Lilly maska za kosu - TOTAL REPAIR (?)

Ako redovno posećujete Lilly drogerije, onda verujem da su vam zapale za oko Lilly maske za kosu u ljubičastom, narandžastom i zelenom pakovanju.


S obzirom na cenu koja je simbolična (oko 150din. za 500ml) rešila sam da isprobam jednu od njih i odlučila se za varijantu u zelenoj teglici, koja je namenjena oporavku krhke kose.
Maska u sebi sadrži maslinovo ulje i ulje pšeničnih klica.

Maska nije gusta ali ni previše retka. Otprilike, kao Serical maske za kosu. Miris je prijatan, ali se ne zadržava dugo u kosi.


Nanosim je u bogatom sloju, samo na krajeve kose. Držala sam je nekada 5, nekada 50min (odokativno) i efekat je u suštini bio isti.

Ovaj tip maske, sa ne tako bogatim sastavom ne može da pruži mnogo. Stvarno je bitno da imamo u vidu da je cena često merilo kvaliteta, jer, prosto, ne može koncetrovan proizvod koštati 150 din.jer u sastav tog proizvoda moraju ući sastojci koji moraju dići cenu, jer su sami po sebi skupi.
 

Ipak, često jeftnije maske mogu biti od koristi, u zavisnosti od toga kakav efekat nam je potreban. Naročito kada su u pitanju hidratantne maske. Čak i one sa nižom cenom mogu pružiti sasvim solidan stepen hidratacije, dok proteinske, po meni ipak zahtevaju višu cenu.

Proizvođač kaže da je ova maska namenjena oporavku kose koja je krhka i lomljiva. Po svemu sudeći, rekla bih da ova maska apsolutno ne može oporaviti oštećenu kosu. Razloga za to ima mnogo, ali ću se ipak osvrnuti na efekat koji dobijam ovom maskom, jer je na kraju to najbitnije.

Ako ste stekli utisak da sam nezadovoljna ovom maskom, delimično ste u pravu. Nezadovoljna sam time što proizvođač obećava, iako sam i pre kupovine bila svesna da je to samo "prazna priča". Kako sam zadovoljna dobrim delom asortimana Stevan Still proizvoda, a Still ove maske proizvodi za Lilly, dobila sam želju da vidim šta su to sada napravili.


Nakon pranja, ipak mogu primetiti i neke pozitivne stvari:
  • kosa se lako raščešljava i postaje mekša - Dakle, mogu reći da je ovo sasvim dobar balzam za kosu.
  • dobija se određeni stepen hidratacije, koji je sasvim ok, za tu cenu.
  • kosa je sjajna
Neposredno nakon pranja kosa je zaista lepa. Meka, lepršava, sjajna, hidrirana. Međutim, još jedna negativna stvar koju primećujem jeste što nakon određenog vremena (na primer, nakon par sati) krajevi kreću čudno da izgledaju, teško se kontrolišu, tj. nisu zaglađeni. Čak i na dodir postaje čudna. Kao da je efekat hidratacije bio samo trenutan. Negativno sam se iznenadila takođe jer mi se desilo da se kosa naelektrisala, što nisam osetila bar dve godine unazad.

I na kraju, mogu da zaključim, ako vam nije potrebna posebno lepa frizura za taj dan, i ako želite samo da operete kosu i da je lako očešljate, ova maska će ispuniti savršeno taj zadatak. S obzirom na cenu, količinu i efekat ovo je ipak odličan balzam za kosu.

Međutim, ako vam je potrebna lepa frizura, zaglađena dlaka, vrhunska hidratacija jer je vaša kosa suva, ako ste čitali reč proizvođača i kupili ovu masku jer želite da opravite oštećenu kosa, onda ova maska definitivno nije za vas. Skupite više novca i pronađite pravu, kvalitetnu masku, sa bogatim sastavom, jer je to investicija koja se isplati!


Da li ste probali Lilly maske za kosu i kakvi su vaši utisci?

24 коментара:

  1. Koristila sam njihovu masku u narandžastom pakovanju, moj utisak je isti.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja onda neću probati narandžastu i ljubičastu, pošto je očigledno da su sve tri manje više iste.

      Избриши
  2. Анониман9. јун 2014. 15:48

    isto, slobodno preskociti.

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala.na informacijama!
    Imale smo vaucer pa je mama uzela ovu masku i kao i ti ne ocekujem nista od nje
    razmisljam da je ponesem na.more.pa da je koristim pre plaze..onako kao zastitu..ili eto kao regenerator s obzirom da kosu perem svaki dan a dugo sam na moru :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kao regenerator je super, služiće ti. Može ova maska da se iskoristi. Nije za bacanje, ali samo treba imati u vidu da ne pruža neku dubinsku negu. :)

      Избриши
  4. Анониман9. јун 2014. 16:11

    Probala sam narandzastu i to dva puta kupila,jako se brzo trosi sto je dobro ja sam bas tako i koritila kao balzam,osiromasenog je sastava,nema silikona,meni je davala narandzasta kontra efekat prvo mi je kosa bila puf,a posle hidrirana i zagladjena :) Al bile smo u love i hate odnosu,nekad mi super,nekad nikakva,potrosila sam i drugo pakovanje nedavno tako da vise necu kupovati.Zanima me u poredjenju sa ovom maskom jesu li bolje still malina i maslina?Znam da je cokolada proteinsko pa zato i necu da pitam,dosta je hvaljena,al me ove dve jako interesuju jer mi treba neka dobra hidratacija.Sto bi rekli da nije na krace staze nego duze i da nije prividna samo.Izvini na duzem pitanju i objasnjenju za masku :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pisala sam o Still maskama, i često ih pominjem, naročito Still maslina. Odlicno pakovanje, stvarno super hidrira. Still malina je nešto popularnija, i divno miriše, ali ja nekako više volim maslinu :)

      Избриши
  5. Анониман9. јун 2014. 19:43

    Probacu bas,sad preko leta je potrebna hidratacija,pa videcu koju ugrabim ako nista volela bi probati prvo malinu bas zbog mirisa volim vockice,al posle nje svakako maslinu jer je tebi omiljenija,mozda bolji efekat daje,sve u svemu nadam se da su bolje od ovih sto imaju u lilly :) Sta vise ja se nisam lakse cesljala sa narandzastom maskom,ni sa jednom maskom ni balzamom se ne cesljam lako moja se dlaka mrsi kao luda jako je tanka i sklona pucanju.Ne pitah te jel se mogu koristiti still maske malina i maslina na tretiranoj kosi?Da neispira boju ili nedaj boze da promeni nijansu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Neee, nikako ne moze da utice.. Nema potrebe da brines. Uostalom ni jedna maska ne sme da utice na boju. Ako se to desi, onda nesto sigurno ne valja u toj maski. :)

      Избриши
    2. Анониман9. јун 2014. 21:43

      Onda su kupljene,jos ako mi budu radile sve sto zelim onda mojoj sreci nema kraja,a kosa da vidi sta je hidratacija :)

      Избриши
  6. Pa da, kad je takva cena u pitanju ne može se očekivati ne znam šta (čast izuzecima). Ali ako se kosa lepo raščešljava itd. prodato što se mene tiče :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gotovo svaka maska se može iskoristiti na neki način, pa makar i za raščešljavanje :)

      Избриши
  7. Nisam...i da budem iskrena necu! dok sam studirala bila sam primorana da gledam sto jeftinije da prodjem i na zalost mnogo puta mi se to obilo o glavu/kosu :( sada ne studiram,ali i dalje nisam u nekoj zavidnoj situaciji,pa ipak ne kupujem naj,naj jeftinije proizvode. Znam da bih ih na kraju bacila. Ipak od maske ocekujem jednu svar a od balzama drugu ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je sto vidim da gledas iz sasvim realnog ugla. Nazalost, mnoge zena kupuju masu jeftinijih proizvoda koji nista ne rade (cast izuzecima), umesto da kupe jedan kvalitetan proizvod.

      Избриши
  8. Ni meni te tri maske nisu ulivale poverenje, a sada ću ih definitivno zaobići. Nadam se da će biti još nekih recenzija na temu široko dostupnih maski, s obzirom da one frizerske i poluprofi koje si recenzirala ja nigde ne viđam u prodaji:( Ja sam bila srednje zadovoljna nekom crvenom Garnierovom, valjda beše s araganovim uljem, a trenutno koristim Gliss crvenu sa kojom mi je kosa ispošćena i bez sjaja:(

    ОдговориИзбриши
  9. Pa napisala sam gde se mogu naci. U slobodnoj prodaji ih nema, jer se takvi proizvodi ne prodaju u drogerijama, i vecim marketima. Pisala sam i o drogerijskim proizvodima. Pretrazite blog ako vas interesuje.

    ОдговориИзбриши
  10. still pravi ove maske cisto da znate :) Ljubicastu sam uzela da isprobam inace je stillova crvena sa glicerinom vrh! pozdrav

    ОдговориИзбриши
  11. Ako pogledate sastojke balzama i maske za kosu primeticete da su potpuno isti. Tako da je to samo balzam upakovan u ambalazu maske za kosu zbog toga verovatno nema tako dobar efekat kao neke druge maske.

    ОдговориИзбриши
  12. Ja koristim ljubicasti sampon i ljubicastu masku. Na pocetku sam bila prezadovoljna. Nisam imala potrebu da koristim fen ili peglu da bih je oblikovala. Bila mi je meka i nije se mrsila. Ali sada svaki put kad je perem ona mi se previse umrsi od sampona i bez maske ne mogu da je operem. Kad se osusi krajevi mi budu lepi ali koren kose mi je stalno umrsen... i primecujem da mi u toku pranja dosta opada kosa nego sto bi mi opadala kada sam koristila druge sampone. Za taj sampon je cula majka od koleginice i brze bolje ga je kupila.. nakon sto mi je rekla cenu sve mi je bilo jasno

    ОдговориИзбриши