Olaplex Volumizing Blow Dry Mist


Olaplex Volumizing Mist je jedan od noviteta koji me je jako prijatno iznenadio. Osim što obećava zaštitu od toplote do 232°C (što je izuzetno visok stepen zaštite), on štiti i od vlage koja je najveći neprijatelj svake stilizovane kose. 


Sprejeve za zaštitu obično izbegavam ili redje koristim zbog prisustva alkohola, medjutim ovaj proizvod nema alkohol i drugačiji je u odnosu na većinu klasičnih sprejeva za zaštitu koji obično ukrute kosu i nisu najprijatniji za korišćenje. Takodje, ne sadrži silikone i potpuno je lagan. 


Može se koristiti na mokroj ili suvoj kosi, bilo da se kosa ravna ili uvija i odgovaraće svakom tipu kose. Uopšte se ne oseća na dlaci što je sjajno jer samo tako ovaj tip proizvoda možemo naneti obilnije, kako bi se nanela dovoljna količina i kako bi zaista mogao da zaštiti kosu. 


Ne daje težinu i ne oduzima punoću dlake (ne učini kosu mlitavom i ne oduzima volumen), kosa se brže osuši i doda malo sjaja (ne nešto mnogo ali primeti se). Vrlo malo omekša i daje bolju kontrolu prilikom stilizovanja. Proizvodjač obećava volumen, ali mislim da se ne može postići primetan volumen samim nanošenjem proizvoda, već je potrebno da četkom izvučemo kosu pri korenu. Makar je takvo moje iskustvo. 


Kada je u pitanju zaštita od vlage, jednom prilikom sam ga testirala kada je padala kiša i mogu reći da je fino zaštitio, s ozbirom da mi se krajevi nisu izvili, ali testiraću ga još neki put pa ću vam potvrditi. 


Troši se malo brže nego kremasti proizvodi za zaštitu pa uzmite to u obzir. Ja ne štedim kad ga nanosim 😊


Po svojoj funkciji i efektu koji daje me pomalo podseća na Color Wow Dream Coat. Razlika je što Color Wow učini dlaku više glatkom i lepšom na dodir, i nisam sigurna koliko bolje štiti od vlage, ali naknadno ću vam pisati i o tome. 


Svakako, mislim da je ovo odličan proizvod, i ako volite zaštitu od toplote u spreju, sigurno će vam se ovako nešto dopasti, jer je zaista znatno kvalitetnije formulisano od ostalih proizvoda ovog tipa.


Cena: 3390 din. (150ml) na www.prodajakozmetike.com i Bellissima Hair Spa salonu u Novom Sadu, u ulici Svetozara  Miletića 42  

0 comments:

Постави коментар