Kako do ravne kose sa volumenom? (tanka kosa, bez volumena)



Danas sam došla na ideju da vam predstavim nešto malo drugačije i dam vam ideju kako da vaša kosa bude ravna a da ne izgubi volumen i ne zamasti se prebrzo!

Kao neko sa izuzetno tankom dlakom, i kosom koja nije gusta, večito imam taj problem da kada izravnam kosu ona deluje slepljeno i fali joj malo volumena da bi izgledala lepše. Čini mi se da se tada i brže zamasti. Naročito, kada koristim hidratantne maske, one obično dodatno zaglade krajeve i deluje kao da imam još manje kose nego što je zapravo slučaj. Tada imamo opciju da malo natapiramo kosu, što ja nikako ne volim, ili da koristimo sprej za volumen što ne volim prečesto da koristim. Moram napomenuti da ne postoji magija kojom ćemo našu kosu koja je po prirodi tanka i nije gusta, pretvoriti u gustu kosu punu volumena. Zbog toga, jedino što možemo jeste da se pomažemo nekim trikovima koji će nam dati instant efekat.

Poslednjh meseci sam imala tu sreću da dođem do nekih sjajnih proizvoda koji jako prijaju mojoj kosi i rešavaju ovaj moj problem, pa sam poželela da to podelim sa vama.

Dakle, kako ja izravnam svoju kosu i zadržavam ili povećavam njen volumen?

  1. Operem kosu bilo kojim šamponom koji tada koristim (obevezno je to šampon bez silikona i ulja)
  2. Nenesem masku za kosu. Ovde dolazimo do bitne stavke, a to je da maska koju koristim ne slepljuje previše dlaku i ne oduzima volumen mojoj kosi. Uz to, uvek kada koristim uređaj koji emituje toplotu (fen/figaro/presa/četka za ravnanje), trudim se da koristim kvalitetnu masku koja hrani kosu, kako bi ta visoka temperatura manje uticala na kvalitet dlake. U ovakvim situacijama, u poslednje vreme, super izbor mi je bila BioKap hranljiva maska, koja pored što lepo omekša kosu i nahrani je, ne oduzima volumen kosi, već kao da joj dodaje malo teksture zahvaljujući proteinima koji se nalaze u sastavu.
  3. I za kraj, proizvod, tj. uređaj koji mi omogućava da kosu izravnam a pritom, zahvaljujući sjajnoj tehnologiji i jonima, sprečava nastanak elektriciteta, gubitak hidratacije i zaista, ona sama po sebi dodaje volumen kosi, što je na mene ostavilo najveći utisak prilikom testiranja ove četke.  Babyliss 3d četka sa jonima je sjajan izbor za nas sa tankom, ređom kosom, kojoj nedostaje volumen.
  • Dodatna opcija koju tek ponekada koristim je Batiste XXL suvi šampon koji daje ogroman volumen, savršeno upija višak masnoće. Koristim ga u specijalnim prilikama, ili kada mi je kosa malo masnija, i kada tokom celog dana želim ovakav izgled kose, bez straha da će se nešto u toku dana pokvariti.

Hvala što me pratite <3

3 коментара:

  1. Piši više ovakvih postova, sa trikovima, kako da da instant rešimo neki problem. Na primer, kako da na brzinu rešimo problem masne kose kada smo u žurbi, kako da što pre rešimo problem loše ofarbane kose, kako da uvijena kosa duže zadrži formu i slično.
    Razmišljam već neko vreme o ovoj četki. Presu ne koristim već godinama, niti ću ali bi mi dobro došao neki ovakav proizvod koji kako kažeš manje oštećuje kosu. Baš bih volela da je probam ali mi je trenutno ovo previsoka cena.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno na predlogu, razmisliću kako to mogu da uklopim u svoj koncept. Što se tiče četke, prati akcije, isplati se uzeti je na sniženju.

      Veliki pozdrav i hvala što me pratiš :*

      Избриши
  2. Da li bi mogla da napises neki post vezan za temu sta je stetnije, fen ili pegla za kosu? Imam osecaj da je fen jako isusuje, a pocela sam da se feniram i ukinula peglu (ima vec dve godine) zbog ostecenja, sada je oporavljena, ali imam osecaj da je jako suva a da je pegla ne ostecuje toliko. :)

    ОдговориИзбриши