Batiste šamponi za suvo pranje (Poređenje svih Batiste šampona)



Batiste šamponi su jedno pravo čudo. Iako danas na tržištu možemo naći razne verzije suvih šampona uvek se vraćam Batiste šamponu kao najkvalitetnijoj opciji. Zaista su svi ostali koje sam probala daleko lošiji, i retko koji uopšte obavlja dobro funkciju koju treba da ima.

Ja sam probala bukvalno sve verzije Batiste šampona koji se mogu naći u ovom trenutku na našem tržištu, pa sam rešila da vam ih sve uporedim.





Prvi Batiste šampon koji sam probala bio je Tropical. Obožavam ovakve mirise, i ovo je odlična verzija ovog šampona koji je savršen za leto. Njegovu kompletnu recenziju možete pročitati OVDE, a sada ukratko: Miris koji mi jako prija, daje lep volumen, ukloni svu masnoću i drži je pod kontrolom baš onoliko koliko mi je potrebno.


Zatim sam probala Floral and Flirty Blush. Čini mi se da više od bilo koje druge verzije Batiste šampona ovaj ostavlja najviše belog traga, naročito ako preterate sa količinom, ali verujte da ni to nije problem jer će se izgubiti ubrzo nakon nanošenja. Meni miris ovog proizvoda ne odgovara, ali kao šampon odlično obavlja svoju funkciju.


Cool and Crisp Fresh ima definitivno miris koji mi najviše odgovara. Miriše na čisto, na sveže. Baš kako treba da miriše oprana kosa. Primetila sam da kada mi je kosa baš izrazito masna on ne može previše da mi pomogne. Kao da ne upije u potpunosti masnoću, ali je divan kada samo želim da osvežim kosu između pranja, onda kada je masnoća tek krenula da izbija. Miris se zadržava u kosi što mi je jako bitno kada je u pitanju ovako divan miris. Obožavam ovu verziju.


XXL Volume je definitivno najjači suvi šampon od svih Batiste šampona. Svi B.šamponi daju divan volumen. A ovaj šampon daje XXL volumen, zaista, nije trik! Ovaj šampon je toliko jak i toliko dobar.. Zadovoljiće potrebe čak i onih koji imaju veliki problem sa lučenjem sebuma i nedostatkom volumena. Jako je bitno dobro raščešljati kosu i pre i nakon nanošenja, jer je toliko jak da je može umrsiti. Ovom šamponu dajem najveću prednost, i sigurno ću nastaviti da ga kupujem. Ne znam koliko bi odgovarao osobama sa izrazito suvom kosom, ali verujem da takve osobe nemaju ni velikih problema sa mašćenjem,.


Medium and Brinete - Ovo je suvi šampon u boji i odličan je za one sa tamnom kosom koji nemaju strpljenja da proizvod odradi svoje i da čekaju da nestane beličasti trag. Obavlja svoju funkciju jednako dobro kao i svi ostali, ništa bolje i ništa lošije.



Probala sam i Dark and deep brown verziju kao sve ostale verzije ovog šampona samo je tamniji. Ono što mi se ne dopada jeste što ako prođete prstima kroz kosu boja može ostati na njima. Ne previše ali meni lično smeta. 


Original je verzija za one kojima smetaju intenzivni mirisi i kojima treba samo proizvod koji će upiti masnoću. Skroz je dobar kao i svi prethodni.


********************

Rekla bih da se po osnovnoj funkciji ovih šampona (a to je upijanje masnoće i držanje sebuma pod kontrolom) izdvajaju posebno XXL Volume koji je izrazito jači, i Cool and Crisp koji je čini mi se za nijansu slabiji (ali opet daleko bolji od bilo kog šampona drugih drugstore brendova) dok su svi ostali istog ili sličnog kvaliteta i ne postoje neke bitnije primetne razlike sem mirisa i boje.

Ako tražite suvi šampon koji je kvalitetan, koji će upiti višak masnoće između pranja, koji će držati lučenje masnoće pod kontrolom, koji će osvežiti frizuru, onda je moja preporuka da ne lutate mnogo već da nabavite neki od Batiste šampona, jer savršeno obavlja svoju funkciju, pristupačan je i lako dostupan.

Količina: 200ml
Cena: oko 500din
Gde kupiti? Lilly, Dm, i neke apoteke.

Pisala sam i o sledećim suvim šamponima (kliknite na proizvod čiju recenziju želite da pročitate):

16 коментара:

  1. Najbolji koji sam do sada probala suvi šampon je definitivno Batiste, prezadovoljna sam. Za sada sam samo probala Original ali radujem se isprobavanju nekih drugih :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Obavezno probaj jos neki, divni su. Hvala ti na komentaru, ja tebe mnoogo gotivim i redovno pratim :)

      Избриши
  2. Pored cvetnog koji je idealan za zimu, ubija miris smoga,volim i Cherry, mada kod njih nema promašaja. To mi je jedan omiljenih beauty proizvoda,jer se ne svodi na puko obećanje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Cherry nisam nigde videla, sem na netu :) U pravu si za ubijanje neprijatnih mirisa, i na tom polju je odlican.

      Избриши
    2. Ima ga na ASOS-u, čak je na nekom sniženju, i ima nekih par novih.Kad imaš vremena pogledaj sigurno će ti se dopasti :)

      Избриши
  3. Svidja mi se recenzija. :) Probala bih ga, ali farbam se u crveno i ne znam koji bih uzela zbog tragova. Mozete da mi pomognete? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Milice, ne brini, ne ostaju beli tragovi koji god da uzmes. Ja bih ti preporucila Tropical, Fresh ili Original. Sve zavisi koliko ti je bitan miris. Samo ces dobro istrljati/ocesljati kosu i veruj mi da nece ostati trag. Ovo su najbolji samponi koje mozes naci kod nas, pa i u svetu.

      Избриши
    2. Hvala na odgovoru. :)

      Избриши
    3. Probala sam šampon. Odličan je. :)

      Избриши
  4. Slično mišljenje imam i ja o Batiste smeđoj verziji, plus dosta je težak na korenu... valjda zbog koncentracije pigmenta. Najbolji mi je Cherry i nadam se da brzo dođe i k vama :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sam pomislila da je do toga.

      Joj, videla sam da imate Cherry, jedva čekam da se pojavi kod nas :)

      Избриши
  5. Volim Batiste šampone a najdraži mi je original i ovaj za smeđu kosu. Sad je izašao i neki novi s cherry mirisom ali nisam probala.

    ОдговориИзбриши
  6. Koristila sam za tamnu kosu, efekat je tu ali kao što kažeš prsti budu obojeni. Zavlačilo mi se i oko zanoktica, pa muka dok operem. I dok perem kosu voda bude crna, pa uvek šamponiram dva puta... Rešila sam da ga ne uzimam više, a sad bih volela da probam Fresh i XXl volume :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. XXL obavezno ako ti fali volumena, nema mu ravnog kada je u pitanju volumen.

      Избриши