Balea - Šampon za dubinsko pranje kose

Na kosi i koži glave se vremenom, i pored pranja, talože proizvodi koje koristimo i nastaju naslage kako od regeneratora, proizvoda za stilizovanje, negu i sl., tako i naslage koje nastaju uticajem raznih eksternih štetnih faktora.

Zbog toga je jako bitno povremeno dubinski oprati kosu. Već sam vam pisala o dubinskom čišćenju zelenom glinom (ako vas interesuje recenzija kliknite OVDE), a sada vam predstavljam Balea šampon za dubinsko pranje, kao jednu vrlo pristupačnu opciju.
Ovakvi šamponi neće negovati kosu, ali će zato omogućiti da dlaka i teme budu savršeno čisti, što omogućava dalje da proizvodi koje nanesemo u svrhu nege imaju jače i bolje dejstvo, a takođe će sprečiti razne negativne posledice taloženja nečistoća na koži glave.
Ako se kosa ne očisti povremeno dubinski ona postaje slepljena, izgleda beživotno, brže se masti, lakše se prlja, i često je ovo razlog za suvu kosu. Tako da, ako ste primetili da je i vaša kosa ovakva, možda je pravo vreme da nabavite šampon za dubinsko pranje.

Imaju ga skoro svi brendovi, i profesionalni i drogerijski, pri čemu su ovi drogerijski za nijansu blaži.

Jako je bitno da budete obazrivi prilikom korišćenja ovakvih šampona jer ako su jaki, a držite ih predugo mogu jako isušiti kosu i kožu glave, što će dovesti do oštećenja dlake, i do problema sa kožom glave, kao što je npr.perut, prekomerno lučenje masnoće i slično. Zato se držite uputstva i neće biti rizika da će se desiti nešto što ne želite.

Šamponi za dubinsko pranje neće negovati dlaku, ali će je zato savršeno očistiti, i spremiti za dalju negu, pri čemu će maska koju koristite nakon toga imati mnogo jače dejstvo, jer je dlaka čista i ništa neće ometati prodiranje proizvoda u dlaku. Zato je bitno da koristite jako dobar proizvod za negu nakon dubinskog pranja, i da izvučete maksimum iz ovog tretmana.


Kada je u pitanju sam Balea šampon, on dolazi u ovoj lepoj tubici, providan je, i ima blag miris koji se ne zadržava u kosi.
Ne sadrži silikone i pH neutralan je.

Koristi se tako što se utrlja u mokru kosu (trljajte samo teme, nema potrebe da dodatno trljate krajeve- pena koja se sliva niz dlaku je dovoljna), ostavite da deluje 1-2 minuta (ni slučajno duže), a zatim dobro isperite.

Nakon što isperete kosu ona će verovatno biti zamršena i to prilično i imaćete velikih problema sa češljanjem. Ali ni ne pokušavajte da je raščešljate jer ćete iskidati dlaku. Češljajte je nakon korišćenja maske. Jako je bitno i neophodno da nakon dubinskog pranja koristite masku za kosu / ampulu / tretman i to koristite najbolji proizvod koji u tom trenutku imate. Kosa će tada najbolje "primiti" taj tretman.

Dubinsko pranje treba raditi jednom mesečno ili češće ako vam je kosa masna (ja ovim šamponom kosu perem dva-tri puta mesečno). Nemojte to raditi češće, naročito ako vam je kosa suva. Međutim, iako vam je kosa suva ne izbegavajte ovaj tretman. Dobra hidrantna maska nakon dubinskog pranja je prava kombinacija za vas sa suvom kosom.
  

***Sve Balea proizvode možete kupiti u Dm drogerijama
Krajnji utisak
Ja sam ovim šamponom jako zadovoljna. Jačina je sasvim dovoljna za moju kosu. Odlično je očisti, lepršava je, ima više volumena, dobija se vizuelni efekat da imam više kose jer dlaka nije slepljena već izdignuta i ni najmanje nije isušio dlaku, niti je prouzrokovao brže mašćenje, perut, iritacije i slično. Koristim ga prema uputstvu, a pre svega vodim računa da na teme nikada ne stavljam proizvode koji u sebi imaju silikone, a proizvode za stilizovanje koristim retko. Nastaviću da ga koristim, i definitivno je ušao u grupu proizvoda koji će uvek biti deo moje rutinske nege.

27 коментара:

  1. skinem svu hemiju koju nanosim na kosu. Generalno ne korostim ni gelove, lakove i pene ali mislim da i ove prskalice, maske i kondicionere valja nekada potpuno isprati iz kose, jer pored svih dobrih stvari uvek tu ima neki sastojak koji se bez potrebe zadrzava u kosi. Obavezno cu isprobati ovaj sampon.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uh! Nisam ceo komentar kopirala :)
      pocinje sa oduvek sam se pitala kako da isperem svu hemiju koji nanosimo na kosu...

      Избриши
    2. Naravno da valja, naročito pre upotrebe nekih bitnijih tretmana... :) Probaj i javi utiske :)

      Избриши
    3. Da li obicni sampon npr.od koprive moze da zameni ovaj za dubinsko ciscenje?

      Избриши
    4. od tog samona sam dobil jeziv svrab temena, a i koze jer ga upotrebljavam prilikkom tusiranja. Obicno nisam alergicna ni na sta. Bilo bi fer upozoriti na takav efekat.

      Избриши
    5. Meri, žao mi je što si imala tako iskustvo. Verovatno je alergija na neki sastojak. Ne znam na koga misliš kada kažeš da treba upozoriti na takav efekat. Ja pišem svoje utiske, a što se tiče proizvođača ni on nema obavezu da upozori da neki sastojak može dovesti do alergijske reakcije, jer je sasvim logična stvar da čovek na bilo koji sastojak može dobiti alergijsku reakciju.

      Избриши
  2. Stvarno nisam znala da i Balea ima šampon za dubinsko pranje - ma trčim sutra u DM :)

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман25. март 2015. 18:28

    Super post! Ja samponiram kosu tokok pranja 3 puta, da li to mogu to i sa ovim samponom u 3 samponiranja?

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман25. март 2015. 18:28

    Super post! Ja samponiram kosu tokok pranja 3 puta, da li to mogu to i sa ovim samponom u 3 samponiranja?

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман25. март 2015. 21:09

    Malo skrecem sa teme, ali posto si vec u tekstu pomenula dubinsko ciscenje kose glinom, da li glinu nanosis na celu duzinu kose ili samo na teme? I koliko je ostavljas da deluje? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Davno sam koristila glinu, ali stavljala sam je samo na teme, i malo pređem duž dlake. Nekad sam je stavljala i na celu kosu, ali treba čitava večnost da se osuši. A inače drži se na glavi dok se skroz ne osuš i ne stvrdne. U suprotnom nema neki efekat.

      Избриши
    2. Morat cu probati to s glinom! :D

      Избриши
  6. Kupila sam ga danas i sutra cu da probam :-) nadam se da ce raditi posao, posto mi se kosa brzo masti...planiram da perem jednom nedeljno sa njim :-)

    ОдговориИзбриши
  7. Morala sam da dam utisak i posle prvog koriscenja. Cim sa procitala post odmah sam sampon kupila i prezadovoljna sam. Ono sto me je najvise iznenadilo ali i odusevilo jeste volumen, kosa mi se odigla od temena. Neverovatno. :)
    Hvala.

    ОдговориИзбриши
  8. Mala pomoc, samponiram kosu jednom ili dva puta?
    Da li postoji potreba za dva samponiranja? Da li je to uopste potrebno kod bilo kog sampona?

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман30. мај 2016. 14:27

    Najbolji sampon koji sam ikad probala. Inace mi je kosa suva i tanka, posle ovog sampona imam utisam da sam sveze isfenirana a osecaj pod rukom je fenomenalan. Pravo osvezenje medju samponima.

    ОдговориИзбриши
  10. koji jos proizovdjaci imaju sampone za dubinsko pranje kose? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svi profesionalni brendovi. Za drogerijske ne znam. Nisam se susretala sa šamponima za dubinsko pranja u drogerijskom rangu.

      Избриши
  11. Pozdrav, moze li se s ovim šamponom isprati odnosnl ublažiti (nezeljena) crna boja kosa? Hvala! (:

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da ne može ali nisam sigurna. Dikson ima skidač boje, ali nisam sigurna kako funkcioniše. Nemam iskustva sa koloracijom :)

      Избриши
  12. Oduševljena sam ovim blogom, toliko saveta na jednom mestu. Kako to da nisam ranije saznala da postojiš, hvala ti na svemu sto radiš! Imam jedno pitanje, trenutno su po društvenim mrežama aktuelni proizvodi “Angel Therapy” navodno domaća proizvodnja. Kupila sam, koristim ali ne znam ima li efekta, da li si se sretala sa njihovim proizvodima? Moja frizerka kaze da “ništa nevaljaju” nije ni pogledala sastav, a ni bočice.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam isprobala njihove proizvode. Videla sam sastav i iskreno, ne deluje mi kao nešto što bi me privuklo da ih probam. Hvala puno na divnim rečima.

      Избриши
  13. Ovaj sampon je nesto fenomenalno! Poslusala sam sve sto si rekla, oprala sa njim kosu i stavila Dikson pakovanje za kosu i prezadovoljna sam. Jednim pokretom cetke kosa je isfenirana. Mislim da je dovoljno da se jednom mesecno koristi ovaj sampon, a tako nesto si i napisala negde. Sve pohvale za rad i trud.

    ОдговориИзбриши
  14. Ovaj sampon je nesto fenomenalno! Poslusala sam sve sto si rekla, oprala sa njim kosu i stavila Dikson pakovanje za kosu i prezadovoljna sam. Jednim pokretom cetke kosa je isfenirana. Mislim da je dovoljno da se jednom mesecno koristi ovaj sampon, a tako nesto si i napisala negde. Sve pohvale za rad i trud.

    ОдговориИзбриши