Šta poneti na plažu/bazen?

Možda bi neko sa strane bio šokiran kada bi otvorio torbu koja pripada devojci (npr. blogerki) koja OBOŽAVA kozmetiku... Ali, ne razumem kako neki ljudi ne shvataju-nama sve to  t r e b a! :)

Savršena prilika da spakujemo svašta nešto u torbu jeste odlazak na plažu/bazen. Nisu uzalud oni cegeri toliko veliki. :)

Ja volim da nosim sve što mi u bilo kom slučaju može zatrebati. Neke stvari sigurno i ne iskoristim, ali bolje da su tu, za svaki slučaj.



Kada su u pitanju proizvodi za kosu, moram da ponesem ono osnovno, a to svakako nije samo šampon, jer je gotovo neizbežno da  jako sunce, hemikalije iz bazena i morska so ne naude dlaci. Naročito tada je potrebno da obezbedimo kosi hidrataciju, jer su spoljni uticaji leti nemilosrdni.

Znači, idemo redom:

  • Češalj 
  • Pre nego što uopšte izađem na sunce, obavezno na kosu stavim sredstvo sa UV zaštitom. Uglavnom je to neka prskalica (Npr.Revlon uniq one) To može biti i onaj najobičniji leave in balzam (samo pogledajte u listi sastojaka da li imaju UV zaštitu) ili silikonske kapi/kristali. Obavezno još jednom u toku dana nanesem to na krajeve, naročito posle dužeg boravka u vodi.
  • Šampon. Izuzetno je bitno da nakon kupanja detaljno operemo kosu, jer je sasvim jasno da hlor ili morska so, mogu da naškode dlaci, inače će ona postati porozna i suva. Najbolje je da to bude neki blag šampon, jer kada smo na odmoru kosu peremo svakoga dana.
  • Regenerator-Najbolje je da to bude nešto hidratantno, proteine možemo ostaviti za negu kod kuće. 
  • Kao završnicu opet naneti leave in balzam (balzam bez ispiranja), neko ulje za negu, ili šta već koristite pri poslednjem koraku... Ostavimo kosu da se osuši prirodnim putem, i to je sve!


Sem proizvoda za negu kose i klasičnih stvari koje svako nosi na plažu (da ne nabrajam :)) nosim još neke sitnice:

-Aceton i lak za nokte, iako uglavnom nemam potrebu da ga popravljam
-Pinceta, ukoliko vidim neku zaboravljenu dlačicu
-Dezodorans u stiku
-Balzam za usne
-Gel za umivanje i tonik
-Hidratante kremice za lice i telo

A šta vi obavezno nosite na plažu?

12 коментара:

  1. Slazem se za zastitu kose, to je prvo sto uradim, mada i na plazi se prskam svaki cas kad izadjem iz vode :D
    Krema za suncanje za lice i telo sa visokim faktorom,balzam za usne, naocare, gumica za kosu. To su sstvarcice koje obavezno nosim, sve ostalo moze, a i ne mora :D

    ОдговориИзбриши
  2. Cek, sve ovo nosis na PLAZU? ili na more generalno? :) sta ce ti gel za umivanje i aceton na plazi? :) Ja nosim na plazu :sesir, pakovanje (vukla sam placentu hahaha svakog dana :D) , pre plaze prskam nekom prskalicom, pa tamo kad izadjem iz vode isperem svaki put kosu i svaki put stavim pakovanje, nosim kremu za suncanje, ulje za suncanje, termalnu vodu za lice, labelo :) to je to :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ps.i jel samponiras kosu na plazi? Ja nikada...osusila bi mi se nacisto....ispiram je slatkom vodom i stavljam mnogo pakovanja da je zastitim a opet malo postane kruta, al to je valjda i normalno, posle osvezim krajeve sisanjem :) Zato se ne treba sisati pre nego posle mora :)

      Избриши
    2. Ne samoniram uvek..Svaki drugi dan, mozda. Sampon moze mnoogo da isusi kosu, zato uvek uzmem neki blag.. Radim isto kao sto si i ti napisala..Ispiranje slatkom vodom+pakovanje...

      Naravno, sisanje je obavezno posle leta, iako nekad deluje da nije potrebno :) Makar malcice da se skrate krajevi.

      Избриши
  3. Ja, pored onih klasicnih stvari za plazu obavezno nosim i korektor-u slucaju da mi nesto iskoci na licu :), nosim rezervne japanke, parfem, snalice i gumice, sjaj za usne...
    A od mazalica za kosu obavezno nosim masku, sampon, a kod kuce isprskam kosu sredstvom sa uv zastitm... Ili kad to nemam, uzmem kremu za telo za zastitnim faktorom i malo namazem na kosu,

    ОдговориИзбриши
  4. Aceton-U slucaju da mi se lak skine na nekom noktu :) Ne podnosim to.

    Gel za umivanje moram, jer imam osetljivo lice... Pre neki dan sam se kupala na Adi, a svi znamo koliko je prljava (sama sam kriva sto se kupam, znam :) ), i naravno da moram da se umijem posle toga.

    Bazen, na koji inace idem (a i Ada) je prilicno udaljen od mesta u kome zivim, da mi je kuca blizu, ne bih sigurno sve to nosila :D

    Kad sam na moru, ne moram bas sve to da vucem, jer je smestaj uglavnom blizu, ali vecinu stvari nosim, iako veliki deo toga ne koristim :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Aa, jasno jasno :) Uh ni ja ne podnosim oguljen lak! Mislila sam da sam jedina koju to uzasnooo nervira! :) ja nosim lak pa pokrijem :D na plazu ga doduse nisam nosila :) a za Adu bih verov.ponela vise stvari nego ti :)

      Избриши
  5. Odlican post :)

    Ja takodje nosim sve navedeno, plus termalnu vodu, vlazne maramice i gomilu (ne)potrebnih sitnica :D

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala draga... A koju termalnu vodu koristite?? Moram i ja da probam kad vec toliko pominjete i ovde i po forumima ... :D

    ОдговориИзбриши
  7. Obavezno nosim neku prskalicu za kosu, termalnu vodu, labelo i pincetu... normalno sredstvo sa SPF... sve ostalo ne volim da vukljam jer volim natenane da uživam u povratku kući :)

    ОдговориИзбриши
  8. Slažem se za zaštitu kose, obavezno stavim prskalicu na kosu, ne čini čuda, ali je makar nešto, leti kosa obično ne izgleda baš najbolje, ali ponešto se može i sprečiti uz malo truda ;)

    ОдговориИзбриши
  9. Upravo se spremam na more, i posto sam googlala,pronasla sam ovaj post i tvoj blog.
    Bas mi se dopada, i drago mi je sto sam ga pronasla, jer mi je kosa u haosu.

    ОдговориИзбриши