Dikson Argabeta Collagen - Maska za kosu

Početkom godine probala sam tester ove maske i tom prilikom sam se oduševila najpre mirisom a onda i efektom koji daje ova maska, bar što se tiče prvog utiska.. Dugo nakon toga sam razmišljala o ovoj maski i obećala sebi da ću je detaljnije testirati i, evo, konačno, mogu da vam prenesem svoje detaljne utiske i impresiju.




Reč proizvođača o celoj liniji Argabeta, i o maski koju vam predstavljam:
"Linija  BEZ PARABENA, obogaćena Argan uljem , vrlo vrednim prirodnim sastojkom dobijenim iz bobica argana, koje je štitilo kosu i kožu arapskih žena od agresivnog delovanja sunca i pustinjskih uslova... 
Cela linija je namenjena svim tipovima kose. Poboljšava učinak svih frizerskih tretmana (bojenje, oblikovanje...)

Youth Extending Mask- Sa Kolagenom, Arganovim uljem i uljem Kamelije. - Maska namenjena svim tipovima kose, revitalizuje, jača je bez otežavanja, sprečava prevremeno starenje dlake. Rezultat korišćenja ove maske jeste nahranjena, sjajna kosa koja se lako češlja. Nanosi se na opranu, vlažnu kosu, i preporučuje se da ostane na kosi 5-10 minuta, nakon čega je potrebno detaljno isprati masku.

Kao što možete videti u priloženom, proizvođač ne obećava čuda, već nešto što svakako jedna dobra, hranljiva maska treba da obezbedi. 




Koliko može biti bitan miris?
Miris mi zaista nije bitan kod proizvoda za negu kose. Bitno mi je samo, ako miris nije prijatan, da se ne zadržava dugo u kosi. Međutim, ovaj proizvod ima toliko divan miris da bih ga kupovala iznova i iznova samo zbog toga.

Dok vam pišem ovaj post uživam u mirisu svoje kose, koji ne znam kako bih opisala. Možda je dovoljno reći da je savršen?! Verujte, apsolutno savršen. Zadržava se u kosi sve do sledećeg pranja (kosu perem na 3 dana). Intenzivan je, prefinjen i jako prijatan. 

Gustina i potrebna količina
Ima gustinu koja je klasična za pakovanja za kosu, ali uvek stavljam nešto veću količinu prilikom korišćenja, jer volim kada ovakvu masku nanesem u bogatom sloju.


Način upotrebe
Ovu masku nanosim kao i većinu ostalih. Stavljam je nakon pranja, na vlažnu kosu (ne mokru), na deo od ušiju ka krajevima (nikako na teme). Dobro je utrljam o dlaku, i tome dosta pridajem značaja svaki put kada nanosim bilo koju masku za kosu. Ostavim je deluje 10 minuta ili duže. Nikada kraće jer volim da budem sigurna da maska ima dovoljno vremena da deluje i nahrani dlaku, a ne samo da je omekša i omogući lako raščešljavanje.


Krajnji utisak
Znate ono kada vas neki proizvod oduševi na prvu loptu, a onda vas razočara?! E, pa to od ovog proizvoda nećete doživeti :) 

Ovo je proizvod na koji sam se totalno navukla . Divno hidrira, hrani kosu, a ono što je jako bitno jeste da sam primetila da daje i efekat na duže staze. Od kada koristim ovu masku (a od tada koristim samo nju) moja kosa izgleda vidno lepše. Ako mislite da mi je oporavila oštećene delove, nažalost, razočaraću vas-nije. Ali onaj zdrav deo kose izgleda još lepše. Mnogo lepše. Sjajnija je, neverovatno meka i svilenkasta. I čini mi se jača. Moram opet pomenuti miris, koji je fenomenalan, i toliko dominira da ne mogu da ne stavim ovoliki akcenat na njega..
Nisam očekivala da će oštećeni delovi biti oporavljeni, ali i oni ne izgledaju strašno, jer su krajevi zaglađeni, tako da to nije umanjilo moju impresiju. Ako pratite moj blog onda znate moje mišljenje- Za oporavak oštećenih delova potrebno je koristiti jako koncentrovane i skupe maske / tretmane, ili prosto morate ošišati kosu. Drugo rešenje ne postoji.

Ako tražite hranljivu masku, koja ima lep sastav, tj. masku koja obezbeđuje hidritaciju, sjaj, i čini kosu jačom i otpornijom, a uz to ima i predivan miris, onda vam preporučujem ovu masku. Takođe, jako dobra stvar jeste što kosa ne samo što izgleda lepo i negovano spolja, možete biti sigurni da je negovana i iznutra.

Moram naglasiti i da je Dikson jedan od meni omiljenih brendova za negu kose. Apsolutno sa razlogom. 

Gde kupiti? Balkanska ulica br.3 Beograd (Kod hotela Moskva) ili preko sajta www.prodajakozmetike.com (ili u njihovoj radnji u Novom Sadu na adresi- Njegoševa broj 15)
Količina: 200ml ili 500ml
Cena: 1285din = 200ml / 1730din = 500ml 

38 коментара:

  1. Ajde nabavi neku masku od koje ce se oporaviti kosa...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. O takvoj maski sam vec pisala. A to je HBP i Aminokeratin.

      Mali broj maski moze zaista uticati na oporavak kose, a takve maske su sa razlogom skupe. Takodje, sigurna sam da je jedini nacin da se skroz resimo ostecenja > sisanje + jako dobra proteinska maska. Jer oni najosteceniji delovi kose ne mogu biti rekonstruisani nikakvim tretmanom.

      Избриши
  2. Da li smiruje kosu i ravna ili volumen ostaje nakon susenja? Pozz

    ОдговориИзбриши
  3. Krajevi su zagladjeni. Ne moze da utice na volumen jer maske nanosim samo na krajeve kose.

    ОдговориИзбриши
  4. Posto sam ostala bez hidratantnih maskica(odjednom,u jednom danu nekako ),ostade mi samo Garnier ultra doux shea butter i avocado,a ona na mojoj kosi ima efekat kao da je mesovita,ne cisto hidrirajuca(nekako kao Latte),brzo sam kupila Insight Dry i bas cu je probati kad operem kosu,a sad me i ova mami ,posebno sto zivim blizu Balkanske gde im je i radnja:D ajoj da znas sta sve Davines jos ima :OMi samo za HBP znamo(koristimo) a ja bih bar jos 3 njihove maske probala:) takodje ni Macadamiu(masku) jos uvek nisam probala:) Ali pre bih se za Davines odlucila kad su skuplji preparati u pitanju,ne znam zasto.Ova je znaci hidratantna ?:) Posto njih u ek treba a proteinska mi je jedna jedina od kad naucih da pravim razliku izmedju masjica-HBP:) Pozdrav,
    Julijana

    ОдговориИзбриши
  5. Ja takodje nisam Makadamia masku probala i ne znam zasto nemam zelju :)

    Davines je fantastican. Ja sam koristila i ampule, protein infuse mi je jedan od omiljenih proizvoda ikada :)

    Ja bas hocu da odem do njihove radnje da uzmem nesto. Verovatno cu neku masku, mada me sve vuce ka hbp-u, i plasim se da cu na kraju nju da kupim, posto dugo nisam, a mislim da mi treba tako nesto :)

    Rekla bih da je ova maska jako hranljiva, ali da je takodje kombinovana. Efekat nakon pranja ne ukazuje da u sebi ima visoku kolicinu proteina, sto i sam sastav govori, ali sadrzi kolagen i ulja. Ne znam, meni je ova maska cisto savrsenstvo, i da mogu zauvek bih koristila samo nju i hbp :D

    ОдговориИзбриши
  6. E sad jedno konkretno pitanje mnogi pisu o Aminokeratinu i hpb-u ,mene zanima razlika u ucinku te dve maske ,ne mogu da se odlucim ,a sve mi se cini da rade istu stvar ,ispravi me ako gresim,na kraju krajeva sto bih davala duplo vise novca za istu stvar :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Razlika je u jacini. HBP je jaci od AminoKeratina. Ni Aminokeratin nije los, daleko od toga, sasvim je dobar, ali HBP je odlican.

      Posto sam Aminokeratin davno probala, pa ga nije bilo na blogu planiram da ga kupim ponovo i napisem post o njemu.

      Избриши
  7. To moze biti i mac sa dve ostrice,pocecu od aminokeratina lakse cu podneti ako mi ne bude odgovarao :) hvala na odgovoru

    ОдговориИзбриши
  8. Od proteinskih maski preporucujes davines i late a od hidratantnih...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sledeći post koji sam objavila je o hidratantnim maskama pa možete pročitati tamo. Latte ne preporučujem kao proteinsku masku, ali svakako je odlična.

      Избриши
  9. Zaintrigirala si me, ako nista drugo, makar zbog tog mirisa koji je toliko savrsen, jer mi je nekako uvek na vrhu zahteva kad god biram neki proizvod za kosu da mi se dopadne miris. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Miris je savrsen. Meni to nije toliko bitno ali ovaj miris toliko volim da mi je kod ovog proizvoda to jako bitna stavka :)

      Избриши
  10. Pa stvarno deluje kao malo savršenstvo. Mene je već onaj pasus o mirisu kupio, a onda i svi ostali :)

    ОдговориИзбриши
  11. Dikson jei moj favorit mada nisam puno toga probala. Koliko kolagen može djelovati na kosu kao sastojak?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da je to samo simboličan naziv i da su drugi sastojci iz sastava zaslužni za tako dobro dejstvo maske.

      Избриши
  12. Анониман18. март 2015. 16:52

    Posto si insistirala na mirisu koji je predivan, a meni je to jako vazno, zar je moguce da cak 3 dana miris ostaje u kosi? :) Meni kosa mirise lepo samo dok ne izadjem napolje na onaj smog i dim. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kada se kosa opere mirise intenzivno taj i sledeci dan, ali i treceg dana se moze osetiti (sto ipak zavisi od toga koliko prljavstine je kosa pokupila :)).

      Moguce je, miris je stvarno predivan. Pokusaj da nabavis tester u njihovoj radnji, nemaju uvek testere. Pa probaj, videces :)

      Избриши
  13. Da li ima negde da se ova maska naruči online?

    ОдговориИзбриши
  14. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  15. Oduševljena sam maskom. Miris je divan i zaista ostaje i do 3 dana u kosi. Kosa je svilena, zaglađena i nekako živa. Efekat je sličan kao nakon feniranja ( bar u mom slučaju).

    ОдговориИзбриши
  16. Masku sam malopre kupila i u njen miris se upravo uverila.. pisem utiske kad isprobam proizvod o kojem sam sve procitala na ovom blogu..

    ОдговориИзбриши
  17. Jos jedan proizvod koji cu kupiti po tvojoj preporuci. :D Kad odem u Crnu Goru, gde su Dikson i Selective dostupni u drogerijama, zahvaljujuci tebi tacno znam sta treba da kupim i sta ce odgovarati mojim potrebama. :) Sudeci po tome kako mirise Argabeta Up capelli colorati maska, ne sumnjam ni u miris ove. :D

    ОдговориИзбриши
  18. Taman sam sela jutros s namerom da nađem kod tebe koju hidrantnu masku da uzmem, da bih rotirala sa proteinskom :) Za početak sam uzela AminoKeratin od proteinskih (plus ampule), a možda bi ovo mogla da bude moja prva "ozbiljna" hidrantna maska :)

    Koliko vidim, idealno je rotirati ih, jer proteinsku ne bi trebalo baš pri svakom pranju kose?

    Hvala puno na znanju i iskustvima koje deliš s nama <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tako je. Nema potrebe koristiti proteinaku prilikom svakog pranja. Veliki pozdrav i hvala na praćenju!

      Избриши
  19. Mene zanima da li ova maska ima nerastvorive silikone ili delimicno rastvorive? Hvala unapred.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Onda bi se posle toga trebao koristiti sampon sa sulfatima?

      Избриши
    2. Moj stav je da nije neophodno. Meni sulfati ne smetaju, tako da ih svakako ne izbegavam. Ono što mogu da preporučim je da se povremeno radi dubinsko pranje, kod kuće ili u salonu.

      Избриши
  20. Hvala na odgovoru, jos jednom :)

    ОдговориИзбриши
  21. Postovanje,blajhana mi kosa.Znam da mi je potrebna proteinska,pitanje je koja,kog proizvodjača
    Hvala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovde sam pisala o nezi farbane i blajhane kose, i tu takođe imaš konkretne preporuke. http://zdravakosa.blogspot.com/2018/01/nega-farbane-i-blajhane-kose.html

      Избриши
  22. Анониман21. јун 2019. 13:15

    Cini mi se da je meni potrebna jaka hidratacija. Da li je onda ova maska prava stvar? Hvala unapred :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To ja ne mogu znati :) Ne mogu da nagađam da li će ti ona biti dovoljna. Za izuzetno suvu kosu radije predlažem Redken All Soft Heavy cream

      Избриши