Šampon Rose of Bulgaria

U narednom periodu vas očekuju recenzije nekoliko proizvoda koje testiram duže nego što sam očekivala.  Razlog za to je što mi tih par proizvoda nisu u potpunosti odgovarali, nisu ostavili dovoljno jasan utisak na mene, ili me je jednostavno nešto kočilo u pisanju recenzije.

Proizvod koji ću vam danas predstaviti jeste jedan od onih koji su mi "pravili problem".



Ovaj šampon sam dobila od divnih ljudi sa sajta  bugarska-ruza.rs . Deo je paketa o kojem sam pisala OVDE, pa ukoliko vas interesuje bacite pogled i na ostale proizvode iz njihove ponude.

Prirodna ružina voda sa sadržajem etarskog ulja ruže je jedinstven sastojak u ovom specijalno formulisanom šamonu. Ima anitbakterijska svojstva, čisti, osvežava i tonizira kosu. Sadrži i D- pantenol koji hidrira i hrani kosu dajući joj mekoću.

Šampon ima jak miris ruže, kao i svi ostali proizvodi. Ima 300ml. Miris je prilično intenzivan a mogao se osetiti i dok nisam otvorila kartonsku kutiju u kojoj su proizvodi bili upakovani.

SASTAV
Aqua, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betane, peg-4 distearyl ether, distearyl ether, dicaprylyl ether, sodium chloride, cocamidopropyl betainamide mea chloride, polyquaternium-44, rosa damascena flower water, cocamide dea, parfum, panthenol, methylchloroisothiazolinone, methylisothazolinone, lactic acid, ci 14720, geranol, citronellol.

Ono što izbegavam, ili bar pokušavam da izbegnem, kada su u pitanju šamponi, jesu sulfati i silikoni. Ovi sastojci izazivaju reakciju na mom temenu u vidu svraba i masne peruti. Teme mi je jako osetljivo, tako da, ukoliko vaše teme nije, ne mora da znači da ćete imati reakciju poput moje.

Ipak sam rešila da probam ovaj šampon, radi eksperimenta, jer sam zaista svim ostalim proizvodima iz ove kolekcije jako zadovoljna, naročito maskom za kosu koja mi je postala jedna od omiljenih (za recenziju KLIK OVDE).



UTISAK NAKON KORIŠĆENJA
Dovoljno je jedno šamponiranje, jer ovaj šampon stvara jaku, bogatu penu. Ispira se lako, ne ostavljujući sloj na dlaci koji je otežava. Nakon pranja kosa izgleda lepo, čisto i lepršavo. Ono što je problem nakon određenog vremena jeste što teme počinje da me svrbi. Ako prođem prstima kroz teme pod prstima mogu da osetim tragove masne peruti. Kada sam se prvi put susrela sa ovim problemom, pomislila sam da ne isperem dobro kosu, od tada veliki akcenat stavljam na ispiranje, ali ovo očigledno nije problem, već mi jednostavno teme reaguje loše na određene sastojke. Pošto se pojavljuje masna perut, nekako je logičan sled događaja da i sebum malo brže izbija na površinu.  Uprkos svemu, radi što realnijeg stanja koristila sam ovaj šampon 4 pranja za redom, i svaki put je situacija bila ista.

Zaključak je, kao što sam i očekivala, ovaj tip šampona mi nikako ne odgovara.

------------------------------



16 коментара:

  1. Bas mi je zao sto ti ne odgovara.
    Ja sam takodje koristila ovaj sampon i pisala o njemu ali je meni prijao, tj. nije bilo nezeljenih reakcija. Doduse, ja nemam osetljivo teme i prija mi skoro svaki sampon
    Ono sto mi se svidja kod ovog sampona jeste da mi je kosa nakon pranja bila vrlo mekana i kao sto si i ti rekla leprsava.
    Sto se maske tice, jedva cekam da je isprobam ali nikako da je narucim. :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sa maskom nema greske. Fantasticna je.

      A citala sam tvoju recenziju. Ja sam jako komplikovana zbog situacije sa temenom. :( Bas mi stvara problem.

      Избриши
  2. Sampon ima na izgled lepu boju i strukturu, mada koliko vidim pored 2 silikona i sulfata sigurno ti ne odgovara citronellol sad ne znam da li su ga ubacili da bi odrzavao dugotrajniji miris ruze, ali znam da meni svi proizvodi koji imaju u sastavu nesto kao citrus ili su na bazi limunske kiseline mnogo isusuju dlaku, bolje je sto si prestala sa koriscenjem ako ti ne odgovara, nego posle da izazoves lancani problem. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Uopste mi dlaka ne izgleda isuseno, jer je bombardujem hidratantnim maskama, uljima i slicno. Cak bih da je malo suvlja nekad :D

    Ali primetila sam da mi silikoni najvise smetaju u samponima. Ne znam zapravo da li mi je ikada i jedan sampon sa silikonom odgovarao.
    I u pravu si limunska kiselina isusuje dlaku jako. Imala sam i sa tim davno iskustva. Imala sam raznih ispada :) Kao npr.limunov kao posvetljivac kose

    ОдговориИзбриши
  4. Ja uopste nisam izbirljiva kad su samponi u pitanju. Samo da lepo peni. Ni jedan mi do sad nije izazvao neke probleme. :)

    ОдговориИзбриши
  5. Šteta što ti ne odgovara ali bar znaš šta da izbegavaš...

    ОдговориИзбриши
  6. Uf, razumem, ja imam "nemam pojma" kakvu kosu, ali samo par sampona kada koristim, kada osusim kosu izgleda divno i ravno, a ostalI samponi moju kosu cine ili suvom, ili masnom, ili da izgleda kao metla, uzas, a ne znam do cega je. :D

    ОдговориИзбриши
  7. Pa da. Ako nista drugo, bar to je pozitivno iz cele price :)

    ОдговориИзбриши
  8. Ovo sto si opisala se meni cesto desava sa mnogim samponima i uopste nisam mogla da shvatim zbog cega, sad mi je malo jasnije kakav se tu proces odvija. Inace, sa ovim samponom od koprive koji sam pocela da koristim je ista prica, pokusacu jos nekoliko puta da ga stavim mozda se promeni situacija. :) :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Majo, Afroditu koristis? Budi uporna, ako koristis nju. Odlican je sampon, ali za resavanje ovog problema je potrebno vreme.

      Избриши
    2. Nije Afrodita, neki drugi proizvodjac je, ne znam da li da nastavim da ga koristim, bas mi se pojavila perut i uzasno me svrbi glava, mislim da cu se vratiti na palmolive, njihov sampon protiv peruti i balzam su mi ubedljivo najbolji.

      Избриши
  9. Da li mi možeš reći kojim si šamponom zadovoljna jer i ja imam problem kao i ti tj. reagiram masnom peruti (fuj) i tjemenom koje užasno svrbi. Ako koristim šampon koji mi dobro opere kosu i vlasište, jako mi se ispire i boja i opet problem jer sam i sijeda...Pozz

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Allin crveni, Still Biser, Velnea Maticni mlec, Afrodita kopriva... Oni su mi odlicni. Sigurno postoji jos neki, ali u zurbi sam, i trenutno mi samo ovih par padaju da pamet. Ali moras imati u vidu da ovakvi samponi ne cuvaju boju :(

      Избриши
  10. Ne bih probala i to samo zbog mirisa, ne volim ružu i gotovo :)

    ОдговориИзбриши