Still - Maske u kesicama

Rešila sam da vam u okviru jednog posta predstavim sve tri maske. O svakoj pojedinačno ne mogu mnogo toga da kažem, jer sam svaku samo jednom probala, kako bih utvrdila koja mi najviše odgovara. Nadam da se da će vam ova recenzija pomoći da odučite koja bi bila najbolja za vas.



Ono što je JAKO BITNO, i na šta vas molim da obratite pažnju jeste sastav. Pre svega mi se ne dopada to što se u sastavu nalaze parabeni. O štetnosti parabena možete dosta toga pročitati ne internetu, pa vam neću ovde preneti te informacije. Ova stavka u sastavu je još jedan razlog što masku stavljam isključivo na krajeve, što savetujem i vama!

Još jedna jako bitna stvar. Primetila sam i da sve tri maske imaju skoro identičan sastav, tačnije, razlikuju se samo u jednoj stavki ( ulje grožđa/keratin/argan). Sve ostalo je isto.
Ja se ne razumem preterano u sastav proizvoda. Pišem najviše na osnovu onoga što proizvod radi u praksi, i na osnovu informacija koje sam vremenom počela da prihvatam kao činjenice (znam otprilike koji su sastojci štetni a koji korisni i zašto), ali ne znam koliko jedan sastojak može da promeni efekat proizvoda. Zbog toga ću se orjentisati samo na ono što vidim i osetim na dodir nakon korišćenja maski.

Pre nego što počnem sa recenzijama, naglasiću da svaka od ove tri maske ima prijatan miris, i nisam sigurna da će onima sa jako dugom kosom jedna kesica biti dovoljna. Moja kosa je srednje dužine, a kako ja volim da nanesem dosta maske na krajeve, falilo mi je još malo da bi to izgledalo onako kako volim. Bilo je dovoljno da pokrijem cele krajeve, ali čini se da uvek dobijem bolji efekat kada stavim veću količinu.


STILL GRAPE MASK

  • Prva maska koju sam probala jeste STILL GRAPE MASK.Ona je namanjena svim tipovima kose, a posebno za zaštitu strukture i boje kose. Sastojak koji je najbitniji jeste ulje iz grožđa.


Reč proizvođača:
Ulje se pravi ceđenjem semenki grožđa i veoma je bogato proteinima, mineralima i vitaminima. Verovali ili ne, količina antioksidanata u njemu je uporediva samo sa zelenim čajem. Upravo antioksidanti štite kosu od štetnih uticaja iz spoljašnje sredine: zračenje, slobodnih radikala, aero - zagađenja, dima... Ovo ulje je jako lako i nemasno, pa ga koža i kosa lako upijaju. Bogato je vitaminom E koje podstiče cirkulaciju, čuva vlažnost kose i neguje suve krajeve.
Može se koristiti nakon svakog pranja. Istovremeno se štite i strukutura kose i njena boja, a bojena kosa je dodatno izložena stresu i lomljiva je. Maska je neguje i štiti, čime se dobija zdrav izgled sjajne i jake kose.
Dovoljno je držati je na kosi 10-20 minuta. Što duže stoji na kosi to je nivo zaštite i nege kose veći. Ovo pakovanje je namenjeno jednokratnoj upotrebi, i preporučuje se da iskoristite celu količinu maske nakon otvaranja kesice.
Očekivanja - Kada sam kupila ove tri kesice, razmišljala sam o tome koje bi mi najviše odgovarala.. Gledajući opis i sastav proizvoda najviše mi se dopala maska sa keratinom, zatim sa arganom, a najmanje ova. Ne znam da li to tako obično biva, da nas najviše oduševi ono od čega najmanje očekujemo, ali ovaj put je zaista tako.

Efekat - Često ponavljam da se ne oduševljavam preterano hidratantnim maskama, jer nemam problema sa dehidriranom dlakom. Međutim, ova maska je jako omekšala dlaku, učinila je svilenkastom na dodir, a uz to, dok prelazim rukom kroz kosu osećam da je dlaka dobila drugačiju strukuru. Ne znam kako da vam objasnim kakvu strukutru dobija, ali pod prstima se jasno oseti da postoji neki omotač oko dlake, tj.sloj koji ova maska ostavlja. Ovo sam takođe osetila i sa maskom sa maslinom (isto Still), koja je takođe hidratantna. Razmišljala sam šta bi moglo da bude u pitanju, i rekla bih da su možda za taj omotač zaslužni silikoni, mada mnoge maske sa silikonima od drugih proizvođača nisu ostavljale ovakav "osećaj". Prvo nisam znala kako to da protumačim. Da li kao pozitivnu ali negativnu stvar, ali pošto je dlaka jako, jako meka, i ne postoji ništa što bih mogla da zamerim, ovu stavku gledam sa pozitivne strane.

Uvijanje krajeva - Ono što mi se ne dopada kada su u pitanju hidratantne maske je to što mi se kosa vrlo lako uvije, jer je previše mekana i teško ju je kontrolisati. Tog dana, kada sam koristila ovu masku, i vratila se spolja, krajevi su mi bili u potpunosti uvijeni. To ne mora da znači da će biti slučaj i sa vama, naročito ako imate drugačiji tip kose od mog. Za očekivati je bilo da se ovo na mojoj kosi desi jer je jako tanka, i lako se uvija.

Kome bi odgovarala? Ova maska bi mogla odgovarati onima koji se farbaju, zbog toga što usled farbanja kosa gubi hidrataciju, i tada je posebno potrebno nadoknaditi istu, ali isto tako preporučujem je i onima koji se ne farbaju a žele da im krajevi budu meki i lepršavi. Takođe, da ne zaboravim, kosa ima jako lep sjaj i lep miris, koji se, uzgred, ne zadržava dugo u kosi, bar koliko sam ja primetila.

Sastav: Sastav: Aqua / water, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Cyclopentasiloxane, Dimeticonol, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Paraffinum liquidum, Parfume, Vitis Vinifera (Grape) Seed oil,  Methylparaben, Propylparabenm CitricAcid, CI 28440, CI 16255


STILL KERATIN MASK


  • Sledeća po redu je KERATIN MASK, namenjena kao i prethodna, svakom tipu kose, radi jačanja i regeneracije.

Reč proizvođača:
Keratin je protein, osnovni graditej kose. Oštećena površina kose može dovesti do gubitka keratina. Tada je kosa poput slame, bez sjaja, krza se i puca, naročito na krajevima. Potrebno je popraviti njenu oštećenu strukturu. Proizvodi koji sadrže keratin mogu da popune praznine na površini i u središtu dlake i poprave oštečenja.
Ako je kosa mnogo oštećena, koristite ovu masku nakon svakog pranja. Nega prirodnim keratinom popunjava oštećenja na kosi, jača je i štiti. Svakim novim nanošenjem jača struktura kose i povećava se stepen regeneracije i to na bezbedan, potpuno prirodni način.
Dovoljno je držati je od 10-20 minuta, ali što duže maska stoji na kosi keratin dublje prodire i veća količina se vezuje za vlasi. Ovo pakovanje je namenjeno jednokratnoj upotrebi, i preporučuje se da iskoristite celu količinu maske nakon otvaranja kesice.

Kao što rekoh, od ove maske sam očekivala najviše, jer jako volim maske na bazi proteina, koje će mi malo otežati krajeve, učiniti ih ravnijim, a pritom je opšte poznato da su proteinske-keratinske maske namenjene oporavku kose, naročito one koja je izložena štetnim uticajima fena, pegle, hladnog / toplog vazduha, i slično. Nakon korišćenja ove maske nisam primetila zaista nikakav poseban efekat. Kosa je izgledala skroz obično, kao kada nakon šampona ne koristim ostatak proizvoda za negu već je samo osušim. Niti su krajevi bili ravniji, niti je kosa bila posebno mekša... Može biti da je do toga, što sam u poslednje vreme česće koristila proizvode na bazi proteina pa se kosa zasitila. Ne mogu da tvrdim, pa ću zbog toga neko vreme pauzirati sa korišćenjem proizvoda sa keratinom, a više se osvrnuti na hidratantne, nakon čega ću ponovo isprobati ovu masku i napraviti posebnu recenziju namenjenu njoj.


Sastav: Aqua / water, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Cyclopentasiloxane, Dimeticonol, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Paraffinum liquidum, Parfume, Cetyl Hidrolyzed Keratin,  Methylparaben, Propylparabenm CitricAcid, CI 42090



STILL ARGAN MASK


  • I poslednja po redu jeste ARGAN MASK, maska za sve tipove kose sa zadatkom da kosi da sjaj.

Drvo argana daje zelene plodove unutar kojih se nalazi orah. Mlevenjem oraha se dobija ulje koje spada u retka dragocena ulja jer argan raste samo u pustinjama na jugozapadu Maroka, pa se naziva i marokansko ulje. Kosi vraća mekoću, daje joj prirodan sjaj, revitalizuje krajeve i pospešuje rast. Takođe, deluje protiv peruti jer reguliše lučenje sebuma.Ako je kosa mnogo oštećena i bez sjaja koristite je nakon svakog pranja. Dragoceno ulje argana pomaže da kosa koja je poput slame povrati prirodan svilenkasti izgled. Arganovo ulje sadrži nezasićene masne kiseline koje su nalik prirodnim lipidima kože glave. Zbog toga ga kosa "prepoznaje" i prihvata kao ekvivalent prirodnim sastojcima. Osim što daje sjaj, ulje argana hrani kosu i vraća joj prirodnu elastičnost i vlažnost.Dovoljno je držati je od 10-20 minuta, ali što duže maska stoji na kosi arganovo ulje dublje prodire i veća količina se vezuje za vlasi. Ovo pakovanje je namenjeno jednokratnoj upotrebi, i preporučuje se da iskoristite celu količinu maske nakon otvaranja kesice.
Efekat je vrlo, vrlo sličan kao i kod GRAPE maske. Kosa je jako meka, lako se češlja, lepršava je, sija se... I jako mi je teško da primetim razliku između te dve maske. Zbog toga ne bih dužila o njoj, jer bih mogla reći gotovo sve isto kao i za masku sa uljem grožđa, a s obzirom na sastav, i na to da je jedina razlika u tipu ulja, onda vam je i jasno zašto je i sam efekat toliko sličan. 

Sastav:  Aqua / water, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Cyclopentasiloxane, Dimeticonol, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Paraffinum liquidum, Parfume, Argania Spinosa oil,  Methylparaben, Propylparabenm CitricAcid, CI 19140, CI 15985.

Cena: Oko 80-90din. 

26 коментара:

  1. Nisam ni znala da ove maske postoje. Sad imam zalihe, ali vredi probati, posebno zato što sam sa med i čoko bila jako zadovoljna :)

    ОдговориИзбриши
  2. Imala sam prije jedno ogromno pakiranje maske s keratinom i nisam uopće bila zadovoljna. Efekt kakav sam dobila bio je zapravo loš i 100x mi je bolji npr. Balein regenerator. :D
    Od ove 3 maske, cini mi se da bi mi prva jedina mogla odgovarati. :D
    Odlična recenzija ;)

    ОдговориИзбриши
  3. Nista posebno nisu.Pakovanje sa maslinom je vrh :) ali ovo u kesicama ne i mala je kolicina za dugu kosu.

    ОдговориИзбриши
  4. Која је цена ових маски? Нисам их пробала...

    ОдговориИзбриши
  5. Meni se ne dopada pakovanje i više volim kupiti pravo pakovanje maski tako da bih ovo preskočila :) Jedino za putovanje da olakša malo torbicu :)

    ОдговориИзбриши
  6. Odličan post, jasan i detaljan kao i obično. Jedino je šteta što i opisane maske nisu istog kvaliteta.
    Kao što sam već pominjala da sam probala masku sa arganovim uljem, i da nisam specijalno zadovoljna, a vidim da je i tvoje iskustvo isto. I moglo bi je biti malo više u kesici. Ono što takođe ne volim kod maski za kosu je kada je toliko opuste i omlitave da se ne može oblikovati. Razmišljala sam da uzmem još koju na probu ali sad ne verujem.
    Lidija

    ОдговориИзбриши
  7. Mislim da je ovaj osecaj koji si imala kod maske sa uljem gordja upravo to - ulje. Ja sam sada kupila hidratantnu sa uljem grozdja i potpuno isti sam imala utisak kao i ti sa ovom still. Jako mi se dopada to sto ima taj neki "omotac"... Dobro si napisala da kosa moze da se prezasiti ovim proteinskim maskama, posto sam se zacudila sto vise nemaju isti efekat na mojoj kosi, i ja cu pauzirati proteinske neko vreme...

    ОдговориИзбриши
  8. Videla sam da su se pojavile ove maske,zgodne su kesice za putovanja,ali za neko redovno koriscenje meni je malo,mozda cu probati ovu grape masku :)

    ОдговориИзбриши
  9. Mislim da bi meni trebale sve, ali definitivno mi je prva zapela za oko jer je za obojanu kosu ;)

    ОдговориИзбриши
  10. Lepa recenzija :). Nisam probala ni jednu od ovih maskica, ali budući da im je cena smešna, probaću tu za farbanu kosu i pošto isto volim da "natopim" kosu od sredine do krajeva maskom predpostavljam da će meni onda trebati dve kesice :)

    ОдговориИзбриши
  11. Zanimljivo. Probacu ih nekad, mada ih nisam nigde videla da se prodaju. Moguce je da ih samo nisam uocila.

    ОдговориИзбриши
  12. Za moju kosu su Still proizvodi preslabi :( Imam jedno, mozda glupavo pitanje: da li ima efekta staviti neku jaku proteinsku, a posle toga hidrantnu masku? Da li silikoni iz prve maske obloze dlaku, pa kosa ne upije sastojke iz druge?

    ОдговориИзбриши
  13. Nisam nikada čula za njih, sigurno ću probati neku kad budem bila u prilici :)

    ОдговориИзбриши
  14. Sastav ove keratin maske je isti kao kod pakovanja med i cokolada .
    Ostali still proizvodi imaju isti sastav pakovanja i balzama ,apsolutno isti .Mislim na med i mleko ,aloju ,maslinu ,ricinus .Jedino malina i med i cokolada su posebne maske .

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Med i cokolada i keratin maska se ipak razlikuju u jednoj stavci, ali opet, sama činjenica da je sastav toliko sličan mi je malo čudna.

      Избриши
  15. Nisam ni znala za ove maske :) Možda probam prvu.

    ОдговориИзбриши
  16. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  17. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam samo da ih ima u Lilly-u i Dm-u. Proizvodi se u Srbiji, tako da sumnjam da ih ima u Beču :/

      Hvala i pozdrav

      Избриши
  18. za ove maske nisam ni znala,ali posle citanja ovog posta moracu da ih probam :) visak nege kose nikad ne skodi :)
    http://fashiondiseaseeee.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  19. Ta prva bi mi se mogla svideti, nemam ništa protiv mekane kose koja se uvija :)

    ОдговориИзбриши
  20. Probala sam ovu sa keratinom,meni je uzas,kosa mi je tako ukrucena i suva,uopste nemogu rascesljati,bas sam ocekivala bar nesto,a na kraju sam dobila slamu na glavi :D iako sam pre toga stavila regenerator, mozda ce nekome odgovarati ali meni je ovo samo bacenih 80 dinara -.-

    ОдговориИзбриши
  21. Vidim da je ovo uglavnom ženski kutak, ali da dam i ja svoja "dva centa".

    Imam generalno problem sa kosom, posebno od kako je farbam u plavo. Prošle godine sam je zbog krtosti i nepravilnog farbanja skratio na pola, da se regeneriše (bila je skoro do laktova) i tretirao keratinom i od tada se farbam isključivo kod frizera - radije da dam nešto više novca, ali da sam zadovoljan na kraju.

    Keratin kod frizera, svi znamo, papreno puno košta. Ali nije mi bilo žao novca, jer sam otkrio da moja kosa zapravo ume da se kreće i da joj je malo potrebno da potpuno živne i raspetlja se.

    Pre nedelju dana sam probao keratinsku masku STILL (opisano u tekstu, pošto sam video da prodaju i klasična pakovanja na bazi keratina, ali nisam sklon da verujem formuli "za pet minuta"). Najbitnije od svega - strogo sam se pridržavao uputstva u kom jasno piše da se ne koristi nakon balsama ili pakovanja i da se isključivo tretira posle pranja šamponom i prosušivanja peškirom, a onda drži bar 10-20 minuta (ja sam držao skoro pola sata).

    Rezultat: Kosa mi se vratila u stanje koje je imala par meseci nakon tretmana keratinom kod frizera. Svilenkasta je i lako se raščešljava, još lakše kontroliše i lepo je otežala, a da ne deluje masno. Kosa mi je do lopatica trenutno i jedno pakovanje maske je bilo dovoljno, sa raščešljavanjem tokom tretmana. Pre raščešljavanja se nije činilo da je dovoljno "materijala" u jednoj kesici.

    Kako rekoh, ovo je moje lično iskustvo, ne znači da će kod svakog proizvesti isti efekat, a sigurno neće doći do efekta kao kada "odrešimo kesu" i odemo kod frizera na tretman.

    Nadam se da je ovo pomoglo u nedoumicama i možda bacilo novo svetlo na proizvod i pravilnu upotrebu.

    ОдговориИзбриши