Syoss Anti Grease- Suvi šampon za kosu



Isprobala sam veliki broj šampona za suvo pranje kose:  Balea, Velnea, sve vrste Batiste, Got2be, Schauma, Loreal Proffesionnel, Frottee Swis o Par, i  Syoss. Jako ih volim, i uvek u kući moram imati bar jedan. Čak sam počela da kupujem i ona mini pakovanja (nikako nisu isplativa), da ih imam u torbi, jer nikada ne znate kada će vam zatrebati. :)

Syoss suvi šampon obećava sve isto kao i ostali suvi šampon- svežinu i upijanje masnoće, kao i jedan dan odlaganja pranja. Zaista bih skrenula pažnju da ne koristite suve šampone više dana za redom, i da ne ostavljate kosu danima masnom jer je od izuzetne važnosti za zdravlje kože glave da se masnoća sa temena redovno uklanja. Ja suve šampone koristim kada mi je malo masnoće izbilo, a nemam vremena da je operem, ali se trudim i to da izbegnem, kad mogu, a češće ga koristim na čistoj kosi kako bih dodala samo malo volumena, jer mi je kosa dosta tanka, i nema gustinu.

Suvi šamponi se nanose tako što se pre svakog prskanja bočica dobro promućka. Potrebno je kosu podeliti na pramenove i prskati ispod svakog, kako biste dobili najbolji efekat. Ako vam je teme sklono isušivanju, a morate da stavite suvi šampon, trudite se da ga prskate duž dlake uz, ali ne direktno na teme (nema potrebe da ga nanosite na krajeve). Ja nakon nanošenja svakog suvog šampona sačekam minut-dva (odmah nakon nanošenja na temenu je uošljiv beli prah), i nakon toga nežno izmasiram teme i beli trag nestane. Nisam primetila da ovaj šampon ostavlja više belog traga nego bilo koji drugi. Što se toga tiče-zadovoljna sam. Miriše na čisto, i ne guši (imajte u vidu da sam otporna na jake mirise).


Kada je u pitanju upijanje masnoće u danima kada mi se kosa vrlo malo slepila i masnoća tek krenula da izbija- tu sam zadovoljna, zadovoljava moje potrebe.  Kada mi je malo masnoće izbilo, zahvaljujući njemu ceo taj dan mogu da budem mirna i da ne brinem da mi kosa deluje masno. Međutim, isprobala sam ga jednom kada mi je kosa bila baš jako masna, jer sam bila prehlađena, pa nisam izlazila iz kuće, i tada mi se nije dopalo kako mi kosa izgleda. Iako se dlaka nije sijala pri korenu zbog masnoće, videlo se da kosa nije čista. Nisam primetila da mi isušuje kosu, i tvrdim da vam ni jedan suvi šampon ne može isušiti dlaku ako redovno negujete kosu maskama i ne nanosite suvi šampon svakodnevno.

U suštini, ne mogu reći da je ovaj šampon loš. Zaista nije. Kupila bih ga uvek na nekoj dobroj akciji, ali kada je njemu i Batiste šamponu cena približna, uvek bih se odlučila za Batiste, jer mi pruža najveću sigurnost, i najbolje se osećam kada imam njega na glavi. Kako je često na akciji u drogerijama, verovatno ću ga još neki put kupiti. Pišite mi ako ste probale.

Gde kupiti? Drogerije
Cena: oko 400din.
Količina: 200ml
Sastav: 


0 comments:

Постави коментар