Garnier Fructis Goodbye Damage (Krajnji utisak)

Ovo je proizvod kojem sam dala mesec dana kako bih donela zaključak da li odgovara mojoj kosi. Često mi se desilo da mi se neki proizvod pri prvom utisku ne dopadne posebno, a kasnije shvatim da je sasvim dobar, pa sam se nadala da će se to desiti i u ovom slučaju. OVDE, sam pisala o prvim utiscima.



Na početku nisam bila mnogo zadovoljna. Kosa nije bila dovoljno meka, i jednostavno, sam utisak nakon korišćenja je bio jako čudan jer se kosi ništa nije desilo (ako razumete šta hoću da kažem). Nisam očekivala da će oštećenja da nestanu nakon tri korišćenja, kako oni obećavaju, ali jesam se nadala da će kosa biti vidno lepša, mekša (nisam očekivala neku vrhunsku mekoću, jer, svakako ne volim kada je kosa previše mekana), a dobila sam efekat prosečnog balzama. Znači jedina dobra karakteristika jeste što se kosa lakše raščešljava, a to mogu dobiti i sa dosta jeftinijim, pa čak i boljim balzamom.

Probala sam da koristim ovu masku na sve načine. Držala sam je po pet, do deset, po petnaest, po dvadeset minuta, po sat vremena, pa čak i više sati, ali svaki put je efekat bio isti.

Kada je u pitanju rekonstrukcija dlake, i onih " 3 korišćenja, dovoljnih za rekonstrukciju oštećenih krajeva", jednostavno rečeno, ja tu ne vidim nikakav oporavak, a moja oštećenja nisu velika, da bi to bio neki problem.

Mada, možda je zapravo i u tome stvar- Možda su efekti više vidljivi kod osoba sa većim oštećenjima (volela bih da čujem utiske nekog ko može biti predstavnik takvog tipa kose).

Nikada nisam bila veliki ljubitelj Garniera, iako mi je njihova Butter maska, o kojoj sam pisala OVDE pun pogodak, ali od ovog proizvoda sam očekivala više. Ćak nisam uspela da potrošim celu masku, iako sam planirala da to učinim,. Pošto sam potrošila više od polovine, a nikakav efekat nisam videla, rešila sam da ostatak prosledim mami. :)

Dobre strane:

  • Dostupan (Garnier proizvodi se mogu naći na gotovo svim prodajnim mestima koji u svom asortimanu imaju i kozmetiku)
  • Lep miris
  • Kosa se lepo raščešljava
  • Deluje mi kao da imam više kose, znači, nije potpuno zaglađena, ali krajevi se ne razlete previše. 
Loše strane:
  • Nema efekta kada su u pitanju manja oštećenja
  • Kosu ne čini dovoljno mekom
  • Cena od 500 din.je visoka cena za proizvod ovog ranga
  • Agresivna i po meni iritirajuća reklama
  • I još jedna stvar koja ima veze sa marketingom, a to je: apsolutno nerealna obećanja

Ocena: 2/5

***Ovo je isključivo ličan utisak, i ne mora da znači da ovaj proizvod vama neće odgovarati. Ako ste ovaj proizvod probali podelite sa nama vaše utiske.

30 коментара:

  1. Meni ne odgovara ništa od Garniera...Ni šamponi, ni balzami ni maske, sve mi isuši kosu.
    Marketing je čudo :)

    ОдговориИзбриши
  2. Probala sam ovu masku samo jednom, kada mi je drugarica dala malo da isprobam. I ne svidja mi se jer kao sto kazes nije nista posebno. Prosek, a nije jefitna.
    Ali je ulje dobro. Po meni bas lepo neguje.

    ОдговориИзбриши
  3. Kod mene je obrnuto, prvo mi se na početku proizvod svidi, a kasnije mi neodgovara. Ako mi se ne svidi odmah, velike su šanse da mi se neće ni svideti. Što se Garniera tiče, ja ga godinama, ali godinama zaobilazim. Nekako mi razlika u njihovim i Lorelealovim pakovanjima nikada nije bila posebno velika, da bih uzimala Garnier (iz ere dok sam koristila samo drugstore). Garnier je jako teško svrstati u adekvanu kategoriju, sa obzirom da jeftiniji proizvodi tipa Still-a su mnogo, mnogo bolji.Baš mi je drago što si napisala recenziju i nakon mesec dana, jer to je neki optimalni period korišćenja da bi čovek bio objektivan. Takvim recenzijama uvek verujem :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ima i kod mene toga da mi se prvo svidi pa razočara... Nema pravila.
      Slažem se da je Still, koji je duplo povoljniji, i duplo kvalitetniji. Bukvalno za klasu iznad. Bar tako moja kosa reaguje. Razumela bih da su oštećenja velika i da je nemoguće oporaviti krajeve, ali ovako... Jako loše.

      Избриши
  4. Одговори
    1. Drago mi je da ti odgovara. Ja šampon nisam probala. Od njihovih mogu da koristim samo ultra doux... Oni su mi ok.

      Избриши
  5. Baš sam razmišljala da li da isprobam ovu kolekciju, s jedne strane shvatam da nema šanse da bude tako divna i krasna kako bombastična reklama kaže, a sa druge me privlači. Mislim da ipak neću eksperimentisati, hvala na recenziji :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako znaš nekog ko ima ovu masku neka ti da da probaš. Možda bi tebi odgovarala, nikad se ne zna...

      Избриши
  6. Nisam koristila njihove maske. Poslednjih par meseci koristim John Frieda full repair masku i prilicno sam zadovoljna:)

    ОдговориИзбриши
  7. Pokusala sam da nadjem neki post u kojem si stavila sliku svoje kose ili poblize opisala svoj tip, ali ne uspijevam da nadjem. Mozes li mi reci da li si o tome pisala i u kojem je postu ?
    To mi je veoma bitno kod recenzija da bih znala da procijenim da li bi nesto i meni moglo odgovarati?
    Nedavno sam gledala jednu drugu Garnier masku, zutu sa uljima i nekim zrncima unutra-jesi imala mozda iskustva sa njom ?
    Inace sam u fazi opsesije kosom, maskama i sl. :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. http://zdravakosa.blogspot.com/2013/08/moja-kosa-slike.html

      Ja mislim da je to buter maska, o kojoj sam pitala. Mada pakovanje nije zuto. Ali u sebi ima 3 ulja, i zrnca.. (navodno od breskve, ako se dobro secam)

      Избриши
  8. GARNIER ne koristim jos od srenje, ne znam, otkrila sam neke jeftinije a bolje proizvode pa je mozda zbog toga, a sto se tice koliko treba drzati na kosi nesto, ja radim ovako, sampon i balzam sto manje drzim na kosi, a sto se tice maske, nju drzim koliko pise na pakovanju , ni manje ni vise , jer onda nekako nije to to, =D

    ОдговориИзбриши
  9. nisam probala ali posle ove recenzije mislim i da necu :) trenutno sam zadovoljna svojom gliss narandzastom maskom koja divno mirise i kosa je prelepa nakon nje :)

    ОдговориИзбриши
  10. Meni je ovaj tvoj post dovoljan razlog da zaobiđem tu masku, a i generalno nijedan Garnier proizvod za kosu me nije nešto oduševio, čak naprotiv...

    ОдговориИзбриши
  11. Kada sam imala jako dugu i ne tretiranu kosu,pre dosta godina,obozavala sam njihovo zeleno pakovanje,prosle godine samo zbog nostalgije sam ga uzela i nista tako da me ne iznenadjuje sto ti se ne svidja,mislim da je sve to ista stvar samo drugo pakovanje i miris.

    ОдговориИзбриши
  12. Ne volim Garnier sampone i maske...Samponi mi ista ne rade na kosi odim sto je slepe i stvore perut. Maske samo divno mirisu.

    ОдговориИзбриши
  13. Masku nisam probala ali je balzam iz te kolekcije mozda najbolji od dragstor brendova.
    Citala sam na netu da je nekima balzam bolji od maske. Mozda si trebala balzam probati. Bas zamaskira ostecenja i kosa je kao posle sisanja,meka ,glatka,sjajna.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Onda to moram probati. Negde sam davno cula da su imali masku i balzam sa identicnim sastavom, ali mi nije palo na pamet da to proverim. Kad spavam kod decka uglavnom koristim balzam koji koristi njegova mama-Garnier avokado, i on mi je odlican, s obzirom da je obican balzam.

      Избриши
  14. Mojoj drugarici je ova maska super. Ima farbanu plavu kosu i suvu pa kaze da ima utisak kao da joj podeblja dlaku, bas joj se svidja. Ja nisam probala.

    ОдговориИзбриши
  15. Imam masku, koristila sam je 3 x uzastopno, pa mi se javilo naglo opadanje kose nakon toga sam odlucila pauzu da napravim. Zatim sam se ponovo vratila i opet isto... sto se efekta tice i nisam primetila, sem da mi kosa lepo mirise ... ah da i meka je :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Opadanje ne bi smelo da se javi zbog koriscenja ove maske. Nadam se da ovu masku niste stavljali na teme.

      Избриши
  16. Meni je odlicna. Kosa mi je bila nenormalno isusena, ostecenja od peglanja, farbanja i slicno, kupila ovu masku u kombinaciji sa balzamom i neuporedivo meksa i zdravija kosa, NEUPOREDIVO.
    Mnogo bolje deluje na jako ostecenju kosu

    ОдговориИзбриши
  17. Moram da prokomentarisem da sam se u zadnjih godinu dana blajhala 4 puta i farbala u plavo 3 puta (celu kosu), izrastak jednom i jednom radila preliv, dakle moja kosa je dozivela ogrmna ostecenja, u jednom momentu je bila kao slama. Pocela sam da koristim ovu masku i pomogla mi je, doduse u kombinaciji sa ricinusovim uljem. Mislim da maska nije za bilo koju kosu, vec za kosu sa ogromnim ostecenjima, kao sto je Varnier i naglasio...

    ОдговориИзбриши