L’Oréal Professionnel Scalp Advanced Anti-Discomfort - šampon za osetljivu kožu


Ovaj put želim da preporučim jedan dobar šampon sa sulfatima, koji je nešto jači, ali i dalje dovoljno nežan prema osetljivoj koži, kakva je moja. Šampone vrlo pažljivo biram jer sa dosta šampona imam reakciju koju prati svrab, masna perut i bubuljice po koži glave. 

Da li su blagi šamponi bez sulfata dobar izbor uvek i za svakoga? Apsolutno ne. U nekim slučajevima je potrebno koristiti nešto jače šampone, ali je jako važno da ne budu preagresivni. Zapravo, i previše blag i previše jak šampon mogu biti loši za kosu, a poenta je da sami procenimo šta nama prija 😊

L’Oréal Professionnel Scalp Advanced Anti-Discomfort je jedan od noviteta, a pripada liniji Scalp Advanced koja sadrži nekoliko vrsta šampona koji su prilagodjeni različitim problemima sa kožom glave. 

On treba da umiri osetljivu kožu, nežno je očisti i pruža trenutno olakšanje od nelagodnosti. Nema silikone, ulja i alkohol, a formula je gelasta i lagana. Pravi bogatu penu i meni je sasvim dovoljno jedno šamponiranje da lepo operem kosu. Nakon pranja daje osećaj odlično oprane kose, a dlaku ne ostavlja isušenom i grubom i ne iritira kožu. Jako me podseća na Loreal Sensi Balanse šampon koji mi je ranije mnogo prijao (više se ne proizvodi), pa ako ste ga i vi voleli, ovo bi mogla biti dobra alternativa. Ovaj šampon na neki način osvežava, a sve dok sam ga koristila nisam imala problema sa kožom glave.

S obzirom da proizvodjač ističe da je ovaj šampon nežan, želim samo da skrenem pažnju da po efektu pripada grupi šampona koji su srednje jaki (po mojoj proceni). Ako vam bolji posao rade šamponi koji jače čiste, a opet imate osetljivu kožu i želite nešto što neće pogoršati problem, ovaj šampon može biti dobar izbor.

Cena: 2300 din.(150ml) na www.prodajakozmetike.com i Bellissima Hair Spa salonu u Novom Sadu, u ulici Svetozara  Miletića 42 

0 comments:

Постави коментар