Brahmi Amla ulje + POKLON

Dragi čitaoci, pošto mi u poslednje vreme stižu poruke, mahom vezane za problem sa kožom glave, pojačanim opadanjem, usporenim rastom i slično, rešila sam da se osvrnem na jedan proizvod koji sam pre nekog vremena intenzivno koristila i koji vam mozda moze pomoći. Ko prati ovaj blog od početka, možda se i seća da sam ga pominjala kada sam pisala o uljima za negu kose.



Uopšteno o Brahmi amla ulju: 

Glavni sastojci ovog ulja su biljke Brahmi i Amalaki. Brahmi ulje je odlično za ljude koji pate od nesanice, nervoze i anksioznosti, dok je Amalaki najbolji prirodni izvor vitamina C. Ekstrakt Amalakija hrani i jača koren, daje kosi sjaj i elastičnost, sprečava opadanje i preterano sedenje. Osim toga je jako dobro sredstvo za čišćenje kože i kose, pa se tradicionalno koristi protiv peruti, infekcija i drugih nečistoća.

Glavne karakteristike ovog proizvoda

  • poboljšava kapilarnu cirkulaciju
  • deluje protiv izumrlih ćelija na koži glave (perut)
  • hrani i jača koren kose
  • sprečava opadanje
  • pospešuje rast 
  • vraća kosi prirodan sjaj
  • sprečava i smanjuje gubitak boje (sede vlasi)
  • sprečava pucanje krajeva
  • deluje pozitivno na centralni nervni sistem

Kako se koristi? Dva puta nedeljno se nanosi na suvu kožu glave. U najboljem slučaju, nanesite ulje veče pre pranja kose, utrljavajući u teme uz blagu masažu, a na kraju nanesite ulje na celu dužinu. Prespavajte sa uljem na glavi a ujutru detaljno operite kosu. Ako niste u mogućnosti da ga držite celu noć onda neka bar pola sata odstoji na kosi, nakon čega ćete ga isprati.
Moj savet je da ga koristite u kombinaciji sa ricinusovim uljem, ili naizmenično (jednom brahmi amla, drugi put ricinusovo ulje i tako u krug), ili ih nekada čak možete izmešati i zajedno naneti na teme, na isti način kao što je objašnjeno u pasusu iznad.

Kada mogu videti rezlutate? Nakon prvog korišćenja možete primetiti da vam se kosa lepo sija i da je meka, ali za sprečavanje opadanja, za brži rast i jačanje korena je potrebno više vremena, kao i u slučaju korišćenja ostalih proizvoda ovog tipa. 

Kakvi su moji utisci? Ovo ulje sam koristila 3-4 meseca u periodu kada je moja kosa bila hemijski tretirana (pramenovi), i kada mi je bilo potrebno nešto za jačanje korena, i brži rast. Ovaj proizvod mi je dosta pomogao, jer pored cele torture nije bilo opadanja, kosa je rasla normalnim tempom, nije bilo iritacija na koži glave, iako imam jako osetljivo teme, a ono što mi je bilo najzanimljivije je što je rasla nova kosa. Kosa je bila sjajna i meka. Ne znam koliko je uticalo na to da se krajevi ne krzaju, jer sam koristila razne proizvode za negu krajeva. Preporučila bih ovaj proizvod svima koji imaju problem sa kožom glave, opadanjem i usporenim rastom, jer ovaj proizvod dovodi do ravnoteže, a što je najbitnije baziran je na prirodnim, lekovitim sastojcima.

Cena: 250din za 100ml. (Ta cena je ukoliko kupite direktno u Ajur centru (LilaMa) ili putem interneta, a nešto skuplje je u prodavnicama zdrave hrane i ostalim prodajnim mestima)






Adresa Ajur centra:
Đorđa Stanojevića 11 d, lokal broj 11





Naselje Belvil, zgrada „Jorgovan“
11070 Novi Beograd
http://www.ajur-veda.rs/








Ovde možete naći prirodnu kozmetiku, ulja, suplemente, ajurvedske napitke, mirisne štapiće, začine, ali i knjige.

Više o Brahmi amla ulju i ostalim proizvodima iz asortimana kompanije LilaMa možete pročitati na sajtu http://www.ajur-veda.rs/

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Za čitaoce iz Srbije)
Ukoliko želite da dobijete ovo ulje na poklon uradite sledeće:

  • U komentaru napišite svoje ime, prezime i email adresu
  • Odgovorite na pitanje: Koji je vaš problem kada je u pitanju kosa i/ili koža glave?
I opciono, ukoliko želite možete:
  • pratiti moju facebook stranicu (klik OVDE), na kojoj objavljujem sve novosti, zanimljivosti i informacije vezane za blog i prijatelje bloga

Darivanje traje od danas, 30.09.2013 godine, pa do 06.10.2013 u 00:01, kada će pobednica, ili možda pobednik biti izabran putem random.org. Ime dobitnika će biti objavljeno na blogu i facebook-u, a dobitnik će, naravno, biti kontaktiran putem mail-a.


Srećno!


57 коментара:

  1. Svetlana Vujicic cecammmala@yahoo.com
    Moj problem je taj sto mi kosa opada, nekad vise nekad manje i sto se brzo masti!

    ОдговориИзбриши
  2. Jelena Jovanovic jeljov90@gmail.com

    Opadanje kose

    ОдговориИзбриши
  3. Ana Matovic, anananasmat@gmail.com

    Problem je u tome sto mi je kosa godinama na istoj duzini i dosta se proredila.

    ОдговориИзбриши
  4. rakicsanja@ymail.com
    Opadanje kose

    ОдговориИзбриши
  5. helena.medicus@gmail.com
    Moja kosa se jako brzo i mnogo masti, a krajevi se brzo krzaju, ali najveci problem je sto opada u ogromnim kolicinama posle porodjaja.

    ОдговориИзбриши
  6. Sviiiiđa mi se :))
    Meni kosa užasno opada. Zanimljivo je da sprečava preterano sedenje, meni su već krenule sede :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj, nije valjda? Moja drugarica je prve sede dobila sa 18godina i ima ih sve više i više, ali to rešava farbanjem. Učestvuješ li u igrici? Da znam da li da i tvoj komentar uzmem u obzir prilikom izvlačenja?

      Избриши
  7. milicastojkovic86@gmail.com
    pucanje krajeva i kosa mi je bez sjaja :(

    ОдговориИзбриши
  8. opadanje kose :(
    savictamara88@gmail.com
    Tamara Savic

    ОдговориИзбриши
  9. trkulja.v@gmail.com
    rast kose mi je najveci problem

    ОдговориИзбриши
  10. Ajde da pokusam:)
    Julijana Grujic
    julijana.grujic@yahoo.com
    Glupo, gluuupo opadanje kose koje nikada nije bilo ovako intenzivno :O

    ОдговориИзбриши
  11. Ne učestvujem u nagradnoj igri, samo želim da kažem da je meni Brahmi Amla ulje preporodilo kosu. Koristim ga godinu i po dana, u početku pre svakog pranja (dva-tri puta nedeljno tokom tri meseca). Kosa je brzo počela da mi se manje se masti, ulje mi je ublažilo simptome seboreje (svrab pre svega) i pomerilo mi je potrebu za pranjem kose sa svakog drugog-trećeg dana na svaki peti dan. Tada sam počela da ga koristim pre svakog drugog pranja, a tokom poslednjih šest meseci ga stavljam samo jednom mesečno kako bih održala ovo stanje. Ovo je najbolji proizvod za kosu koji sam ikada koristila i nemam nameru da prestanem da ga koristim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vedrana, hvala puno na komentaru i vašem ličnom utisku. Kakav god bio, svakako je poželjan i znači kako meni tako i čitaocima bloga.

      Избриши
  12. Ja nisam iz Srbije, i ne ucestvujem, samo da pohvalim ovo ulje i post jer ga koristim. Kod nas u Bosni ga nazalost nema za kupiti, ali mi ga salju rodjaci. Cak sam mu i recenziju davno skuckala, ali nikako da dodje na red.
    Zbilja je dobro ulje, samo mi malo smeta njegov specifican miris, ali sta da se radi. Bitno da djeluje.:-)

    ОдговориИзбриши
  13. kaca_jevtic@yahoo.com
    Opadanje i jako slab rast kose je moj najveci problem..

    ОдговориИзбриши
  14. Pojacano opadanje kose koje me jako nervira:(
    stefanovicm97@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  15. Marija Rasevic
    rasevicmarija@yahoo.com
    Masno teme,suvi krajevi,najgora moguca kombinacija. :(

    ОдговориИзбриши
  16. Ivana Mirkovic
    mirkovicivanatzt@yahoo.com
    Spor rast i brzo cvetanje krajeva :(

    ОдговориИзбриши
  17. Opadanje kose, i uzasnooo brzo se masti :/
    Gajic Sonja, mail: s7.1.11@hotmail.com

    ОдговориИзбриши
  18. Pozdrav! Ne ucestvujem u nagradnoj igri, ali imam jedno pitanje. Pre pola godine saznala sam da imam hipertireozu (imam 27 god.), redovno primenjujem terapiju, ali mi se pre mesec dana prvi put u zivotu desilo da mi opada kosa i to nenormalno, bukvalno u pramenovima. Malo sam se istraumirala i evo koristim ricinusovo ulje i onaj sampon (kopriva, pantenol,...) ali za sada nema poboljsanja. Da li bi trebalo da probam sa ovim uljem, ima li sanse da pomaze kod tzv. hormonalnog opadanja?
    Hvala unapred!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zdravo, Ana.

      Pre svega, ponoviću da je kod terapije protiv opadanja potrebno vreme. Meseci su u pitanju.

      Inače, ja imam hipotireozu, predpostavljam da znaš šta je u pitanju, ali bitno je da imamo problem slične prirode. Nažalost, mislim da ti ne mogu rešiti problem ovi proizvodi, ali ti mogu pomoći ako uz to budeš primenjivala adekvatnu terapiju koju ti odredi lekar, u ovom slučaju endokrinolog. Obavezno idi kod endokrinologa, jer ova pojava nije naivna i potrebno je da ti endokrinolog objasni kada je i da li je u redu što ti opada kosa. Možda je to reakcija na terapiju, pa je prolaznog tipa, možda ti terapija ne odgovara u potpunosti, možda se nešto drugo poremetilo, možda je neki hormon van ravnoteže i pored terapije... Jasno ti je da svašta može biti uzrok.

      Kosu nećeš izgubiti trajno ali je potrebno da problem shvatiš ozbiljno i odeš kod endokrinologa koji takođe problem shvata ozbiljno. Ne znam odakle si, ali ti vrlo rado mogu preporučiti endokrinologe iz Beograda, jer imam iskustva sa mnogima (konkretno na Institutu za endokrinologiju, Interna B i Višegradska.). Ako je tvoj endokrinog nezaineresovan promeni ga. Do nedavno sam bila u kontaktu sa devojkom kojoj je kosa opadala u nenormalnim količinama, ogromnim pramenovima, pri čemu joj je endokrinolog rekao da to sasvim normalno za nekoga ko ima takav problem i da ima ljudi kojima je skroz opala kosa (Utešno, zar ne?).

      Nemoj da očajavaš, biće sve u redu, sa dobrim endokrinolog i sa mnogo strpljenja sve će se dovesti u red, kažem ti iz iskustva

      Избриши
    2. Veliko hvala na ovako detaljnom odgovoru i na savetima! :-) Zao mi je sto cujem da imas hipo, ne znam sta je ovo, na sve strane cujem za probleme sa stitnom zlezdom. :( Veruj da sve ovo ozbiljno shvatam, idem kod endokrinologa (sa KBC) od maja, za mesec dana imam kontrolu, a do tad nisam htela da sedim skrstenih ruku i zakazala kod dermatologa (sutra idem), skratila sam kosu 15-ak cm i negujem teme kako znam i umem. Jeste, treba strpljenja. Videcu kakvi ce mi rezultati biti kroz 20-ak dana, nadam se da su se hormoni donekle uravnotezili... Nikad do sad nisam imala neke ozbiljnije zdravstvene probleme, pa se navikavam na novonastalu situaciju. Ova zlezda na tooooliko toga utice da je to neverovatno!
      Tebi hvala jos jednom na savetima, divna si! :-) Ima da prostudiram tvoj blog, a i ovo ulje cu da kupim, ne moze da steti. :-)

      Избриши
  19. Pozdrav! Ne ucestvujem u nagradnoj igri, ali imam jedno pitanje. Pre pola godine saznala sam da imam hipertireozu (imam 27 god.), redovno primenjujem terapiju, ali mi se pre mesec dana prvi put u zivotu desilo da mi opada kosa i to nenormalno, bukvalno u pramenovima. Malo sam se istraumirala i evo koristim ricinusovo ulje i onaj sampon (kopriva, pantenol,...) ali za sada nema poboljsanja. Da li bi trebalo da probam sa ovim uljem, ima li sanse da pomaze kod tzv. hormonalnog opadanja?
    Hvala unapred!

    ОдговориИзбриши
  20. Aleksandra Dobardzic
    aleksdobardzic@gmail.com
    Ja nemam ogroman problem, ali kosa mi je malo suva od godinaaaa farbanja, a brzo se i masti. :/

    ОдговориИзбриши
  21. ja ne sudjelujem u nagradnoj igri jer imam ovo ulje, samo bih željela reći kako je ovo ulje stvarno jako jako dobro za kosu! ošišala sam svoju dugu kosu na kratki bob i odmah sam požalila zbog toga, pa sam ovo ulje koristila prvenstveno za brži rast, no osim toga primijetila sam kako je kosa zdrava, manje puca, ma super!

    ОдговориИзбриши
  22. Iako cesto sisam kosu, krajevi se mnooogo kidaju, te nikako da mi poraste duze od ramena. :( jos kad je ovakvo vreme, svaki pramen ima svoju politiku.

    Silvija Andonov silvija.andonov@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  23. ristic.jelena8@gmail.com
    Imam hronican problem sa peruti, jer menjam stalno sampone, inace mi je kosa sjajna i zdrava :)

    ОдговориИзбриши
  24. Jelena Skoro
    moj problem je opadanje kose vec dve godine usled stresa, nadam se da bi mi ovo ulje pomoglo. Mail: jelena2810@hotmail.com

    ОдговориИзбриши
  25. Jao, pa sve to sto si navela.. Usled stresa je doslo do proredjivanja kose, a ponekad se masti u korenu, dok su krajevi suvi. U poslednje vreme se javlja svrab i perut. Inace mi je kosa bujna i kovrdzava, i sad izgleda kao da se gore slepi a dole je griva :))
    Sad kao koristim onaj Afroditin sampon od belog luka, ali izgleda da mi ne odgovara.Dodje mi da kupim onaj konjski, a on je oko 1500 din. A bez pakovanja ne mogu, jer mi se zbog lokni kosa brzo mrsi, a ni njima nisam zadovoljna. Mozda mi zato i opada kad svasta koristim. :)
    Ako imas neke preporuke za masnije teme a suvlje krajeve i za neka supersonicna pakovanja koja na precac odmrsavaju kosu, pisi!:)

    ps. gde nabavljas te bugarske proizvode?

    Aleksandra Nikolic
    albagraeca@gmail.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sto se tice masnog temena, pripremam post o tome, ali u sustini moras da koristis dobar sampon bez silikona, parabena i po mogucstvu sulfata. Od kad koristim taj tip sampona mascenje mi se regulisalo, ali je potrebno dosta vremena da se situacija popravi. Moja preporuka je Afrodita kopriva, Velnea, Allin..
      Sto se tice pakovanja imas dosta toga na blogu.

      Ako mislis na ruzinu vodicu, kad kazes bugarski proizvodi onda -www.bugarska-ruza.rs

      Veliki pozdrav

      Избриши
    2. Ako naidjes i na neki dobar proizvod protiv mrsenja kose, bas bih ti bila zahvalna :) Ko ima kovrdzavu kosu, zna kolko je tu suza i novaca potroseno. A cim stavis gumicu (kad treniras ili nesto drugo radis), odose kovrdze i napravi se dzomba ;) Feniranje pomaze na kratke staze, ali i ono unistava dlaku. I cini mi se da onda vise opada.
      Da nisi mozda probala onaj choco keratin brazilski tretman? :)

      Pozz :))

      Избриши
    3. Meni su protiv mršenja pomogle dobre maske za kosu. Imaš zaista puno toga na blogu, pa ne bih da ovde pravim gužvu i dodatno pišem. Nemam kovrdžavu kosu, ali pretpostavljam kakav problem imaš. Kovrdžava kosa je po pravilo jako suva i potrebno ti je nešto što će BAŠ da je hidrira. Odlično pakovanje je DAVINES VM o kojem nisam pisala, ali googlaj i naćićeš svašta o njoj. Tvojoj kosi, po mom mišljenju nisu dovoljna ona drugstore pakovanja. Ovo pakovanje je malo skuplje ali zaista vredi.

      Što se tiče keratinskog tretmana, ja sam žestoki protivnik, naročito ako imaš kovrdžavu kosu. To je moje subjektivno mišljenje, ali poštujem i tuđe, kao i tuđu potrebu da to radi. Ja ne bih.

      Pozdrav

      Избриши
  26. zokaletic@gmail.com
    opadanje kose i brzo se masti

    ОдговориИзбриши
  27. djinact91@gmail.com
    opadanje kose najvise... :-( i jako sporo raste...

    Pozzic :-*

    ОдговориИзбриши
  28. Moj problem je los kvalitet kose, te to pokusavam da nadomestim adekvatnom negom. Cula sam da je Brahmi ulje odlicno i zelim da probam

    Aleksandra Devic
    asm.sandra@hotmail.com

    ОдговориИзбриши
  29. E da i samo da se na dovezem, da kad kliknem na link ka fb, izbacuje mi stranicu na kojoj kaze Page Not Found...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. https://www.facebook.com/pages/Zdrava-kosa

      Ovo je link. Ne znam zbog čega ti to izbacuje :/

      Избриши
  30. Trenutno mi je problem opadanje kose sa kojim do skoro nisam imala problema :/
    jovaninkutak@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  31. Teodora Djordjevic teatheichy@gmail.com
    Moj problem je suva i ostecena kosa nastala dugogodisnjem izlaganju hlora(sport) i svakodnevnim pranjem i feniranjem kose(isto zbog sporta) nema nikakvog sjaja,opadanje kose zbog farbanja i procvetali krajevi i pucanje krajeva istih.

    ОдговориИзбриши
  32. Andrijana Kovacevic le.piaf85@gmail.com
    Vec neko vreme (3-4 meseca) se brzo masti i pojavio se svrab i bubuljice koje su bolne a neke od njih su i pune gnoja (ovo sa bubuljicama je pocelo prosle zime). Opada i opada i ne znam kako da povratim onu gustinu koju sam imala pre mnogo godina.. Dermatolog u studentskoj je preporucila Phyto sampon i jos nesto uz to za bubuljice i pantogar kapsule (nije mi bilo dobro kada sam videla cenu i odustala od toga).

    ОдговориИзбриши
  33. ja nemam problema sa kosom ali moja sestra ima pa me interesuje ako neko moze da mi kaze gde to ima da se kupi u KRAGUJEVCU? i ona je probala dosta stvari od prirodih maski koje smo pravile,preko afroditinog sampona od luka i sampona od ad kapi,koprive i pantenola ali jedino sto joj se desava jeste da joj brzo raste kosa,imala je vioma gustu kada je bila mala a sada joj opada (mahom od stresa) i brzo joj se masti a koja joj je inace suva,ako ima neko neki savet unapred hvala :D

    ОдговориИзбриши
  34. ukoliko ga ne dobijem, svakako cu ga kupiti :)
    moj trenutni problem je opadanje kose koje je intenzivnije nego inace, pa se trenutno trudim da ga sprecim ricinusovim uljem.
    Ana Petrovic, ancibal12@hotmail.com

    ОдговориИзбриши
  35. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  36. Suzana Sakovic
    ledenod@gmail.com
    Problem je sto mi se jako masti teme,i kosu moram da perem svaki dan,nekad mi se kosa umasti posle samo nekoliko sati. Takodje veliki problem sto mi cvetaju krajevi brzo. Brzo mi raste kosa ali krajevi cvetaju zajedno kako kosa raste i suvi su mi krajevi.

    ОдговориИзбриши
  37. jelena.prokic142@gmail.com
    Moj problem je sto mi se kosa lako rascveta i nikako da poraste.

    ОдговориИзбриши
  38. Znaš li možda slučajno gdje se ovaj proizvod može kupiti u Hrvatskoj, ili Bosni? Pitala sam u ljekarnama,i u Hr i BiH, i nemaju :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Na sajtu ajur - veda mozete pronaci sva prodajna mesta. Ako ne postoji u vasem gradu, pokusajte da pronadjete drugog proizvodjaca.

      Избриши
  39. Da li se ovo ulje stavlja na cistu kosu,meni se kosa jako brzo zamasti i sad ne znam da li ce imati delovanje ako ga stavim na masno teme glave? Da li znate da li ono dodatno masti kosu tj da li se tesko ispira?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema veze to sto ti se teme brzo zamasti. Ne masti dodatno kosu i ne ispira se tesko.

      Избриши
    2. Mene muci to sto ne znam da li ce dobro delovati ako ga stavim prljavu kosu tj teme, jer nigde ne nadjem informaciju da li se ulje mora stavljati na cisto teme?

      Избриши
    3. Imaće dejsva i na prljavoj kosi :) Ulje se stavlja pre pranja, znači kada je kosa već spremna za pranje.

      Избриши
  40. Moj problem je osetnjiva koza glave,nemam perut ali mi u poslednje vreme kosa dosta opada.Brzo se masti a na krajevima je suva.

    ОдговориИзбриши
  41. Imam problem sa ovim uljem. I posle pranja (2x samponiram), i posle maske, oseca se u mojoj kosi, ali ajde to, nego sto mi skroz umasti teme, ne znam u cemu je problem

    ОдговориИзбриши