MATRIX Biolage ColorLast Shine Shake - Sprej za kosu

U ovom postu vam predstavljam Biolage Shine Shake sprej za bojenu kosu iz linije COLORLAST. Ovo je linija koja koristi bioprilagođavanje kako bi se borila protiv bleđenja boje i održavanja hidratacije bojene kose baš kao što to radi cvet orhideje u prirodi. Shine Shake sprej ravnomerno polira, kako bi dao sjaj, istovremeno negujući i štiteći boju kose.



Brend Biolage postoji još od 1990. godine. Zasniva se na jedinstvenom spoju sastojaka iz prirode i poslednjih tehnologija, i veruje u lepotu zaštite okoline i biodiverziteta. Novi Biolage donosi sa sobom i nešto što nazivamo Bioprilagođavanjem. Inovacija nauke koja imitira prirodu kako bi se postigla vrhunska nega kose.
Ako odete u frizerski salon koji radi sa ovim brendom, i prepustite se rukama pravog profesionalca, dobićete uslugu koja obuhvata masažu vlasišta i zaista vrhunski tretman koji će probuditi sva vaša čula. Učiniće da se zaljubite u ove proizvode. Vodite računa, ipak, za koji salon se odlučujete, jer postoji ogroman broj frizera koji samo rutinski obavlja svoj posao, bez ikakvog predznanja o proizvodima sa kojima radi, i bez ikakvog teorijskog znanja o nezi kose. Drago mi je što postoji sve više seminara, koji edukuju frizere i time se nivo usluge koju određeni frizeri pružaju, diže na dosta viši nivo, a vidim da ovaj brend jako vodi računa o tome.

Ako ste, pak, poput mene, i nemate vremena za negu u salonima,  nabavite neke od Matrix proizvoda. Sigurno nećete ostati ravnodušni, jer nega koju ovaj brend pruža je tako dobra, da se sigurno nećete zadržati na samo jednom njihovom proizvodu.

Cena profesionalnih proizvoda je uvek znatno viša od proizvoda iz drogerijskog ranga, ali onaj ko ima iskustva sa obe verzije nege shvata zašto je to tako, i zašto vredi uložiti novac u nešto što je koncetrovanije, sa jačim dejstvom i uz to se sporije troši.



Iako se ne prepuštam često rukama frizera, ovaj proizvod sam prvi put probala baš u jednom frizerskom salonu. Tom prilikom sam se fenirala, nakon čega je frizerka koristila ovaj sprej, a ja sam ostala oduševljena efektom - Kosa koja je bila neverovatno sjajna.

Kosa koja je hemijski tretirana, tj. farbana je često i dehidrirana, bez sjaja. Takva kosa ne može izgledati zdravo niti lepo. Upravo tu priskaču u pomoć proizvodi poput ovog.


UTISCI

Miris je jako prijatan. Ne zadržava se dugo u kosi, nije intenzivan, i neće smetati onima koji su osetljiviji na mirise.

Bočica je klasična, napravljena od čvrste plastike, i ima prskalicu koja ne stvara nikakve probleme.
Pre korišćenja je neophodno dobro promućkati bočicu, nakon čega se proizvod može naneti na mokru kosu. Ako želite još veći stepen sjaja, nanesite sprej ponovo na suvu kosu.
 

Pre korišćenja ovog proizvoda obavezno koristim masku za kosu, koja je neizostavni korak prilikom nege, u mom slučaju. Zbog toga ne mogu da tvrdim koliko na duge staze ova prskalica neguje, ali sam primetila da omekša dlaku, i daje joj svilenkastu završnicu. Dakle, može se reći da utiče i na hidrataciju, te ne stvara samo veštački efekat sjajne kose. Bitno je napomenuti da ni malo ne otežava, ne slepljuje kosu i ne stvara nelagodan osećaj pod prstima.

Ovaj proizvod ne zamenjuje negu koju nam omoguvaju tretmani u vidu maske / pakovanja / ampule koje su namenjene dubinskoj nezi kose! 


Količina: 125ml
Cena: oko 1200din. (cene se mogu znatno razlikovati od salona do salona)
Prodajna mesta: Svi frizerski saloni koji rade sa brendom Matrix


Zaključak

Ako tražite proizvod koji će nadoknaditi sjaj vašoj kosi, bilo da je vaša kosa farbana ili ne ja vam preporučujem ovaj proizvod. Međutim, imajte u vidu da je dehidriranoj, farbanoj kosi potrebna i dubinska nega koju nam mogu omogućiti isključivo tretmani koji su namenjeni rešavanju tog problema. Proizvod poput ovog predstavlja samo dopunsku negu koja će još više doprineti lepoti vaše kose, i kao takav, ovaj sprej je za svaku pohvalu i preporuku.


Da li ste probale ovaj sprej, i šta je to što vi koristite da biste nadoknadile sjaj kosi?

12 коментара:

  1. Prije otprilike 12 godina koristila sam isključivo njihove proizvode, meni su savršeni bili i mirisom i učinkovitošću, mislim da bih si ponovno mogla kupiti kakvu masku. Znam da sam ju tada platila nekih 13 €, sad je vjerojatno i skuplja... Sta se tiče spreja za sjaj imam jedan od Toni&Guy i super mi je , miriši na Gucci rush:-)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pre 12 godina??? Ja tek godinu dana, možda, znam za ovaj brend :)

      Mislim da su maske za nijansu skuplje, ali moram probati neku od njih. Ja sam maskama opterećena totalno.
      Nisam probala Toni&guy ali hvala puno na preporuci, moraću da se raspitam o tom proizvodu :)

      Избриши
  2. Uhuuh ovo meni treba :D Kako se bojam u crveno, jako mi je bitno da mi je kosa sjajna, boja intenzivna i da izgleda zdravo :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja te nisam zamišljala kao crvenokosu :) Jao, ženama sve treba :) Ja ti od srca preporučujem ovaj proizvod za dodatni sjaj. Naročito mi je lepo kada vidim da neko ima specifičnu boju kose koja se pritom divno sija. A uglavnom takvim bojama nedostaje sjaja.

      Избриши
  3. Анониман4. јун 2014. 01:03

    Obozavam tvoje opise. Sve lepo opises, da pozelim da imam svaki proizvod o kojem procitam. Ja za sjaj ne koristim nista posebno. Hidratantne maske ucine da mi se kosa sija, ali nista preterano. Ali mi se tako i svidja. Ja ni ne farbam kosu pa nemam neku potrebu za dodatnim sjajem, ali cu prepociti prijateljicama koje se farbaju. Da li si probala Revlon balzam Uniq one?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno na lepim rečima.

      Balzam nisam probala. Nisam ljubitelj balzama, mada možda ovaj i probam. :)

      Избриши
  4. Jelica Markovic4. јун 2014. 01:48

    Fenirala sam se jednom u njihovom salonu. I bas sam pitala frizerku koju je masku koristila jer mi je bas lepa kosa bila. Nazalost nemam dovoljno novca da kupujem profesionalne proizvode ali se razlika vidi, kada se stvari paralela izmedju ovih i onih proizvoda koju pripadaju nizem rangu (drugstore). Ko moze da isfinansira prof.proizvode treba da to i uradi. SIgurna sam da vredi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne sećaš se koja je maska bila u pitanju? I slažem se da je razlika jako uočljiva, kada su u pitanju jeftiniji drugstore i prof. brendovi.

      Избриши
  5. Анониман4. јун 2014. 13:25

    A kada ces pisati o onom Syoss proizvodu za farbanu kosu?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vidi se da si pazila na času :)

      Pisaću uskoro, kada dođe na red. Ne bih da idu jedan za drugim postovi o sličnim proizvodima, ali uskoro će doći na red i ta recenzija.

      Избриши
  6. Napokon da čitam o nekom proizvodu kojeg imam :D Potpis na recenziju, Matrix me sve više oduševljava :))

    ОдговориИзбриши