DIY Maska za SUVU kosu

Izmiksujte 1/2 zrele banane,  dodajte 2 kašike meda i nekoliko kapi bademovog ulja. Utrljajte u teme ali i po celoj dužini, i nakon 20min isperite.

Zahvaljujući banani, kosa će dobiti vlažnost, za kojom suva kosa vapi, a ukoliko usled suvog temena osećate svrab, očekujte da ova maska reši i taj problem.

Med prirodno regeneriše i hidrira kožu skalpa, daje bujnost kosi..  Veoma je koristan u lečenju suvih i oštećenih vlasi. Omogućava brže prodiranje sastojaka u kosu i omekšava je. Ima antibakterijsko svostvo i pomaže kod iritacija kože. Sadrži mnoge vitamine i minerale, uključujući vitamin B6, kalcijum, bakar, gvožđe, mangan, magnezijum, fosfor, kalijum, natrijum, cink... 

Bademi u sebi sadrže visok nivo proteina, vitamina E, i mnogih korisnih supstanci koji potpomažu oporavku kose.




8 коментара:

  1. Анониман31. јул 2013. 01:10

    Moze li neko da napise gde kupiti ta prava ulja? Zdrava hrana?

    ОдговориИзбриши
  2. Imas u apoteci, neka i u zdravoj hrani (kokosovo npr.), možeš poručiti online. Imam i probotanic ulja, koja mozes naci u bolje opremljenoj prodavnici zdrave hrane, ili poruciti sa interneta.

    Uglavnom, gde god budes kupovala ulja koja zelis da koristis za negu kose, OBAVEZNO naglasi da želiš NERAFINISANO... Znači, ulje koje je čisto, bez ikakvih dodataka, u vidu mirisa, hemijskih sastojaka i sl.

    ОдговориИзбриши
  3. Ja imam suvu kosu i baš ću da probam ovo da smućkam :)

    ОдговориИзбриши
  4. Ja jedino na krajeve da probam jer mi je bas masno teme :)

    ОдговориИзбриши
  5. Da, mozes, a pisala sam i post pre toga o pakovanju za masnu kozu, pa pogledaj.

    ОдговориИзбриши
  6. Morat cu ovo probat jer mi je kosa tako suha od pramenova..

    ОдговориИзбриши
  7. Ja sam totalni kreten ispala proslog leta. :( Moja kosa, koja inace prirodno nike presuva, je kao metla nekada sto se suvoce tice :( farbala sam je zbog frizerske greske i izvukla boju sama ali ju je to kostalo kvaliteta....od tada se ne farbam vise iako sam godinama pre toga to radila i nikada njen kvalitet nije bio los, ili ja to makar nisam primecivala, jer je samo vazno biko da budem plava. Prirodno sam tamno plava, mnogo lepa boja kose, sada se to uoblicilo jer raste i stopilo se sve i izrasla je moja meka kosa divna neostecena jesno 15cm al ostatak je suv mnogo, kao nikada pre, seckam je redovno, retko feniram (ah a pre sam je stalno fenirala i nikada nije bila ostecena) ...Probacu ovo da stavim na nju, ocito joj treba hidratacija, imam brso maski i mazalica al ti krajevi grrr jedva cekam da ih se vise otarasim...al ako ne mislim da diram duzinu, koja je do traka brusa, malo ispod, potrajace....plus najsmesnije je sto mi sama duzina i nije ostecena, samo stepenasti delovi oko lica! Poduzi komentar, mozda nekome koristi da zna da ako hoce da farba kosu 3x u toku 7 dana (pri tom je posvetljujuci) da to ne cini :)

    ОдговориИзбриши