Balea šampon za suvo pranje kose (+Poređenje sa ostalim šamponima)

Šamponi za suvo pranje kose su vrlo korisna stvar, jer svi mi ponekad dođemo u situaciju kada nam je hitno potrebna pristojna frizura a nemamo vremena da operemo kosu.


Balea nije prvi suvi šampon koji sam probala. Probala sam Batiste, Velnea, Frottee Swiss-o-par.. U nastavku ću ih uporediti, te se nadam da će vam ova recenzija pomoći da dobijete uvid u to koji od navedenih šampona bi vam najviše odgovarao.



Ima jak miris, koji, moram priznati  guši, i to priličon ali se brzo izgubi. Ako malo jače "prsnem" ostavlja dosta belog traga na kosi. Ako dobro protrljamo kosu i očešljamo je taj trag se skoro u potpunosti izgubi. Ja praktikujem da slabije pritisnem prskalicu, jer na taj način izlazi manje tog "praha" koji ima svrhu da upije masnoću, i samim tim ostaje manje traga.

Ako izuzmemo to što ostavlja vidan trag bele boje, ovaj suvi šampon dobro obavlja svoju funkciju. Upija masnoću i kosa izgleda čisto. Međutim, meni jeste problem to što nije potpuno transparentan, jer kada mi je suvi šampon potreban obično imam vrlo malo vremena, pa ne mogu da čekam da taj trag nestane. Ovo verovatno ne bi bio problem za nekoga ko ima plavu kosu, ali nama sa tamnijom, to itekako jeste problem.


Kosu ostavlja "čistom" taj  dan kada ga naprskam, a  sutra je masnoća ponovo izbila na površinu i kosa  ne izgleda čisto. Volumen koji daje je ok, ali sam navikla na divan volumen koji daje Batiste, pa mi to fali kod svakog drugog šampona.
  • Ako uporedimo Batiste i Balea, mogu zaključiti da Batiste duže drži mašćenje kose pod kontrolom, ali je zato i skuplji (Balea košta oko 250din, a Batiste oko 600din.). Batiste je zaista savršen šampon za suvo pranje koji ne ostavlja nikakav trag, daje savršen volumen i trajnost frizure je zaista na nivou.
  • U poređenju sa Frottee Swiss-o-par šamponom Balea jače upija masnoću i nešto duže drži masćenje pod kontrolom, i oba mogu ostaviti trag, dok je kod Balea šampona trag dosta izraženiji.
  • U poređenju sa Velnea suvim šamponom Balea više ostavlja trag, ali ipak duže drži masnoću pod kontrolom i daje veći volumen...


Ako bih morala da ih poređam od najboljeg do najgoreg šampona, red bi bio ovakav
  1. Batiste- Sjajan u svakom pogledu, dok je ipak prilično skuplji od ostala tri. 
  2. Balea- Po pitanju samog obavljanja funkcije, upijanja masnoće, trajnosti i volumena je skroz ok za tu cenu, međutim beličast trag koji ostavlja i to što jako guši njegov miris, je veliki problem
  3. Frottee Swiss-o-Par-je ok, ali kratko drži mašćenje pod kontrolom
  4. Velnea - U mom slučaju se pokazao kao najlošija opcija. Najmanje upija masnoću, najkraće od svih ostalih mašćenje drži pod kontrolom, a volumen bi trebao biti dosta veći


Da li vi koristite šampone za suvo pranje i koji vam je omiljeni?



18 коментара:

  1. Jako lep post :) trenutno koristim bas ovaj i lepo si napisala da ako se previse pritisne zaista izadje previse praha,
    a i sto se tice mirisa, jaci je dosta :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. :) Slažemo se definitivno..

      Избриши
    2. Ja sam samo ovaj balein šampon za suvo pranje probala, i upravo je 'miris' to što me je sprečilo i ostale da probam. Jer sam pretpostavljala da svi drugi imaju jak miris, zato da bi kosa nakon upotrrbe mirisala. Tako da sam morala na balkonu da budem dok koristim isti, jer u zarvorenom prostoru em bi se zagušila, em bi 'praha' bilo po ogledalu isl. :) u vezi ovog šampona se skroz slažem.

      Избриши
  2. Ja sam pokusala da koristim ovaj suvi sampon, ali njegov miris me je previse gusio, i nisam vise zelela da rizikujem svoje zdravlje.Nervira me taj beli trag koji ostavlja, jer moram bar pola sata da rascesljavam kosu kako bi se izgubio .:( Batiste mi je nezamenljiv..:)

    ОдговориИзбриши
  3. Batiste je fenomenalan, dok me Balea guši, ne mogu da dišem, a ni efektom nisam zadovoljna.

    ОдговориИзбриши
  4. Nisam upucena, pa bih te zamolila da mi kazes imaju li samponi za suvo pranje neke nezeljene efekte za vlasiste ili samu vlas pri koriscenju na duze staze? Hvala. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svaki proizvod može prouzrokovati neku reakciju, a ako govorimo u globalu suvi šamponi ako su preagresivni mogu dovesti do iritacije kože glave, do perutanja, ali i gubljenja hidratacije kada je u pitanju sama dlaka. Svakako nećete ovaj proizvod koristiti svakodnevno, već ponekad tako da ne bi trebalo da dođe do toga.

      Избриши
  5. Ja obozavam Syoss sampon za suvo pranje iako ima bele cestice ali se potrudim pa dobro umasiram i kosa mi zaista bude kao da sam je prala. Ovaj Balea sada imam ali nisam sigurna da cu ga potrositi ima dosta jak miris a i nije bas da potpuno upije masnocu. Jedva cekam da probam Batiste posto ga svi toliko hvale :)

    sparklygoddess.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Čula sam već pozitivne utiske za Syoss, ja nekako na kraju mogu samo da se odlučim za Batiste. Ni jedan drugi nije ni približno dobar.

      Избриши
  6. Batiste je najbolji :-) ali zato što umesto talka (koji sadrže jeftini šamponi za suvo pranje) Batiste ima pirinčani skrob koji je kvalitetniji sastojak, bolje upija masnoću, i skuplji je.

    ОдговориИзбриши
  7. Da li šampon za suvo pranje kose može da izazove opadanje kose? Koliko često bih smela da ga koristim,da li bih mogla bar jednom nedeljno?

    ОдговориИзбриши
  8. Da li šampon za suvo pranje može da izazove opadanje kose? Koliko često bih mogala da ga koristim, da li mogu bar jednom nedeljno?

    ОдговориИзбриши
  9. Devojke, da li ste probale sampon za suvo pranje kose iz Avona? Iznenadila sam se kada sam videla da ga i u njihovom katalogu ima u ponudi, pa zelim da pitam da li je neko probao i kakvi su utisci.. Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  10. Devojke, da li ste probale sampon za suvo pranje kose iz Avona? Iznenadila sam se da ga ima i u njihovom katalogu, pa sam zelela da pitam da li je neka probala i kakvi su utisci? Pozz

    ОдговориИзбриши