Redken Extreme Mask (proteinski tretman za kosu)


Redken Extreme je jedan od najboljih proteinskih tretmana za kosu koje sam probala. Većinu, pa i mene je zbunilo to što su se sa promenom ambalaže pojavile dve opcije ove maske, i naznaka sa različitim procentima, i želela sam da vidim koja je razlika. 

U medjuvremenu sam saznala da je zapravo maska sa oznakom 6% zapravo formulisana za američko tržište (oni imaju drugačije zakone u odnosu na Evropu pa je vrlo često različit sastav "istih" proizvoda), dok je tretman sa oznakom 4% formulisan za evropsko tržište. Sastav se razlikuje od one prethodne verzije ove maske u staroj ambalaži. 

Već neko vreme koristim obe, jednu na jednoj, a drugu na drugoj strani kose, i mogu reći da do sada nisam primetila neku bitnu razliku u efektu. Jedino po čemu se razlikuju, pored sastava, je miris i boja. Efekat nakon korišćenja je potpuno isti, dlaka deluje punija na dodir, podjednako su krajevi zagladjeni, kosa je jednako sjajna i isti je osećaj pod prstima kad prodjem kroz kosu. 

Suština je da ove maske rade istu stvar - jačaju i popunjavaju mikro oštećenja na dlaci i čine je otpornijom. Na duge staze će produžiti period izmedju dva šišanja, jer će se kosa biti jača i sporije će se krzati. Koristi se kao i svi tretmani ovog tipa, nakon pranja šamponom, a nanosi se na vlažnu kosu od ušiju ka krajevima. Najbolji instant efekat imam kada ih držim 10 minuta na kosi, jer ako se drže predugo, mogu malo ukrutiti dlaku. Kosa dobije lep sjaj, krajevi su zagladjeni i zaista vremenom počinje da se primećuje da je dlaka jača. 

Ja nastavljam da koristim obe verzije, a kada ih potrošim podeliću konačne utiske. Za sada mislim da su obe podjednako dobre i da je svejedno za koju se odlučite. Malo je ovako dobrih proteinskih maski!


Da li ste probali Redken Extreme tretman? Kakvi su vaši utisci?


*obe verzije ovog tretmana možete kupiti u online prodavnici www.tvojakosa.rs

0 comments:

Постави коментар