Loreal Magic Suvi šampon



Suvih šampona je na tržištu svakim danom sve više. Toliko, da ja ne uspem da ih isprobam sve, pa vi razmislite :) Do sada je Batiste uvek pobeđivao u borbi sa svakim suvim šamponom, a da li je i sada to slučaj, saznaćete ako nastavite da čitate. Borba je teška jer sam Batiste šamponima već godinama verna.

Loreal suvi šamponi su se kod nas pojavili nedavno, i to u 3 verzije: Tropical Splash, Sweet Fusion i Fresh Crush koji sam ja isprobala. Ako se ne varam, razlikuju se samo po mirisu. 
Moram napomenuti da sam odlična osoba za testiranje suvih šampona, jer imam dosta tanku kosu bez volumena, pa masnoća brzo izbije na površinu. Ako meni neki šampon pomogne- pravi je, verujte :)


Loreal Magic Fresh Crush suvi šampon ima svež miris za koji ne bih rekla da je prelep, ali nije ružan i ne guši. Ima izuzetno sitan prah i zaista se ne primećuje na kosi. Doduše, retko koji je na mojoj kosi ostavljao nešto poseban vidljiv beli trag, ali čini mi se da je prah kod ovog šampona sitniji nego kod ostalih, pa verujem da se na bilo čijoj kosi neće primećivati. Koristi se kao i svaki drugi suvi šampon tako što se, između pranja, kada je kosa masna ili slepljena, naprska na udaljenosti od, recimo, 30ak cm, sačekate minut-dva i istrljate teme prstima ili očešljate kosu (za bolji efekat predlažem da ne češljate kosu nakon nanošenja, već pre). Suvim šamponima odlažem pranje isključivo jedan dan, jer je od velike važnosti skidati masnoću sa kože glave, i ovaj šampon definitivno ispunjava taj moj kriterijum, da pranje bude odloženo za sutradan.

Po prethodnom opisu možete ustanoviti da sam ovim šamponom zadovoljna. I jesam- prezadovoljna sam! Sada biste mi, verujem, postavili pitanje: Loreal ili Batiste? Odgovor je- Loreal. Prednost ovog šampona u odnosu na druge jeste što ima jako fin prah koji ne menja teksturu dlake, ne čini je suvljom i krućom. Ni Batiste to ne čini u nekoj osetnoj meri, ali tek sada, kada sam isprobala Loreal suvi šampon, osećam to koliko je "lakši" na kosi, i koliko se manje oseća kada prođem prstima kroz nju. Takođe, jako bitna stvar je da ga nisam trošila nešto brže nego ostale. Baš naprotiv, prvu bočicu koju sam kupila i dalje nisam potrošila a koristim ga redovno, makar da malo osvežim frizuru (npr. 2x nedeljno). Za mene je ovo savršen proizvod jer mi odlaže pranje, nije primetan na kosi, niti se oseća pod prstima. Ne znam šta bih više tražila od jednog suvog šampona.

Gde kupiti? Lilly, Dm
Cena: oko 500din.
Količina: 200ml

4 коментара:

  1. Ja imam jaaako masnu kosu, i ne znem šta više da radim, ama sve sam probala, od toga da je ne perem po dve nedelje do silnih šampona i maski, farbanja, itd itd, ništa mi ne pomaže jer inače imam jako masnu kožu. Nikada nisam probala šampone za suvo pranje, ne znam koliko je to zdravo na duže staze? Koliko se sme često da upotrebljava, da li zapušuje pore?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Odlaganje pranja po 2 nedelje je strašno i nije preporučljivo. Samo ti može naškoditi. Zamisli da nedelju dana (a kamoli 2 nedelje) ne uklanjaš masnoću sa lica?! Isto je i sa kosom. Rezultat su začepljene pore, još jače lučenje masnoće, a može doći i do slabljenja korena. Problem ekstremnog mašćenja kose pokušaj da rešiš odlaskom kod lekara. Suvi šampon i ostali drogerijski proizvodi nisu terapija za ovakve probleme. Suvi šamponi su samo prva pomoć. Problem mašćenja se rešava otkrivanjem uzroka zbog kojeg do toga uopšte dolazi. Pisala sam više puta na blogu na ovu temu.

      Избриши
  2. I ja sam probala ovaj šampon i zaljubila se, znam kako devojkama zvuči kada čuju cenu ali se zaista isplati.

    ОдговориИзбриши