, zajedno sa mojom mamom i još ga imamo. Ovo je odličan leave in serum / silikonski serum /kristali za kosu, nazovite ga kako god. Njegova uloga je da "zatvori dlaku", da je zagladi, štiti od spoljnih uticaja, a uz to je omekša, i učini sjajnijom i mirisnom! Obožavam ovaj serum za kosu i preporučujem ga apsolutno svima, bez obzira na tip kose.  (Za recenziju ovog proizvoda kliknite na naziv proizvoda u početku pasusa)


Dikson Argabeta Up Coloured Hair Maska za kosu. Ova Diksonova zlatna maska je zaista zlatna. Nikako ne mogu reći da je samo za farbanu kosu, kako sam naziv kaže, Ovo je sjajna proteinska maska. Nije jaka kao stari HBP, ali je jako dobra. Maska sa ovakvim sastavom, odgovaraće oštećenoj kosi, i vama koji želite da zaštite kosu od daljih oštećenja. Jako je dobra, i sa velikim razlogom je među mojim favoritima.  (Za recenziju ovog proizvoda kliknite na naziv proizvoda u početku pasusa)


Dikson Bambus krema - Još jedan favorit od Diksona, sjajna hidratantna maska koja jako dobro hidrira kosu. U okviru recenzije ove maske, pričala sam vam kako sam jednom prilikom imala peh u frizerskom salonu, kada mi je kosa bila jako isušena. Ova maska me je spasila. Jako dobre utiske sam čula o njoj i zaista su žene bile u pravu, da ova maska vraća kosu iz mrtvih (ako pričamo o dehidrataciji).  (Za recenziju ovog proizvoda kliknite na naziv proizvoda u početku pasusa)


Babyliss ipro 230 iCurl - Presa za kosu - U ovogodišnje favorite ne mogu da ne stavim ovu presu za kosu, jer mi je bila najbolji prijatelj za specijalne prilike i svaku priliku u kojoj mi je hitno trebala lepa frizura. Pored toga što ravna kosu, jako lepo je i uvija. Pritom, zahvaljujući kvalitetnim pločama ne oštećuje kosu i čini je izuzetno sjajnom i prelepom na izgled i dodir. Ako tražite 2 u 1 proizvod, i bitno vam je da bude izuzetnog kvaliteta, onda vam od srca preporučujem ovaj proizvod.  (Za recenziju ovog proizvoda kliknite na naziv proizvoda u početku pasusa)

Ukoliko vas interesuju moji godišnji favoriti, kada je u pitanju nega kože i šminka, pogledajte moj post na blogu Klikni da ti kažem (klik OVDE).

Napišite mi u kometaru koji su vaši ovogodišnji favoriti!
_________________________________________________________________________
Pročitajte još... *TOP 5 * Najbitniji postovi na blogu

18 коментара:

  1. Jeeee! I ove godine sam kupovala dosta stvari po tvojoj preporuci, favoriti ove godine su ampula protein infuse, insight damaged hair maska,kokosovo ulje kao i predhodne godine, aminokeratin i loreal elseve double elixir!
    Srecna nova godina! I da se druzimo i sledece godine sa jos cescim recenzijama!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svaka čast na ovim favoritima :)

      Hvala ti, i ja tebi želim presrećnu sledeću godinu. Družiti se hoćemo, a često, koliko god da je moguće :)

      Избриши
    2. Inace, promenili su pakovanje aminokeratina, iskreno se nadam da je sastav ostao isti... ako saznas javi :D necu da kupujem ako su promenili i sastav

      Избриши
    3. Jesi li sigurna da je sastav promenjen ili su samo izbacili masku pod imenom Keratin? Videla sam već neko novo pakovanje, ali ako sam dobro pročitala maska se zove Keratin. Možda ja nisam dobro videla.

      Kupiću uskoro pa javljam :)

      Избриши
    4. Pakovanje su promenili, to sam sigurna, a za sastav ne znam ni ja, nadam se da nisu. Posto obicno kad promene "samo" pakovanje vise nikad proizvod nije isti :(

      Избриши
    5. Sad sam ponovo pogledala, jedino novo sto vidim jeste nova linija pod nazivom Keratin. Ne vidim da bilo gde piše Amino. Ako naiđeš na fotografiju pošalji :)

      Избриши
    6. http://selective.lt/908-1979-thickbox/amino-keratin-atstatanti-plauku-kauke-stipriai-pazeistiems-plaukams.jpg
      Na njihovom sajtu :) pa videla sam, bila sam juce 😂 Prodavacica malo nestrucna kaze da je takvo pakovanje vec dugo a pre toga je bilo srebrno (?!) i da ne zna da li je sastav promenjen

      Избриши
    7. U pravu je prodavačica, odavno je promenjeno pakovanje, a sastav je nepromenjen. Mozda si ti kupovala staru seriju koju su imali u zalihama. Bas dugo je takvo pakovanje. Menjali su dizajn na dosta proizvoda. Imaji sad malo drugaciji vizualni identitet. Sastav je isti.

      Sad se pojavilo i novo pakovanje koje nije u tubi, i zove se Keratin, mislila sam da o tome pises.

      Избриши
    8. U pravu je prodavačica, odavno je promenjeno pakovanje, a sastav je nepromenjen. Mozda si ti kupovala staru seriju koju su imali u zalihama. Bas dugo je takvo pakovanje. Menjali su dizajn na dosta proizvoda. Imaji sad malo drugaciji vizualni identitet. Sastav je isti.

      Sad se pojavilo i novo pakovanje koje nije u tubi, i zove se Keratin, mislila sam da o tome pises.

      Избриши
    9. Eto vidis
      Covece, nisam ni znala poslednji put sam kupila amino keratin mozda u januaru, imala sam ono belo plavo pakovanje, u cumicu :D
      Dobro je za sastav onda cu ga kupiti ! Hvala

      Избриши
  2. Ja sam ove godine obožavala gomilu proizvoda sa Arganovim uljem. Ako bih morala da izdvojim samo jedan proizvod onda bi to bilo Arganikare day therapy Miracle oil (može se pronaći u DMu).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam probala tu masku, ali ću da obradim više pažnje na nju u narednom periodu :)

      Избриши
  3. Obožavam tvoj blog! Jutros sam naletela na njega, pročitala bar 20 postova i oduševila se! Čak sam i listu napravila šta sve da kupim da negujem svoju farbanu kosu.:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mnogo sam srećna kada to čujem (vidim :))... Trudiću se još više da tako i ostane :)

      Избриши
  4. Moji favoriti su Davines HBP i Vegeterian Miracle. Bolji su mi od Diksonovih maski koje imam skoro sve:) Što se tiče ulja, dvoumim se izmedju Macadamia ulja i Maroccan ulja ( ipak su mi bolja od Diksonovog argan ulja, valjda što imaju silikone). Za volumen Selective Nutri keratin sprej. Čak sam mislila da će Maroccan maska i ulje da postanu apsolutni favoriti, ali to se nije desilo. Zaista ne vrede te pare. I dosta jeftinije maske imaju isti efekat. Suviše silikona po mom mišljenu, otuda tolika zaglađenost i sjaj.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja Maroccan nisam probala i jedno vreme su me privlačili, ali sam se ohladila i zaboravila na njih. Davines je brutalno dobar, nego mi se ne kupuje izmenjena verzija HBP-a, jer su smanjili udeo proteina zbog kojeg sam i kupovala tu masku toliko puta.
      Diksonovo argan ulje takodje nisam probala. Nemam neku potrebu za uljima. Samo silikonske serume koristim nakon maske, eventualno neku leave in kremu. To mi je sasvim dovoljno. Dok npr.mojoj mami trebaju ulja i prijaju joj. Ja ne vidim poseban efekat jer mi je kosa meka i svilenkasta i ne fali joj hidratacije i onda ga ne kupujem.

      Избриши
  5. Dobro je što si se ohladila od Maroccan. Ja ne mogu pare da prežalim, a nikad ne žalim pare potrošene na preparate za kosu. HBP je i kao izmenjen neverovatno dobar, barem meni. Dobar savet za ulja. Ni meni ne trebaju, ali kupujem ko omađijana :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Stvarno su preskupi a do sada se nisam susrela sa nekim ko je rekao "Moras to da probas". Tako da... :) Mozda me i nagovorite da probam novi HBP. Ne mogu da im zaboravim menjanje sastava, ali mozda vreme izleci tu moju ranu :)

      Избриши