Alternativa za skuplje proizvode

Zašto bismo za neki proizvod dali 2000din ukoliko  proizvod koji ima isti efekat košta upola manje?

Upravo, poučena ovakvim iskustvom, rešila sam da vam predstavim neke moje alternativne opcije, kada mi novčanik upadne u krizu ili kad jednostavno neću da bespotrebno potrošim više novca.

Loreal Elseve Color Vive (oko 350din=200ml)-umesto Revlon Uniq one (oko 1500din=200ml). Iako Revlon Uniq one.nije učinio čuda mojoj kosi, ja njega ipak mnogo volim. Miris mi nije važan, ali meni se njegov jako dopada i navukla sam se na njega. Kosa mi bude meka i lako se raščešljava, pritom se ne masti dodatno, ali ne znam koliko štiti od toplote fena/prese, jer su mi u tom periodu bili užasni krajevi (samo krajeve sam ravnala, ali sada je sve divno, jer sam se ošišala :) ).. Kada sam njega potrošila, kupila sam ovu crvenu Loreal prskalicu koja je za mnooogo nižu cenu činila isto. Mislim da štiti od toplote više nego revlon, sudeći po krajnjem utisku a i po sastojcima (silikoni, kojih ima dosta), a čak sam i zadovoljnija svojom kosom od kada sam prešla na ovu prskalicu.

Selective Amino Keratin (oko 1000din=300ml) umesto Davines Hair Building Pack (oko 2000din=200ml). Oba su proteinska pakovanja (maske/tretmani ili kako god hoćete), i imaju istu svrhu i bar meni isti efekat. Oba proizvoda su fenomenalna, ja sam prezadovoljna. I zaista čine čuda oštećenoj kosi. Samo budite uporne i shvatite da morate da promenite sve, od loših navika, preko loših šampona, da u negu uvrstite dobra pakovanja, prskalice, serume, ulja i sl. Još jednom, oba proizvoda su odlična, ali ako vam je bitna cena, nećete pogrešiti sa Amino Keratinom

Serical Placenta (1kg=350din) (ili Still malina 500ml=300din) umesto Davines VM (oko 2000din=200ml) Davines maske su zaista jedne od najboljih u klasi maski koje se mogu kupiti kod nas. Ali kada je u pitanju hidratacija, po znatno nižoj ceni sam pronalazila proizvode koji su mi pružali dovoljno hidratacije da ne moram da tragam za skupljim proizvodom. Ja Davines obožavam. I da imam više novca na raspolaganju kupila bih i ovu masku i svašta još nešto, ali često nisam u mogućnosti, a pošto Placenta i Malina baš dobro hidriraju (bar moju kosu koja je imala blajhane pramenove koji su skoro prefarbani pa sam ponovo brineta, što znači da je prilično tretirana) onda nema potrebe da kupujem Davines VM. Možda ne bi isto rekle osobe sa ekstremno suvom kosom (nisam imala iskustva sa takvim slučajevima), ali za nas sa suvkastim krajevima, mislim da su prva dva pakovanja ipak isplatljiviji izbor.

Loreal Elvive Extraordinary oil (100ml oko 800din, ako se ne varam) umesto Macadamia oil-125ml=oko 1900din, a 30ml=760din
Da se razumemo, oba imaju silikone, i nisu čista ulja, ali umeju da učine kosu jako lepom. Naravno, stavljaćete ih samo na krajeve i onda nema problema :)  Da ne dužim, oba su mi sasvim ok, i po meni, oni deluju isto, a isto sam čula od još par devojaka, tako da, ukoliko tražite povoljniju soluciju nećete zažaliti ako uzmete Loreal.

Afrodita Kopriva (ili sa belim lukom-Ne smrdi, ne brinite :)), 1l=oko 270din umesto bilo kog dragstorskog Loreal šamponona, Gliss-a, Nivea i sl., 200ml=oko 200-300din
Dosta sam pisala o Afroditinom šamponu od koprive, ali zaista sa razlogom. Ukoliko želite da vam kosa RASTE i da bude ZDRAVA DUŽE VREME, a ne samo zamaskirana silikonima (koji zaguše teme glave, što je i gore od oštećenih vrhova) onda morate da izacite šampone prepune štetnih sastojaka! Razumem ako bežite od litarskih šampona. Nekada sam i ja to radila misleći da nemaju ništa što neguje, da ostavljaju kosu suvom i zamršenom... I sve zbog marketinškog trika. Ovi šamponi su jeftini ali i fenomenalni, jer imaju samo ono što će očistiti i teme i dlaku od nečistoća, bez nepotrebnih supstanci koje će nam dati privid da nam je kosa zdrava i sjajna, a zapravo je obložena silikonima koji će stvoriti masku, i onemogućiti kosi da lepo raste i da bude zdrava iznutra. (PROTIV SILIKONA SAM ALI SAMO KADA SU U PITANJU ŠAMPONI!) Znači, ne samo što ćete uštedeti novac, već ćete i častiti svoju kosu!



Nadam se da je ovaj post nekome bio od koristi, a ukoliko vi imate neku dobru zamenu za skuplji proizvod, podelite to sa nama :)

Pozz :) :*

16 коментара:

  1. Анониман19. јул 2013. 02:19

    Super post. Bas mi je trebalo da pronadjem zamenu za HBP, jer sam djak i nemam dovoljno novca da ga opet kupim.

    ОдговориИзбриши
  2. Hbp je ooooodlicna stvar. Nakupovala bih brdo tih proteinskih tretmana, ali mislim da bi tad definitivno prešlo u bolest :)

    ОдговориИзбриши
  3. Super post. Ja Macadamia ulje koristim tako sto ga dodam u pakovanje koje drzim na kosi 10ak minuta i kosa mi posle izgleda nikad bolje i mekse. E sad planram svakako da kupim ovo L'Oreal ulje, ali njega ne mogu bas da koristim tako sto dodajem u masku? Ili gresim. Macadamiu nisam nikad stavljala na krajeve suve kose, bitnije mi je u masci.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман19. јул 2013. 21:13

    Ovo mi je trebalo. Hvala na ovom tekstu

    ОдговориИзбриши
  5. Meni Afrodita od belog luka stvara perut :/
    Loreal ulje je nezamenljivo :)

    ОдговориИзбриши
  6. I meni se nakon koprive u pocetku javila perut, ali posle je sve bilo ok.

    Ne odgovaraju svima iste stvari, to je definitivno :)

    ОдговориИзбриши
  7. Jesi koristila Macadamiu masku? :)Zanima me kakva je, mislila sam.da za pocetak kupim 1 kesicu....:) Njsu jeftini uopste :( I ta ulja hm ne znam ni ja prijaju kosi lepo mi izgleda al me je strah da ih stavljam, da se ne oteza kosa pa popuca, frizerka mi stalno gobori da su bolje lreme za kosu i da silikoni kao serumi ne valjaju...Pa ne znam....malo mi je stepenasta kosa pa ne mogu da "ubodem " bas iskljucivo krajeve (da mi je skroz "lenjir " ravna, ne bi bilo problema :)) Veliki pozdrav, suler je blog, svakog dana ga posecujem i cekam novi post :) Julijana (napravila sam "profil " :D)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tu masku nisam probala, ali nisam nešto zagrejana za nju, ne znam zašto... Možda zato što znam da za tu cenu mogu da kupim proizvod koji je mnogo dobar a koji sam koristila... Ne volim da rizikujem sa skupim pakovanjima..

      Ja imam jako tanku kosu i budi sigurna da ulja ne mogu to da prouzrokuju, jer bi se to prvo desilo mojoj kosi. Mozda grubo zvuči, ali frizerima ne verujem. U više od 90 % slučajeva sam se opekla sa frizerima. Nekad mi se čini da su naučeni samo da šišaju i feniraju, a da ništa o nezi ne znaju.

      Silikoni umeju da budu jako štetni, ako ne znaš da ih koristiš, tako da pusti prazne priče.

      Ja sam imala stepenastu kosu zbog koje sam ludela, jer mi je večito neki stepen bio oštećen. Onda sam se ošišala na dugi paž i prezadovoljna sam.. Razmisli o toj ideji.

      I hvala puno na praćenju. Nadam se da će blog biti vremenom još bolji, uskoro su u planu neke igrice, tako da prati i dalje :)

      Избриши
  8. Kupila sam ovaj afroditin sampon,nisam ni pola boce jos potrosila,ali ja ne mogu da kazem da mi manje opada kosa :(
    Kada provucem ruku kroz kosu,2-3 dlake izvucem sigurno,a narocito kada mi je prljava kosa,kada je operem posle toga bude manje...nije mi jasno

    ОдговориИзбриши
  9. Pozdrav znas li mozda gde da nadjem serical maske u doboju.hvala

    ОдговориИзбриши
  10. L'oreal, Schwarzkopf ,Garnier pereporucujem od svi srca ovi proizvodi su divne predivne.Shamponi od L'oreal suuu predivne nz Elseve sam ih probala ali Viva linije shampona jer u Makedonija ne mogu ih naci i ne znam koju razliku je izmegu nih :/

    ОдговориИзбриши
  11. Zanima me kako nanosis pakovanje ili masku na kosu, da li stavljas do korena? Kakva je "ECHO FARCOM" sa plavim poklopcem za ostecenu kosu? Moja kosa je ostecena od feniranja, ne farbam se.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Na dosta mesta sam na pisala da pakovanja isključivo stavljam od ušiju ka krajevima. Nikako u blizini kože glave. Nisam probala navedenu masku.

      Избриши