Redken Extreme Length Sealer (leave in krema koja sprećava pucanje i cvetanje dlake)


Oduvek sam volela dobre leave in proizvode, a posebno od kada sam otkrila one koji su specijalno formulisani i namenjeni tome da znatno da uspore krzanje i cvetanje kose. U suštini, većina leave in proizvoda će pružiti kosi zaštitu od spoljnih uticaja i samim tim usporiti taj proces oštećivanja, a naročito proizvodi ovog tipa, o čemu ću vam danas pisati.  Naći ćete ih u asortimanu pojedinih profesionalnih brendova i obično u nazivu imaju "length sealer", "sealed ends", "sealing cream" itd. Ovi proizvodi namenjeni su onima koji žele da puštaju kosu, da se ređe šišaju i dostignu željenu dužinu kose.

Do sada sam probala dva proizvoda ovog tipa, Schwarzkopf Peptide Repair Sealed Ends, o kojem sam vam detaljno pisala na mom Instagramu, kao i Redken Extreme Length Sealer, o kojem vam pišem danas.
Proizvođač ističe sledeće: "Redken Extreme Length Sealer sprečiće pojavu rascvetalih krajeva na tankoj i svilenoj slaboj kosi. Ovaj proizvod ojačaće vašu kosu, a njegova formula sa biotinom neće je otežati, a daće joj prirodni, zdrav sjaj. Rascvetali krajevi postaće Vaša prošlost, kosa će moći neometano da raste, a uz to da bude i potpuno zdrava, lepa, negovana i sjajna!". Za najbolje rezultate preporučuje se upotreba ostalih proizvoda iz Extreme linije, a posebno Redken Extreme Length Primer, ali ja sam rešila da ga isprobam samostalno, jer sam pronašla mnogo pozitivnih recenzija gde su žene isticale da su ga koristile bez prajmera.
Redken Extreme Length Sealer dolazi u bočici od 50ml, sa četkicom iz koje izlazi proizvod. U početku mi je četkica smetala, i razmišljala sam da je isečem makazicama i nanosim proizvod na kosu prstima, međutim u međuvremenu sam se navikla, i olakšala mi da proizvod lako i ravnomerno rasporedim, bez da moja koža upije određenu količinu proizvoda da sam ga nanosila prstima. Ima lep miris, koji nije previše intenzivan. U formi lagane kreme je, koja se lako razmazuje i minimalno troši prilikom korišćenja.  Proizvođač preporučuje da se nanese u jednom sloju, na mokru ili suvu kosu, i ako ima potrebe može se naneti još jedan sloj. Ukoliko nanesete više, preporučuje se da višak uklonite maramicom. Ne ispira se.

     

Ja sam ga koristila nakon svakog pranja na vlažnoj kosi. Mnogo mi je lakše da ga koristim tako, i to samo u jednom tankom sloju. Na taj način ne umastim kosu, zagladim krajeve, a ako mi je baš #badhair day, dodaću malo silikonskog seruma/ulja na krajeve na suvu kosu, nakon sušenja. Proizvod se, dakle, nanosi samo na krajeve, dok ja poseban akcenat stavljam na deo kose uz lice, jer mi se tu kosa najbrže ošteti, dok minimalnu količinu koristim za zadnji deo kose, gde mi dlaka najsporije puca. Probala sam da ga nanosim na suvu kosu, i definitivno mi se više dopada kada ga nanosim na vlažnu. Više će zagladiti krajeve ako se nanese na suvu, međutim nije mi potrebno previše zaglađivanja, čini mi se da je potrebno više proizvoda ako se nanosi na suvu kosu, i teže se raspoređuje ravnomerno. Takođe, logičnije mi je da je bolje naneti ga na vlažnu kosu, pre sušenja, jer  kosa ovako bolje upije proizvod, i verujem da i samo zagrevanje doprinosi da se bolje "veže" za dlaku. Kada koristim ovu kremu, pre sušenja ne nanosim dodatno zaštitu od toplote.

Za ovo vreme koliko koristim ovaj proizvod, mogu primetiti promenu na mojoj kosi u smislu da zaista deluje otpornije, jače, kao i da krajevi sporije pucaju. Meni je već vreme za šišanje, i s obzirom da zbog virusa ne mogu da posetim frizera, takođe primećujem da odlično kamuflira sitna oštećenja i verujem da znatno usporava dalje cvetanje kose.
Ako imate izuzetno slabu kosu sklonu krzanju, znajte da ovo nije zamena za negu maskama, i u tom slučaju bi bilo idealno da koristite i neku proteinsku masku koja će pomoći pri jačanju kose.

U odnosu na pomenutu kremu sa istom namenom, Schwarzkopf Sealed Ends, Redken krema ima bogatiji sastav, i zaista deluje koncentrovanije, ali oba proizvoda su odlična i od srca ih preporučujem da ih probate, ukoliko želite da dodatno ojačate kosu i produžite period između dva šišanja. Preporučujem svima sa tankom i slabom dlakom, koji žele dugu kosu, a imaju mogućnost da sebi pruže profesionalnu negu kose, da razmisle o ovom proizvodu kao i o celoj Redken Extreme liniji, sa kojom imam fantastično iskustvo kada je u pitanju jačanje i zaštita.
Već sam vam pisala o Redken Extreme proteinskim maskama ovde i ovde, kao i o Redken Extreme zaštiti od toplote čiju recenziju možete pročitati klikom ovde.

Pratite me na Instagramu (@zdravakosa.i.kozmetika), gde redovno delim svoje utiske o različitim proizvodima, i slobodno mi se javite tamo ako imate dodatna pitanja.

Gde kupiti? www.prodajakozmetike.com ili u Bellissima radnji u Novom Sadu, Njegoševa 15.
Cena: oko 3100 din.
Količina: 50ml
Sastav:

0 comments:

Постави коментар