Kada kosa pozeleni

Prošle godine sam imala jedan peh na bazenu. Totalno sam zaboravila da blajhana kosa u kontaktu sa hlorom postane zelena. Kada sam videla zelene pramenove, blago rečeno-poludela sam. Nisam znala šta da radim, prvo što sa pomislila je da se prefarbam, ali sam opet strahovala na šta će to da lići.

Na sreću, za 15-ak minuta sam rešila taj problem, i zelena boja je nestala, lakše i brže nego što sam mislila. I to uz pomoć najobičnijeg kečapa.

Prvo sam detaljno oprala kosu, zatim je uvila u peškir da se malo ocedi, a onda nanela kečap na celu kosu. Držala sam ga nekih 10-15 min. i isprala, i zelene boje više nije bilo.

Drugi načini za neutralisanje zelene boje: pomoću rastvora jabukovog sirćeta, jednog aspirina ili andola (Rastvoriti aspirin u malo vode, staviti na kosu da odstoji, a zati isprati)



6 коментара:

  1. To sam i ja radila, odlična stvar! Nisam verovala da "radi", ali popravilo je situaciju :)

    ОдговориИзбриши
  2. Ni ja nisam verovala, ali sam iz ocaja probala, jer nisam znala sta bih drugo, jer nista sto bi pomoglo nisam imala u kuci :)Sad mi je smesno :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mene su svi od reda zezali, da stvljam dodatke za pljeskavicu na glavu i bla bla, ali sam ignorisala. Čak je kečap dobar za kosu i ovako, meni je posle toga baš bila lepa i mekana...

      Избриши
  3. Анониман19. јул 2013. 02:22

    Meni je prošle godine pozelenela ali sam je prefarbala. I uzela sam neku pepeljastu nijansu i ostala sam zelena. Moj savet za one koji vec pozelene da uzmu neku topliju nijansu farbe ako vec hoce da se fabaju. Neku koja ima crvenkasti odjsjaj, jer crveno ubija to zelenilo, koliko sam razumela :)

    ОдговориИзбриши
  4. E da, citala sam negde da i malo crvene farbe resava problem sa zelenom bojom.

    ОдговориИзбриши