StamiKer maska i šampon (testeri) + MALA LEKCIJA O PROIZVODIMA SA KERATINOM


Nastavljam sa korišćenjem testera koje sam dobila od tima koji predstavlja Dikson kozmetiku.. Ako ste propustili prethodnu recenziju o liniji Argabeta kliknite OVDE.  Ova linija je namenjena tretiranoj, farbanoj, oštećenoj kosi, ili onoj kosi koja je sklona krzanju. Najbitniji sastojak ove linije jeste Keratin, koji ima cilj da oporavi i zaštiti kosu. Ja sam se potrudila da vam što detaljnije objasnim svrhu ovakvih proizvoda. Nadam se da će vam biti od koristi.


Prethodno tretirana, ili farbana kosa će biti osvežena i revitalizovana, a prirodna kosa će biti jača i izgledače zdravije.

Stamiker šampon pripada onom tipu šampona koji meni lično ne odgovara. Kada su u pitanju profesionalne linije proizvoda, odgovaraju mi, uglavnom samo oni šamponi koji su namenjeni čestoj/svakodnevnoj upotrebi, tj. oni koji su blagi prema koži glave.

Koristila sam oba proizvoda prilikom jednog pranja. Količine su bile sasvim dovoljne za jedno korišćenje.

Šampon je klasične, fine strukture i prijatnog mirisa. Ima bogatu penu, tako da je dovoljna relativno mala količina za jedno korišćenje. Čini mi se da lepo čisti kožu glave, pri čemu nije agresivan. Nakon ispiranja ne ostavlja sloj na koži/dlaci koji možemo osetiti na dodir.

UTISCI NAKON KORIŠĆENJA - Vrlo prijatno sam iznenađena jer je ovaj put izostala reakcija koju obično imam prilkom korišćenja ovog tipa šampona. Nije se pojavio svrab, perut, niti je sebum izbijao na površinu brže nego što je to inače slučaj. Sutradan, kada sam prošla prstima kroz kosu nisam imala onaj osećaj blago slepljene kose, naprotiv, izgledala je kao da sam je tog dana oprala

Prilikom korišćenja šampona posmatram samo deo uz teme, jer taj deo ne tretiram ostalim proizvodima, a i kada je u pitanju šampon, jedino mi je bitno da dobro čisti i ne prouzrokuje reakcije na temenu. Ne znam kakav bih utisak imala da sam ga koristila duže, ali svakako, ovaj put sam se lepo iznenadila

Ipak,  ne bih ovaj tip šampona koristila često, već u specijalnim prilikama, kada moram da se feniram, ili kada bih se farbala. Ovakav proizvod je s razlogom namenjen profesionalnoj upotrebi, tj.upotrebi u frizerskim salonima.

Sastav šampona: aqua, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, coco-glucoside, sodium chloride, cocamide dea, hydrolyzet keratin, syringa vulgaris (lilac) leaf cell culture extract, maltodextrin, glycol stearate, propylene glycol, cocamide mea citric acid, parfum, ci 18050, methylchloroisothiazolinone, methylsothiazolinone.
Maska za kosu je namenjena tretiranoj, oštećenoj kosi, iskrzanim krajevima i kosi koja je sklona krzanju. Zahvaljujući inovativnoj formuli, obogaćenoj biljnim matičnim ćelijama i keratinom maska odmah prodire u dlaku, oporavlja je, pri čemu dlaka dobija jaču strukturu. Kosa postaje meka i glatka na dodir.  Dovoljno je držati je 5 minuta, na prethodno opranoj, vlažnoj kosi.

Maska za kosu je prijatnog mirisa, ali ima onaj šmek proizvoda iz frizerskih salona :) Klasična struktura, lako nanošenje je ono što je i za očekivati.

U sebi sadrži keratin, koji je glavni sastojak cele StamiKer linije. Upravo zbog te činjenice, ova linija je namenjena farbanoj, tretiranoj, oštećenoj kosi, ali je možete slobodno koristiti iako vam kosa nije oštećena i farbana, naročito ako tog dana koristite figaro, presu, ili se fenirate, jer je u tim situacijama kosi potrebna dodatna nega, obogaćena proteinima, koje dlaka gubi prilikom izlaganja visokim temperaturama. 

UTISCI NAKON KORIŠĆENJA- O efektu ove maske ne mogu reći mnogo, jer, kada su u pitanju proizvodi na bazi keratina, potrebno je proizvod koristiti duži vremenski period. Svrha ovih pakovanja jeste da postepeno oporavljaju kosu, tako što će nadoknaditi ono što kosi fali (Proteini!). Svi znamo da se kosa ne može oporaviti zahvljujući tome što ćemo jednom koristiti masku namenjenu oporavku. Ono što mogu da kažem, jeste da se kosa zahvaljujući ovoj maski vrlo lako oblikuje, i da na dodir možete primetiti da se storio sloj oko dlake, i da je dlaka malčice kruća. Koliko će kosa biti kruta od maske na bazi proteina zavisi od mnogo faktora, kao na primer- koliko dugo držite masku na kosi, koliko vam je kosa oštećena, i od toga koliko je maska sama po sebi jaka. Ja sam ovu masku držala na kosi 20-ak minuta. Kosa mi je bila malo kruća, ali ništa preterano. Ono što mi je zasmetalo jeste što mi se tog dana kosa malo lakše umrsila, za šta uzrok ne mora biti efekat maske, ali pošto sam isprobala samo tester, koji je namenjen jednom korišćenju, ne mogu ništa sa sigurnošću da tvrdim. Kosu sam osušila prirodnim putem, tako da krajevi nisu bili mnogo zaglađeni, ali sam sigurna da bi itekako bili, da sam uz pomoć fena i okrugle četke osušila kosu, jer je dlaka bila takve strukure, da bi se mogla vrlo lako oblikovati. Kosa je imala lep sjaj, i miris se zadržao malo duže u kosi, nego što je inače običaj sa maskama. To mi se jako dopada, jer je i prethodna linija o kojoj sam pisala imala jako lep i postojan miris.

Sastav pakovanja: aqua, cetaryl alcohol, cyclomethicone, dimethicone, cetrimonium chloride, ceteareth-25, ozokerite, hydrolyzed keratin,syringa vulgaris (lilac) leaf cell culture extract, maltodextrin, simethicone, citric acid, parfum, limonene, a- isomethyl ionone, methylchloroisothiazolinone, methylsothiazolinone.


MALA TEORIJA O PROTEINIMA
Moram da se osvrnem malo na teorijski deo o proteinskim maskama. Neretko čujem nezadovoljne korisnike proizvoda na bazi keratina, i kroz dalji tok razgovora saznam da osoba koja je isti proizvod kupila nije upućena o dejstvu i nameni.

Proizvod na bazi keratina, osnovnog, gradivnog proteina dlake, često ume da oteža kosu, naročito ako ga isti proizvod sadrži u većim količinama.. Takođe, kosa možda neće biti previše meka, možda bude kruta, i dlaka dobije "čudnu" strukturu (glatku, ali dlaka je opet, za nijansu kruća).
Ovo ne znači da je proizvod loš! Proteinske maske za kosu su namenjene očtećenoj kosi, kosi koja je tretirana/ farbana, a preporučljivo je koristiti proizvode na bazi keratina prilikom feniranja/peglanja/izlaganja kose visokim temperaturama, jer u takvim prilikama se kosa krza, oštećuje, i tada joj je potrebna nega proteinima, kako bi se taj gubitak nadoknadio.  I to je svrha proteinskih pakovanja.

Hidratantnim proizvodima ćete kosi obezbediti hidrataciju, ako vam je kosa suva, dobićete glatku, i sjajnu dlaku, i vrlo verovatno je da vama kosa biti lepršava i jako meka. 

Dobro procenite šta je ono što je u određenom trenutku potrebno vašoj kosi, i dajte joj baš ono što joj treba. Vremenom će vam biti sve lakše da odredite kakva vam je nega potrebna.

Više o Dikson proizvodima možete saznati  na Facebook stranici (klik OVDE), ili posetite njihovu radnju u Beogradu, u Balkanskoj ulici broj 3. (Ispod hotela Moskva).


31 коментар:

  1. E vrlo pametno je sto si napisala ovo objasnjenje na kraju. Ljudi to prosto ne znaju. Nisam ni ja nesto mnogo upucena u preparate za kosu, oni su mi nekako uvek bili najmanje zanimljivi :)

    ОдговориИзбриши
  2. Mene zanimaju ampule iz ove linije
    Mislim da bi meni odgovarala linija...kosa mi je postala toliko krhka...i sto je najgore ne puca na samim krajevima vec na sredini dlake

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U tom slucaju je ocigledno da tvojoj kosi nedostaju proteini, tj.da je ostecena struktura dlake. Tebi bi onda definitivno prijala neka proteinska maska koju ces redovno koristiti.

      Избриши
    2. Jel moze serical latte kao jeftinija verzija da prodje a npr hbp kao skuplja?

      Избриши
    3. Latte je fenomenalno pakovanje. Kosa bude divna nakon njega, ali ako su oštećenja veća onda ti ono ne može mnogo pomoći. Isplati se kupiti HBP jer dugo traje, i na našem tržištu, ja mislim da nema boljeg proteinskog pakovanja.

      Избриши
  3. Slazem se u potpunosti sa tobom, samo treba odabrati odgovarajuci proizvod za odredjeni tip kose, ne odgovara svakoj kosi sve isto. Zahvaljujuci tvom blogu i opisu imamo u uvid sta treba birati za odredjeni tip kose. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Pakovanje iz ove kolekcije stalno gledam kad svracam u zadrugu kod Bajlonija, nikako da je probam

    ОдговориИзбриши
  5. Dopada mi se ovaj post o keratinu a posebno poslednji deo "mala teorija o proteinima" :) jer sam imala love- hate odnos sa keratinskim maskama, medjutim u poslednje vreme koristim jedan novi proizvod na bazi keratina bice recenzija i mnogo mi prija, ranije mi je bila stalno ukrucena kosa kada koristim keratinske maske pa sam evo godinu dana vec na hidratantnim. Dopadaju mi se swatchevi Stami Ker proizvoda posebno maska jer deluje bas kao krema to govori da sigurno lepo oblaze dlaku :)

    ОдговориИзбриши
  6. I ovo si kupila u Balkanskoj?:)Meni je to blizu a odavno zelim da probam Dikson preparate a ova maska bi mi odgovarala:)Inace kad idem na feniranje uvek ponesem HBP da mi frizerka stavi i par min drzi:)I uvek mi kosa super ispadne:)Kupila sam Latte pakovanje,sutra cu ga koristiti,hvalila si ga pa me bas zanima da li ce i meni odgovarati,da mi ne bude preslabo na krajevima koji su farbani:/A istina je za proteinske/keratinske maske da je caka u tome da se dugo koriste i tada daju rezultate,eto ja znam da zelim uvek da u kuci imam jedan HBP:)Koji mi traje i po godinu ipo !Ovo pakovanje cu sigurno probati,svidja mi se sto imaju testere,za pocetak:)Julijana(koju mrzi da upali komp a ne moze iz nekog razloga da se uloguje na profil) :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam kupila, napisala sam gore da sam dobila testere od Diksona. Nadam se da ce ti odgovarati latte, ja moram opet da ga kupim. Obozavam ga.

      Избриши
  7. Obozavam sve na bazi keratina i proteina posto ma koliko se trudila tu i tamo moram da se isfeniram...
    Dosla je na red HBP maska da se isproba, ali mi je sada i ova zanimljiva... Ipak idem redom :))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mora da te je Julijana navukla :) Jedva čekam utiske o HBP-u, ali samo polako... Koristi je neko vreme pa mi javi :)

      Избриши
    2. Ti i Julijana ste glavni "krivci" :)))
      Vec mi se dopada posle prvog koriscenja, vec sam ti cini mi se napisala kako mi je kosa mnogo zdravija i gusca, potpuno drugacija nego kad sam ti se u pocetku zalila da mi nista ne pomaze :D

      Избриши
  8. Super što si napisala par reči o proteinskim maskama i delovanju proteina.
    Ja sam u fazi isprobavanja jednog kanadskog šampona obogaćenog keratinom.
    Kad već spominjete Latte masku, mislim da je krajnje vreme da je kupim.
    I miss zemunska pijaca :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja baš i nisam ljubitelj šampona sa keratinom, ali zato maske obožavam.

      Latte MORAŠ probati, nemoj da odlažeš :) Ja sam česti posetilac Zemunsk pijace, tako da setiću te se kad sam tamo :)

      Избриши
    2. Može <3 A kad si na pijaci, produži do keja i pojedi jedan Kapri za mene :) :*

      Избриши
  9. Već sam navikla da ću svakim tvojim postom otkriti neke nove proizvode i naučiti nešto novo.

    Ti si "kriva" što sam se navukla na proteinske proizvode:)

    ОдговориИзбриши
  10. Vas dve što šetkate oko zemunske pijace da mi se javite sledeći put da prošetamo zajedno :)))
    Mislim da preparati za profesionalnu upotrebu treba da ostanu tamo za gde su namenjeni, u salonima. Iako im je teško odoleti ima sasvim dovoljno preparata za kućnu upotrebu sa kojim možemo da baratamo i negujemo našu kosu. I posebno hvala za ovu lekciju o proteinima, sve što me je interesovalo na jednom mestu :) Lidija

    ОдговориИзбриши
  11. Slažem se sa jednim od prethodnih komentara, i ja ovde uvek naučim nešto novo, zato je tvoj blog zaista poseban ;)

    ОдговориИзбриши
  12. You are invited to take part in OASAP giveaway! Don't even wait, you can win amazing clothing from that shop. It's really worth it, cause there is still not many people, so you've got a huge chance. All you need to do is click here: http://ayvinn.blogspot.com/2014/01/oasap-giveaway.html#comment-form

    Good luck! :))

    ОдговориИзбриши
  13. Odličan post kao i uvijek! :)
    Slažem se da treba pronaći proizvode koji nam odgovaraju, no eto meni baš oni s keratinom nisu bili dobri :/

    ОдговориИзбриши
  14. Cao, ja imam tesku, pravu kosu, letos sam izvukla blajhane krajeve (ne svojom zeljom) i prefarbala se posle toga. Naravno, ovisnik sam o presi jer obozavam kad mi je kosa skroz ravna bez izvijanja na krajevima :) to je kratak opis moje kose, i moja topla preporuka da probate semi di lino sampon i regenerator sa keratinom :) probala sam sve i skuplje i jeftinije sampone, regeneratore, maske. . Jer obozavam da kupujem preparate za kosu, ali ovaj sampon i regenerator su me kupili da mislim da nikad necu vise kupiti druge :) takodje i njihova plava ampula. Serical latte koristim jer sam citala tvoje preporuke ali i njihova maska sa jeratinom je fenomenalna :) izmedju ostalog, probajte i revlonov orofluiodo 'beauty elixir' koji je kao silikon, vrhunski :) nisam upucena u funkcionisanje bloga, da li moras da 'reklamiras' izvesne proizvode, ali ukoliko to nije slucaj, probajte ove proizvode, necete se pokajati :)

    ОдговориИзбриши
  15. Ukoliko redovno koristim masku za kosu sa silikonom (od pola kose) da li ce to uticati naa njen rast ?

    ОдговориИзбриши
  16. Molila bih za odgovor ako neko zna. Da li pose sampona STAMIKER NEWGEN, a onda i posle maske iz iste kolekcije STAMIKER NEWGEN REGENERATING MASK, mora da se koristi i ampula ili moze i bez nje?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Apsolutno ne moraš :) Ampulu možeš tek ponekada ubaciti kao korak, jednom mesečno, ali to nije obavezno. Jako lepo neguje i bez ampule.

      Избриши