Alverde Repair- Hair butter - Avocado Sheabutter

U današnjem postu ću da vam predstavim svog novog ljubimca, a to je Alverde Puter za kosu. (U DM-u cena oko 455din)



Ne znam koliko ste upućene u delotvornost šea putera, kakao putera i ulja avokada, ali ja ću se svakako potruditi da vas koliko-toliko informišem.

Na deklaraciji piše sledeće:  Avokado i šea puter. Intenzivna nega za suvu i oštećenu kosu sa šea puterom, kakao puterom i avokado uljem iz kontrolisanog biološkog uzgoja regeneriše kožu. Prirodni kompleks keratina daje neophodnu vlažnost.. Daje slaboj kosi prirodan sjaj.Definiše lokne i pripitomljava nemirnu kosu.

Primena: Pre pranja: Ostaviti da deluje 5-10min na suvoj kosi, oprati kosu i temeljno isprati. -

Nakon pranja: Umasirati u kosu i njene vrhove, i ne ispirati.
Sertifikovana prirodna kozmetika, bez sintetičkih boja, mirisa, konzervansa.Sirovine iz kontrolisanog biološkog uzgoja. Bez sastojka na bazi mineralnih ulja. BEZ SILIKONA.

Opšte karakteristike proizvoda: Proizvod je težak 200mg, jako sporo se troši i dovoljna je vrlo mala količina, jer će u suprotnom kosa delovati masno. Po strukturi liči na neku malo gušću kremu ali se vrlo lako razmazuje i brzo upija pa ne ostavlja lepljiv trag.  Miris je vrlo prijatan, blag, baš kao što bi trebao da miriše jedan proizvod koji je na prirodnoj bazi.
Kakvoj kosi odgovara? Moja dlaka je tanka, samim tim nije gusta, a trenutno je deo uz lice oštećen (ne mnogo jer sam se ošišala i jer mi je nega pojačana od kad sam imala problem nakon posete lošem frizeru) i ovaj puter mi baš odgovara. Naročito kada ga nanesem (u maloj količini) na krajeve kose, nakon sušenja, jer lepo složi kosu, smiri krajeve i daje lep i prirodan sjaj. 
Verujem da bi ovaj proizvod još više odgovarao nekome sa gušćom i suvljom kosom, i isto tako da neće imati mnogo efekta na potpuno zdravoj kosi. 
Šta mogu od njega da očekujem?
Od ovog proizvoda ne možete očekivati da će da učini čudo na jako oštećenoj kosi, ali može dosta da pripomogne da se situacija popravi. Stvarno sam oduševljena kako mi izgledaju krajevi. Namerno sam poslednjih nekoliko puta koristila samo ovaj puter, umesto leave in balzama i silikonskih kapi, i situacija je mnogo bolja. 
Jedna od bitnih karakteristika šea putera  je to što podstiče rast kose. Iako ovo nije čist šea puter, ja ću ga ipak ponekad (pre pranja) nanositi da celu kosu i utljavati u teme. Nisam informisana o tome da li nešto od sastojaka može da škodi temenu,  pošto ne sadrži silikone onda ću ipak probati.
Ako imate neposlušne krajeve, potrebna vam je hidratacija, savetujem vam da probate ovaj proizvod, kao i da podelite utiske sa nama, jer je svako mišljenje dobrodošlo.

15 коментара:

  1. Анониман31. јул 2013. 01:07

    Definitivno cu probati! Hvala na ovako detaljnom postu :) Koristom Alverde ulje za kosu, takodje bez silikona, sad sam ga bas utrljala na kosu i prespavacu sa njim...Preporucujem ga, meni je tanka dlaka a kosa suva pa je tako zamastim, donji deo. Kvalitetnije je od silikona, moja frizerka bas ne voli silikone, uvek me savetuje da ih izbegavam, te tecne tipa tecne kristale. Zato u ovome nalazim alternativu mada kremaste stvarcice bolji ucinak imaju na mokoj kosi od ovih uljanih, ne znam sto.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala tebi puno na detaljnom komentaru :) Sa desne strane imaš opciju-članovi, pa ukoliko želiš da budeš i toku sa svim novostima sa bloga, prijavi se. :)

    Čula sam i ja da je dobro Alverde ulje za kosu, ali još nisam stigla da ga isprobam. Volim Alverde, imaju dosta dobrih proizvoda...

    ОдговориИзбриши
  3. Mene samo plasi alkohol u pakovanju. Meni je kosa gusta, ali je tanka dlaka i izuzetno suva, sklona pucanju, lomljenju, najnezniji deo je taj uz lice i ispod, kod vrata, verovatno zbog lancica pa se krza na tom delu. Probacu ponovo da ga kupim i isprobam na ove ostecene delove.

    ОдговориИзбриши
  4. Nažalost alkohola ima u gotovo svakom proizvodu za kosu i uglavnom je među prvim sastojcima. Objašnjeno mi je da je alkohol nužan, da ga mora imati skoro svaki proizvod.

    Ja ovaj butter koristim već 3 meseca i nije mi ni malo osušio kosu. Šta više kad ga imam na kosi deluje vlažno. Obično ga stavim uveče i držim do sutra ujutru, tj do pranja, i ujutru mi je kosa i dalje vlažna od njega.

    Obično, proizvod u kome ima dosta alkohola, čini da mi se mokra kosa nenormalno brzo osuši. Kao npr Syoss sprej za zaštitu od toplote kojeg sam jednom kupila (i nikada više)., prskam ga naravno na vlažnu kosu i za par sekundi kosa ne samo da je suva već je mnogo kruta. On ima baš, baš mnogo alkohola. Primetićeš sigurno ako ti u nekom proizvodu smeta alkohol.

    ОдговориИзбриши
  5. Ja sam ovo danas kupila, jedva cekam da isprobam! :) I mene buni alkohol, da ne isusuje kosu jer je moja vec mnogo suva a ovo sam kupila ne bih li joj milom ili silom:) vratila vlaznost.Bas se nadam da ti alkoholi nisu stetni, izbegavam pene i lakove za kosu (nikada ne koristim nista od toga) bas zbog alkohola, gde sad ovo da mi dodje glave a jedva sam cekala da ga kupim :( :)

    ОдговориИзбриши
  6. Stavila sam ga 1.put evo pre pola h i drzacu do nekih 12, onda cu da se isfeniram sama (pomozi Boze) , razmisljam dal da ga stavim i na vlaznu kosu pre feniranja ili da stavim serum ili kremu sa zastitom od toplote....hmhmhm :)

    ОдговориИзбриши
  7. Neće te zaštiti od toplote jer ne sadrži supstance koje to omogućuju. Bolje koristi serum. A možeš da ga staviš kada završiš sa feniranjem, ali pazi koliko stavljaš, da ne bi kosa izgledala masno.

    ОдговориИзбриши
  8. Hvala puuuuno! Stavicu malo seruma na krajeve i na ostatak kose mrvicu te Nivea kreme.Boze kad pomislim kako sam se pre sama lako fenirala, stalno bila isfenirana, sad sam zaboravila kako se to radi :D

    ОдговориИзбриши
  9. kremu sa zastitom od toplote- Ja ovo nisam dobro pročitala. Bila sam u žurbi i mislila sam da si htela da kažeš da ćeš da staviš alverde buter kao zaštitu od toplote. :) Stavi slobodno kremu sa zaštitom ako je već imaš a možeš i malo seruma, slobodno.

    I NE FENIRAJ SE ČESTO :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hehe ma gde se cesto feniram, izbegavam kad god mogu, trudim se da nadjem frizuru koja mi odgovara a brz feniranja jer mi feniranje isusi kosu i taj dan je lepa a sutra bih je odmah oprals da joj vratim vlaznost.A pre sam se cesce fenirala i odlicno je to podnosila.eh :)

      Избриши
  10. Ja sam prosle nedelje kupila ovaj proizvod jer mi se svidela tvoja recenzija :) Nadam se da ce rezultati biti dobri :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nadam se da ce ti se dopasti, Veliki pozdrav

      Избриши
    2. Isprobala sam ovaj proizvod, i malo je reci da sam odusevljena. :D Hvala na preporuci :D

      Избриши
  11. Jako sam zainteresovana za ovaj proizvod, pošto mi je kosa kovrdžava, ali ispucala, pa su kovrdže izgubile izgled zbog feniranja :( Zanima me da li se stavlja na vlažnu kosu ili na suvu? Pošto sam uglavnom sve stavljala na vlažnu da bih je oblikovala.

    ОдговориИзбриши