Balea HAARMILCH COCOS WASSER - Mleko za kosu sa kokosovom vodom


Balea me je nekoliko puta do sada oduševila svojim proizvodima, kako za negu kose, tako i za negu lica i tela. Odnos cene i kvaliteta je zaista odličan, i slobodno mogu reći da je ovo jedan od meni najdražih drogerijskih brendova.

Na policama DM drogerija sam nedavno ugledala novu liniju za negu kose, koja je na bazi kokosove vode, i morala sam da isprobam. U ovu liniju ulaze mleko za kosu, balzam i šampon, a od ponuđenog samo šampon nisam probala, jer imam jako osetljivo teme i koristim samo "specijalne" šampone.
Proizvođač kaže da je ovo mleko za kosu namenjeno suvoj kosi, za očuvanje vlažnosti i balansa. Ne poseduje silikone. Sadrži prirodan betain, koji je dobijen iz šećerne repe. Nanosi se na vlažnu kosu. Ne ispira se.
Ovo mleko za kosu sam kupila kao pomoć pri lakšem češljanju i radi dobijanja instant osećaja hidratacije i dodatne mekoće. U poslednje vreme, zbog obima posla, desi se da nemam vremena da držim masku za kosu onoliko dugo koliko to inače praktikujem, tako da mi je ovaj tip proizvoda od ogromne pomoći. Ono što me je privuklo jeste činjenica da nema silikone, pa slobodno mogu preterati sa količinom i naneti mleko po celoj dužini. Ipak, to znači da ovo mleko ne trebate koristiti u svrhu zaštite od toplote, kao što to radimo sa većinom leave in proizvoda, jer nema formulaciju koja će pružiti zaštitu kosi.


Miris je jako lep i zadržava se određeno vreme u kosi. Miriše, naravno, na čist kokos. Ima teksturu koja je nešto između seruma, gela i mleka i deluje vrlo lagano, nemasno, hidratantno. Kosa jako brzo upije ovaj proizvod, nakon čega se dobije instant osećaj mekoće i glatkoće. Kosa se zahvaljujući ovom mleku lepše češlja, lakše odmrsi, i češalj dosta lakše klizi i ne dolazi do krzanja. Pošto imam tanku kosu sa ovim mlekom moram paziti da ne preteram i ne umastim kosu previše. Iako nije masno, na dlaci ostaje vrlo tanak sloj koji stvara taj gladak osećaj koji, ako preteramo, može otežati kosu i umastiti je. S obzirom da mi je potrebna minimalna količina ovaj proizvod će mi trajati jako dugo. Iz svog iskustva mogu izvući zaključak da bi ovaj proizvod još više prijao nekome sa gušćom, suvljom kosom, s obzirom na svoje karakteristike.

Nemojte očekivati da ovaj proizvod zameni hidratantnu masku, niti da obezbedi dubinsku hidrataciju i dugoročno održavanje hidriranosti, jer daje samo trenutni efekat. Na kraju, mogu reći da sam jako zadovoljna ovim proizvodom, i definitivno ću nastaviti da ga koristim za situacije kada samo želim da lepo očešljam kosu i još malo je omekšam i zagladim, kada nemam dovoljno vremena za dubinsku hidrataciju maskom.

Gde kupiti? DM Drogerije
Cena: oko 250din.
Količina: 200ml
Sastav:  Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Betaine, Panthenol, Niacinamide, Cocos Nucifiera Water, Isopropyl Alcohol, Olea Europaea Leaf Extract, Parfum, Isopropyl Palmitate, Isoamyl Laurate, Behentrimonium Chloride, Sodium Benzoatem Potassium Sorbate, Anise Alcohol, Citric Acid


***Podsećam vas na nagrađivanje, za koje se možete prijaviti do 02.12. Poklanjam novi Vichy Micro Peel šampon koji je namenjan rešavanju problema masne peruti. Možete se prijaviti na Facebooku (klik ovde) i na Instagramu (klik ovde, ili me pronađite pod imenom @zdrava_kosa.blog)

9 коментара:

  1. Ovo definitivno vredi probati! Imam par proizvoda "u tu svrhu" ali kada ih potrošim, setiću se ove recenzije! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Interesuje me da li si mozda probala Angel Therapy maske od makadamije i meda ili onu od konoplje. Jako su hvaljene, a ne usudjujem se da ih porucim bas zato sto na ovom blogu nijesam citala o njima. Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман14. март 2018. 06:30

      Ja sam probala masku od konoplje i odusevljena sam. Takodje i sampon koristim. Probala sam i masku od makadamije, nije losa, vise mi odgovara prva. Kosa mi je posle pramenova i silnih farbanja oporavljena u jako kraktom periodu. I dalje koristim njihove proizvode

      Избриши
  3. Trazeci po internetu neku kremicu za kosu, videla sam da na mnogim blogovima hvale Baleino mleko za kosu breskva i kokos. Odlucih da probam i odem do DM-a, ali tamo nije bilo tog proizvoda, pa sam uzela ovo mleko - kokos vodu.
    Do sada sam ga koristila svega 2-3x, nakon pranja i iskreno - nemam nikakav utisak. Kosa mi nije nista meksa, niti je oblikovana, ne znam, mozda cak neki pramenovi da su kruci... Inace, imam gustu, jaku kosu, koja se talasa, narocito nakon pranja, kada postane prava naelektrisana griva, ali sutradan se splasne pa bude niti talasasta niti ravna, i posto ne umem da je ispravim, osim peglom, a to ogranicavam na tipa 1x mesecno, ne znam kako bih mogla da je oblikujem... Ako neko ima resenje, neka se javi :) (ako do tada ne nadjem adekvatne proizvode za svoju kosu, sto je malo verovatno...)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imala sam i ja skoro isti problem kao tvoj, gusta kosa koja je veoma suva, ne da se oblikovati osim presom ili feniranjem. Nije ni talasasta, vec nekako prelomljena, bas bez oblika. Isprobavala sam razne maske i cuda za kosu, i napokon posle dve godine trazenja uspela sam naci dobitnu kombinaciju, bar za mene. A to je: maska Selective Aminokeratin, zatim Insight dry maska, i Loreal Extraordinary krema za suvu kosu ( ima i za veoma suvu kosu, ali ona previse masti kosu). Maske sam koristila naizmenicno, jedno pranje kose jedna, a drugo pranje druga maska, i obavezno svaki put na vlaznu kosu krema. Naravno sampon bez silikona i sulfata, tu su mi se odlicno pokazali Babylove i Alfaparf life design keratin. I jos jedna stvar, kupila sam rotirajucu cetku za feniranje, pa sada se mogu sama fenirati, uz to ne gori kosu kao presa, krema loreal ima takodje funkciju zastite od toplote, i sada sam presrecna. Kosa mi nikad bolje nije izgledala, sada uvek imam lepu friziru, lepo oblikovanu, a sto je najvaznije kosa mi je mnogo boljeg kvaliteta. Postala je dosta jaca, cak se sisam jednom u 9 meseci jer zaista nemam potrebe. Ja sam tako spasila svoju kosu, jer je bila uzasna, a zaboravila sam da kazem da se jos i farbam svakog meseca sa hidrogenom od 9%, i uprkos tome moja kosa je super. Znam da moze i bolje, ali strpljiva sam, jer nije od jednom unistena, pa se isto tako ne moze od jednom oporaviti. Zelim ti puno srece, i nadam se da sam te bar malo ohrabrila, i da ce ti moja prica biti od koristi. Pozdrav

      Избриши
  4. Hej, hvala puno na informacijama. Moracu da zapisem ove proizvode, mada sam o nekima vec citala po blogovima, pa sam upamtila (tako da ce verovatno oni doci brze na red :) ). Mada, u proslosti imam lepa iskustva sa Lorealom (tj Elsevom) sto se tice kose, pa cu tu kremicu koju si preporucila sigurno prvu isprobati.
    Btw, ne znam sta se desilo sa nekim njihovim proizvodima, da li se i dalje prozivode, koristila sam pre par godina neku njihovu kremu u roze pakovanju sa pumpicom. Stavljala sam je na suvu, cistu kosu, bila mi je odlicna, ali vec godinama je nisam videla u prodaji, zato sam i presla na isprobavanje nekih drugih prozvoda.
    P.S. Takodje, sto se tice farbanja, meni se kvalitet kose uvek narusi kada pocnem da se farbam u svetlo smedju/tamnu plavu, kao sada recimo, jer su uglavnom te farbe sa hidrogenom 9%.
    Hvala ti jos jednom. Za sada cu dati sansu najpre prozivodu iz teksta - Balea kokos vodici, pa cemo videti, toliko je hvale... P.P.S. Mama mi je kupila Arganovo ulje za kosu (ono neko jeftino belo pakovanje), sa kojim nisam bila zadovoljna jer je, stavljeno nakon pranja, ostavljalo mastan trag nejednako rasporedjen, ali sam provalila kako ostavlja ok efekat - kada se utrlja tipa dan, dva nakon pranja, onda lepo zagladi kosu, ne elektrise se posle do sl.pranja -eto, mozda ti ova informacija bude od koristi ako imas kosu slicnu mojoj. Sve najbolje, pozz :)

    ОдговориИзбриши
  5. Meni ovo mleko cini kosu mnogo lepom, neznom, nije umrsena, daje mi sjajan rezultat, ponasa mi se kosa kao nakon dobre hidrantne maske... E sad, posto u sastavu na osmom mestu sadrzi isopropyl alcohol, da li i ti mislis da na duzi rok moze da mi steti? U smislu , ako je budem koristila nakon svakog pranja kao dodatnu negu. Bas mi prija, ali me plasi taj alkohol :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije ekstremno isusujuc kao Alcohol denat i nije previše visoko u listi. Ako bi se koristio svakodnevno bojim se da bi mogao ostaviti traga ali za povremenu upotrebu sigurno ne mozr da steti. Osetila bih 😊 Hvala na dobrom pitanju i praćenju.

      Избриши