Zaštita kose od toplote

Ne želim da vas lažem. Izlažem svoju kosu opasnosti korišćenjem i fene i pegla i figara. Doduše, ne radim to često, ali kad god imam neku specijalnu priliku - Da, to radim. Probala sam zaista ogroman broj proizvoda za zaštitu od toplote, i smatram da je sada pravo vreme da posvetim jedan post ovoj temi o kojoj mi postavljate dosta pitanja.

Mislim da nije "greh" izlagati kosu toploti koju emitiju pomenuti aparati, ali isključivo ukoliko znate da te aparate koristite i ako kosi pružite adekvatnu zaštitu.

U masi proizvoda koje sam probala za zaštitu kose od toplote izdvojio se jedan koji vredi biti izdvojen iznad svih i iznad svega. U ovom postu želim da pomenem samo njega jer je zaista nešto posebno. Nešto što je bacilo u senku svaki drugi sličan proizvod za koji sam mislila da me dovoljno štiti.

Radi se o Aloxxi spreju za zaštitu od toplote. O njemu možete pročitati kompletnu recenziju ako kliknete ovde


Ono što ga izdvaja jeste to što kada ga nanesete i pređete peglom preko pramena osetite da se taj isti pramen uopšte nije zagrejao onoliko koliko se zagreje ako ne koristimo zaštitu od toplote. Ne bude hladan, ali ne bude vreo. Rekla bih da bude mlak. To je sasvim dovoljan dokaz da znate da fen/figaro/pegla nije spržio kosu. Bukvalno imam osećaj kao da je sprej stvorio zaštitni omotač oko dlake koji ne pušta toplotu unutra. Ovo je moja najiskrenija preporuka!

U nastavku vam predstavljam nekoliko tačaka kao vodič prilikom korišćenja aparata za stilizovanje kose, u cilju da se oštećenja spreče ili svedu na minimum.

  • Kada na takav način stilizujete kosu, trudite se da prilikom pranja koristite jaču masku koja je po sastavu proteinska. Na taj način ćete stvoriti omotač oko dlake. Uz to, toplota koju takvi aparati emitijuju može omogućiti da kosa lakše primi proteine iz maske koju smo prethodno stavili
  • Nakon što prosušite kosu (prirodnim putem ili fenom na blagoj temperaturi) na kosu nanesite zaštitu od toplote. Nanosite ga pramen po pramen i nakon nanošenja očešljajte kosu kako biste bili sigurni da ste proizvod naneli svuda i ravnomerno
  • Ostavite da vam se kosa osuši, ukoliko koristite fen/figaro/bilo kakav stajler, jer ni slučajno ne smete krenuti sa oblikovanjem kose na taj način ukoliko kosa nije u potpunosti suva
  • Krenite sa stilizovanjem koristeći pramen po pramen. Temperaturu podesite tako da bude najmanja moguća ako vam je kosa tanka ili podesite temperaturu srednje jačine ukoliko imate debelu dlaku.
  • Ni slučajno ne prelazite jedan pramen više puta!
  • I za kraj, nanesite neki leave in serum koji će zatvoriti dlaku i dati lep finiš frizuri.

P.S. Ne radite ovo često!
P.S.S. Obavezno prilikom pranja koristite kvalitetne maske, kako biste kosi obezbedili hidrataciju i proteine. U suprotnom, ni jedan proizvod neće zaštiti kosu koja ne dobija adekvatnu negu.

Nije neka filozofija, priznaćete. Ali sigurna sam, ukoliko se pridržavate ovih saveta nećete morati u potpunosti da izbacite iz upotrebe proizvode koji emituju visoku temperaturu. Uz oprez imaćete lep izgled kose uz minimum oštećenja.

Čime vi štitite svoju kosu?

_________________________________________________________________________

5 коментара:

  1. Cao! Jednom recju fenomenalna si (dvema recima ^_^) sta bi preporucila za negu kose iskljucivo na suncu? Tigi s faktor, Revlon uniq one, Kerastase soleilbsprej,neko Davines well being sredstvo ili nesto dr.?
    Jelena

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti mnogooo. Hm, o tvom pitanju bih morala razmisliti. Jedini proizvod sa UV zaštitom koji sam koristila je Revlon Uniq one. I ja sam njime prezadovoljna.

      Избриши
  2. Wow, hvala za post, zaista si sve objasnila! Ja koristim balein sprej za zastitu kose, i cim ga potrosim kupicu ovaj aloxi!

    ОдговориИзбриши
  3. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши