Keune Keratin Smoothing 2 Phase Dvofazni sprej za kosu



Sprejevi za kosu su, nakon maski, moj omiljeni tip proizvoda za testiranje. Ako su dobri, njihove efekte vidimo nakon prvog korišćenja, i tu nema mnogo filozofije. Rade ili ne rade. Od njih ne treba očekivati neki bitan stepen nege, niti se mogu porediti na tom polju sa maskama za kosu, ali mogu reći da mi se sastav Keune Keratin Smoothing dvofaznog spreja zaista dopada. Nema alkohole, što me iznenadilo, a to je vrlo bitna karakteristika kod sprejeva, jer najčešće imaju isušujuće alkohole. Naravno, poseduje i silikone, kojima je i mesto u proizvodu sa ovom namenom.
Proizvođač obećava zdrav sjaj, trenutnu negu, smanjivanje elektriciteta i lakše raščešljavanje. Reguliše ravnotežu vlažnosti kose i zahvaljujući niskoj pH vrednosti smiruje dlaku i ne otežava je. Nanosi se na vlažnu ili suvu kosu i ne ispira se.
Na reč proizvođača bih dodala da su ovakvi sprejevi sa keratinom izuzetno korisni kada se kosa fenira ili ravna, jer keratin doprinosi tome da kosa duže zadrži taj oblik i da se ravnanje obavlja lakše. Proizvod sa ovakvim sastavom će takođe pružiti i zaštitu od toplote i spoljnih uticaja.


Pa, da pređemo na moje utiske...

Sprej dolazi u lepoj ambalaži od čvrste plastike, a kao što možete videti iz naslova, ima dve faze, pa se bočica pre korišćenja treba dobro promućkati. Miris je fin, prijatan, ne preterano jak i ne zadržava se dugo u kosi. Nanosila sam ga najčešće na mokru kosu, nakon pranja, a nekoliko puta sam ga nanela i na suvu kosu, pre nego što bih koristila Babyliss četku za ispravljanje. Kada se nanese na suvu kosu, kosa se vrlo brzo osuši, ali ako vam se baš žuri, možete prosušiti kosu fenom i nastaviti sa stilizovanjem. Ja ga nanosim isključivo od ušiju ka krajevima i ne bih vam preporučila da ga nanosite blizu kože glave. Eventualno možete naprskati malo spreja u ruku i preći površinski po gornjem delu kose.

Ja sam ovim proizvodom oduuuševljena. On zagladi dlaku, ali ne zaglađuje preterano, već kosa pored glatkoće dobija i na teksturi, a kada se ta dva spoje, kosa pod prstima deluje punije i izgleda zdravije. Mislim da bi se ovakav efekat posebno dopao onima koji imaju kosu poput moje, koja je tanka, fali joj punoće i prijaju joj proteini. Proizvodi sa keratinom, pa tako i ovaj, dosta olakšavaju ravnanje kose i čine da kosa duže zadrži taj oblik, tako da je savršen za feniranje ili ravnanje presom/četkom. Kosa, kao što sam već napisala, bude glatka ali ne previše mlitava, već ima testuru i lepši oblik. Takođe, one sitne dlačice koje često umeju da kvare celokupan izgled, jer štrče, zahvaljujuću ovom spreju budu zaglađene i lepo složene, i ponavljam, kosa ipak ne bude slepljena i dlaka ima punoću. Ja sa njime dobijem efekat kao da sam se isfenirala u salonu, a kosu tek prosušim fenom ili eventualno pređem Babyliss četkom (nju češće koristim drugi dan od pranja, kada mi se kosa od spavanja malo izdeformiše). Ovaj proizvod sjajno opisuje sam naziv - Keratin Smoothing, jer zaista daje taj smooth efekat, sa završnicom kakvu daju proizvodi sa keratinom/proteinima. Ja obožavam proteine i vrlo su bitni za negu i zaštitu kose, tako da, ako sudeći po mom iskustvu prepoznajete da bi se vama mogao dopasti, mislim da trebate da ga probate.

***I  Dunja Jovanić je pohvalila ovaj proizvod, a njene utiske o spreju možete čuti ako premotate na 8:30. 

Poručeno sa sajta prodajakozmetike.com (ili možete kupiti direktno u njihovoj radnji u Novom Sadu na adresi- Njegoševa broj 15)
Cena: 1200din.
Količina: 200ml

3 коментара:

  1. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  2. Jovana u videu kaze da svaki put posle maske za kosu treba naneti balzam, koji "zakljuca dlaku". Da li i ti to radis, posto nisam stekla takav utisak (cini mi se da je previse za kosu sa tankom dlakom, kakva je moja).

    Pdozrav!��

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Posle maske apsolutno nema potrebe nanositi balzam. Šampon ''otvara'' dlaku a maska / balzam ''zatvore''. Otvaranje i zatvaranje je stvar o ph vrednosti kose, o čemu možeš googlati. Ne bih se doticala te teme jer nisam hemičar već samo ljubitelj kozmetike i takve informacije mogu doći baš kao i vi- guglanjem. Ali uvek preporučujem korišćenje maske a ne balzama. Balzam je čist marketinški trik :)

      Избриши