Schwarzkopf Barbary Fig Oil Maska za kosu (kombinovana)


Nakon što sam otkrila fantastičnu masku Schwarzkopf Fibre Force, morala sam isprobati još neku masku ovog brenda. Odlučila sam se Barbary Fig Oil masku koja ima sastav bogat uljima kao i keratinom, što je karakteriše kao hranljivu, kombinovanu masku.

Prvo što me je iznenadilo, jeste činjenica da je ši puter u samom vrhu liste sastojaka, što znači da ga ima u većoj količini, a obično se nalazi znatno niže u listi sastojaka. Već zbog te činjenice možemo očekivati nešto masniju formulu. Keratin se takođe nalazi u prvoj polovini liste sastojaka, što bi trebalo biti jako dobro, tako da po sastavu mogu reći da bi ovo bila jedna fina kombinovana maska.

Ona dolazi u bočici od 150ml i neka vas to ne iznenadi, jer se zaista radi o visokokoncentrovanom proizvodu koji se koristi u znatno manjoj količini nego kada su u pitanju ostale maske, naročito one drogerijskog ranga. Sama maska je jako gusta, puterasta, i ima fin miris. Zbog svoje gustine, savetujem vam da kada operete kosu ne dozvolite da peškir upije previše vode pre nego što krenete sa stavljanjem maske, jer je potrebno da kosa bude vlažnija da bi se maska lepo razmazala po dlaci. S obzirom da jeste malo masnija, a ja imam tanku kosu, malo sam je duže ispirala, ali nakon pranja nije bilo masnog traga na dlaci. Obavezno pazite na količinu koju koristite za jedno pranje, jer je zaista jaka i vrlo malo vam proizvoda treba, videćete.


Proizvođač kaže da je dovoljno držati je na kosi 5-10 min. a ja bih rekla da je držite 15 minuta ili duže. Kosa je nakon ove maske jako zaglađena, sjajna, glatka, dlake ne štrče sa strane, i dosta je meka na dodir. Ja maske delim na one koje jako zaglade i smire kosu i oduzmu joj malo volumena - što je posebno dobro za one sa gustom i neukrotivom kosom i na one koje omekšaju i zaglade, ali kosa ne gubi volumen- a što je odlično za one sa tankom kosom bez volumena. Na primer, ova maska u poređenju sa Tigi Oatmeal & Honey , koja je takođe kombinovana, razlikuje se u tome što Tigi ne oduzima volumen i više ima onaj proteinski efekat, dok kod ove maske dominiraju ulja i hidratacija, pa će biti sjajno rešenje za one sa debelom dlakom, neukrotivom i suvom kosom.

Još jedna maska sa kojom bih je uporedila jeste Revlon Orofluiodo, koja je takođe masnija. Ako vam se Orofluido dopala onda će vam se Barbary Fig Oil još više dopasti, jer ima još bolji sastav i još finiji efekat.


Od jedne ovakve maske možete očekivati poboljšanje kvaliteta kose na duge staze. Uticaće na poboljšanje hidratacije kose, i zaštitiće dlaku od spoljnih uticaja i daljeg krzanja. Ukoliko imate većih problema sa kvalitetom vaše kose, možda će biti potrebno da dopunite svoju negu još nekom maskom, proteinskom ili hidratantnom u zavisnosti od problema koji je prisutan, i rotiraćete ih, jedno pranje jedna-drugo pranje druga, i tako ćete svojoj kosi pružiti kompletnu negu kakva vam je i potrebna. Ili, možete kupiti i neku jeftiniju, drogerijskog ranga pa je rotirajte sa ovom, jer u suštini nema potrebe da ovu masku trošite prilikom svakog pranja. Za početak možete krenuti sa ovom maskom i sami procenite da li vam je potrebna još neka.

***Ova maske će uskoro biti reformulisana pa ako želite baš ovu verziju da kupite, to ćete moći dok se ne rasprodaju sve zalihe***

Cena: 2080 din.
Količina: 150ml
Sastav:  


1 коментар:

  1. Анониман28. јун 2018. 20:45

    Jaooj kad pročitam nešto ovog tipa da je sjajno rešenje za one sa debelom dlakom i neukrotivom kosom dođe mi da je istog trenutka poručim, a sve kao nemoj još, samokontrola... čitam već par dana recenzije u krug i ne znam za koju da se odlučim �� Ali da sam se pronašla, pronašla sam se! �� Još jedna odlična recenzija u nizu. ��❤

    ОдговориИзбриши