Redken Extreme Builder Plus - Maska za kosu (proteinska)


Moja ljubav prema Redken-u nastala je onog trenutka kada sam otkrila Redken All Soft - najbolju hidratantnu masku koju sam do sada probala. Naravno da sam nakon toga morala da probam još neku masku iz njihovog asortimanu, i na vašu preporuku, poručila sam Redken Extreme Builder Plus.

Proizvođač kaže daje ovo jačajuća maska za tanku i oslabljenu kosu kosu, sa čime mogu da se složim. Obećava da inzenzivno neguje i ojačava kosu, štiteći oslabljene delove. Pruža kosi zdrav izgled i čini je otpornijom. Nanosi se, kao i svaka maska, nakon šamponiranja, na peškirom prosušenu kosu. Ja je nanosim masirajući malu količinu, pramen po pramen. Slobodno je možete koristiti štedljivo jer je dovoljno jaka i nema potrebe nanositi veću količinu. Proizvođač tvrdi da je dovoljno držati je 5-15 minuta na kosi, a ja bih rekla da je dovoljno da je držite 15-30min. za najbolje rezultate.

Maska dolazi u bočici u kojoj staje 250ml proizvoda, što je količina koja vam dugo može trajati s obzirom da je u pitanju jaka, koncentrovana maska za kosu. Ima fin miris, koji se ne zadržava dugo u kosi, srednje je gusta i vrlo lako se razmazuje po dlaci. Ja je uvek držim između 15-30min.nakon čega je temeljno isperem. Vrlo lako se ispira i nakon ispiranja ne ostaje mastan sloj na dlaci.


A sada, da pređemo na ono najbitnije, tj. na krajnji rezultat zahvaljujući ovoj maski. Dakle, u pitanju je proteinska maska, a one su namenjene jačanju dlake. Cilj korišćenja ovakvih maski jeste da se zahvaljujući proteinima u sastavu ojača struktura dlake, da ona postane otpornija na spoljne uticaje i da se uspori proces oštećenja. Ukoliko je kosa farbana/peglana/često fenirana, struktura dlake je samim tim oštećena (iako nekada to nije odmah vidljivo golim okom) i proteinskim maskama ćemo usporiti taj proces oštećenja (pucanja/cvetanja) i jačanjem ćemo sprečiti da spoljni uticaji utiču na njen kvalitet. Proteinske maske su specifične po tome što daju osećaj punoće dlake i kada je dodirnete imate utisak da je ojačana.
Već 6 godina isprobavam proizvode i vrlo lako mi je da prepoznam dobru proteinsku masku, a ova definitivno jeste jedna od njih.

Nakon korišćenja ove maske kosa je zaista punija na dodir, nije slepljena, a sjajno je zaglađena. Ono što mi se posebno sviđa kod ove maske, što nije uvek tipično za proteinsku negu, jeste da je kosa jako glatka i meka na dodir (nije meka kao nakon Redken All Soft, ali za jednu proteinsku masku je efekat odličan), kosa se divno sija i izgleda negovano. Naravno, pod prstima ona deluje punije i jače. Korišćenjem samo ove maske i tek ponekad neke slabije hidratantne, u toku testiranja, zaista mogu videti ogromne rezultate po pitanju kvaliteta. Moja kosa, iako izgleda sjajno i meko, ima veliki problem sa time što je izuzetno slaba i tanka (po prirodi) a samo dodatno otežava situaciju činjenica da se već godinama borim sa hormonskim disbalansom. Zato su mi proteinske maske izuzetno bitne, kako bih je ojačala, jer se u prošlosti dešavalo da je samo jedno peglanje na najnižoj temperaturi  vidno ošteti.

Od kada sam vam rekla da je testiram, tražite mi da je uporedim sa Schwarzkopf Peptide Repair Resque, i Schwarzkopf  Fibre Force maskom. Najiskrenije, sve tri pomenute maske su u samom vrhu po pitanju kvaliteta, u odnosu na sve drugo što sam probala. Redken je cenovno i po kvalitetu malo iznad ostale dve maske od Schwarzkopfa, ali i one su zaista sjajne. Ja uvek preporučujem da nakon što potrošite jednu proteinsku masku ne kupujete opet istu, već uzmete neku drugu, kako biste kosi pružili različite formulacije, a sve 3 maske su sjajno formulisane, tako da, ako ste u mogućnosti, probajte u budućnosti svaku od njih. Kod Redkena bih posebno istakla to da je i trenutni efekat divan, iako to nekad kod proteinskih izostaje ili je manje izraženo.  

Svakako, ovo je jedna sjajna, kvalitetna i rekla bih, luksuzna nega za kosu, za koju imate moje preporuke.

Gde kupiti? www.prodajakozmetike.com i u njihovoj radnji u Novom Sadu- Njegoševa 15 (u drugim prodavnicama se cene znatno razlikuju, i za više od 1000din.)
Količina: 250ml
Cena: 3200din.
Sastav:


4 коментара:

  1. Znaci svakako jeste bolja od ove dve? Skupa investicija za mene, ali moracu da je uzmem. Kosa mi je grozna, bezivotna, nece da raste. Pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa, kao što rekoh. Ako kosa zaista ne raste, maske tu ništa ne mogu. Mora se otkriti uzrok sporog rasta (najčešće potiče iznutra), a ako se krza i tako imaš utisak da ne raste, onda se definitivno treba jačati proteinskim maskama.

      Избриши
  2. Hej :) Procitala sam da drzis ovu masku oko pola sata na kosi, medjutim meni se obicno od proteinske maske ucvrsti kosa do te mere da ne mogu da je rascesljam, ako je drzim od 10 min. Inace sam i po netu citala da se te proteinske drze tako krace bas iz tih razloga, pa sam htela da te pitam da li ti se to desava sa ovom maskom kad tako dugo drzis? :) Pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Napisala sam da držim od 15-30min. Ako ti se kosa toliko ukruti od proteinske maske to vrlo lako rešiš sa malo balzama ili hidratantne maske. Mnogo puta sam isticala da nema pravila da li će, kada će i koliko će proteinska maska nečiju kosu ukrutiti, ali moje iskustvo sa ovom maskom jeste da je dlaka punija na dodir, ali da uopšte nije kruta. Ne znam jesi li pročitala ovu recenziju do kraja, ali napisala sam to. Sve utiske koje steknem prilikom testiranja napišem i u samoj recenziji.

      Избриши